Život

Održat će se Svjetsko prvenstvo s 12 ekipa

OVOG VIKENDA 'Valbandon Open ispod čripnje' manifestacija za sve ljubitelje tradicionalne istarske kuhinje

Za posjetitelje će u Beach baru Sunset biti pripremljena mega čripnja s 300 porcija, a Master chef Deniz Zembo održat će edukativno predavanje i degustacija 'ubrzane čripnje'. Također će biti održano natjecanje, tko će u par minuta narezati više pršuta prema određenim propozicijama


 
2 min
Dean Mladenović
Melita Peroković

Za posjetitelje će u Beach baru Sunset biti pripremljena mega čripnja s 300 porcija, a Master chef Deniz Zembo održat će edukativno predavanje i degustacija 'ubrzane čripnje'. Također će biti održano natjecanje, tko će u par minuta narezati više pršuta prema određenim propozicijama

Danas je u Fažani u restoranu Korta održana konferencija za medije Turističke zajednice Općine Fažana, povodom održavanja manifestacije 'Valbandon Open ispod čripnje', koja je posvećena tradiciji istarske kuhinje i dijelu njenog ognjišta.

Direktorica Turističke zajednice Fažane Melita Peroković najavljuje da će se na valbandonskoj plaži 17. i 18. kolovoza s početkom u 19 sati održat bogat gastro-edukativno-zabavni program.

U subotu 17. kolovoza održat će se natjecanje dvadeset lokalnih obiteljsko-amatersko-prijateljskih ekipa koje će pripremati razne mesne i morske delicije.

Prijavljene ekipe za ovo natjecanje su; Svi gušti, Valbandonski Zagorci, Tavajini, Kumpanija z ognjišta, Opaka ekipa, Vajka žedni, Pula1, Pula2, NK Valbandon 72, Fast 72, Lux sette monti, Žabe, Lavanda, Bibići, Grota, Iskra, Kumovi, Triba delat, N.I.P. i Istra u srcu.

Za posjetitelje će u Beach baru Sunset biti pripremljena mega čripnja s 300 porcija, a Master chef Deniz Zembo održat će edukativno predavanje i degustacija 'ubrzane čripnje'. Također će biti održano natjecanje, tko će u par minuta narezati više pršuta prema određenim propozicijama.

Krunoslav Oreški pokazat će rezbarenje i održati izložbu slikovito rezbarenih lubenica, a u sklopu manifestacije održat će se degustacija i prodaja istarskih gastro proizvoda.

Žiri prvog dana natjecanja sastoji se od trojca; Tomislav Špiček, Budimir Žižović, Radošević Mladen.

Za nedjelju je najavljeno Svjetsko prvenstvo u pripremanju čripnje s dvanaest ekipa: Aleja pola, BIH, Sačijada iz Srbije, Pineta iz Slovenije, Bosna moja iz BIH, ekipa Moguntia iz Njemačke, I ladri di cotolette iz Italije, The Dutchies iz Nizozemske i Mexican di Dignan iz Meksika.

Novac od prodanih porcija mega mesne čripnje za posjetitelje donirat će se NK Valbandonu 72.

U sklopu programa održat će se edukacija pripreme Slow Food jela koju vode Budimir i Bojan Žižović, te se manifestacija nastavlja s degustacijom i prodajom istarskih gastro proizvoda.

Žiri drugog dana natjecanja sastoji se od: Tomislava Špičeka, Dražena Turina Šajete i Doris Cerin Otočan.

Na kraju slijedi proglašenje Miss i Mistera čripnje 2024. godine, te proglašenje pobjednika i dodjela prijelaznog pehara Valbandon Open ispod čripnje.

Za glazbeni program manifestacije zaduženi su Funbox, Škico accustic band i Tu i tamo band.


Nastavite čitati

 

(FOTO) U SAT VREMENA SKUPLJENO 4 KUBIKA SMEĆA U Fažani održana velika eko akcija na kojoj je sudjelovalo stotinjak osoba

Najviše otpada u moru završi od izletnika koji idu na Brijune i ostale lokacije u okolici Fažane, ali i od naših ribara. Najveći dio nalazi se do pedeset metara od glavnog mola s kojeg kreće brod za Brijune. Svake godine prikupimo približno istu količinu smeća, ali čini se da ga je ove godine ipak nešto malo više, kazala je direktorica Turističke zajednice Fažane Melita Peroković

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.