Život

Održat će se Svjetsko prvenstvo s 12 ekipa

OVOG VIKENDA 'Valbandon Open ispod čripnje' manifestacija za sve ljubitelje tradicionalne istarske kuhinje

Za posjetitelje će u Beach baru Sunset biti pripremljena mega čripnja s 300 porcija, a Master chef Deniz Zembo održat će edukativno predavanje i degustacija 'ubrzane čripnje'. Također će biti održano natjecanje, tko će u par minuta narezati više pršuta prema određenim propozicijama


 
2 min
Dean Mladenović
Melita Peroković

Za posjetitelje će u Beach baru Sunset biti pripremljena mega čripnja s 300 porcija, a Master chef Deniz Zembo održat će edukativno predavanje i degustacija 'ubrzane čripnje'. Također će biti održano natjecanje, tko će u par minuta narezati više pršuta prema određenim propozicijama

Danas je u Fažani u restoranu Korta održana konferencija za medije Turističke zajednice Općine Fažana, povodom održavanja manifestacije 'Valbandon Open ispod čripnje', koja je posvećena tradiciji istarske kuhinje i dijelu njenog ognjišta.

Direktorica Turističke zajednice Fažane Melita Peroković najavljuje da će se na valbandonskoj plaži 17. i 18. kolovoza s početkom u 19 sati održat bogat gastro-edukativno-zabavni program.

U subotu 17. kolovoza održat će se natjecanje dvadeset lokalnih obiteljsko-amatersko-prijateljskih ekipa koje će pripremati razne mesne i morske delicije.

Prijavljene ekipe za ovo natjecanje su; Svi gušti, Valbandonski Zagorci, Tavajini, Kumpanija z ognjišta, Opaka ekipa, Vajka žedni, Pula1, Pula2, NK Valbandon 72, Fast 72, Lux sette monti, Žabe, Lavanda, Bibići, Grota, Iskra, Kumovi, Triba delat, N.I.P. i Istra u srcu.

Za posjetitelje će u Beach baru Sunset biti pripremljena mega čripnja s 300 porcija, a Master chef Deniz Zembo održat će edukativno predavanje i degustacija 'ubrzane čripnje'. Također će biti održano natjecanje, tko će u par minuta narezati više pršuta prema određenim propozicijama.

Krunoslav Oreški pokazat će rezbarenje i održati izložbu slikovito rezbarenih lubenica, a u sklopu manifestacije održat će se degustacija i prodaja istarskih gastro proizvoda.

Žiri prvog dana natjecanja sastoji se od trojca; Tomislav Špiček, Budimir Žižović, Radošević Mladen.

Za nedjelju je najavljeno Svjetsko prvenstvo u pripremanju čripnje s dvanaest ekipa: Aleja pola, BIH, Sačijada iz Srbije, Pineta iz Slovenije, Bosna moja iz BIH, ekipa Moguntia iz Njemačke, I ladri di cotolette iz Italije, The Dutchies iz Nizozemske i Mexican di Dignan iz Meksika.

Novac od prodanih porcija mega mesne čripnje za posjetitelje donirat će se NK Valbandonu 72.

U sklopu programa održat će se edukacija pripreme Slow Food jela koju vode Budimir i Bojan Žižović, te se manifestacija nastavlja s degustacijom i prodajom istarskih gastro proizvoda.

Žiri drugog dana natjecanja sastoji se od: Tomislava Špičeka, Dražena Turina Šajete i Doris Cerin Otočan.

Na kraju slijedi proglašenje Miss i Mistera čripnje 2024. godine, te proglašenje pobjednika i dodjela prijelaznog pehara Valbandon Open ispod čripnje.

Za glazbeni program manifestacije zaduženi su Funbox, Škico accustic band i Tu i tamo band.


Nastavite čitati

Istra
 

RAZGOVOR Igor Škatar, kandidat IDS-a za načelnika Fažane: "Neću napadati Koraća, džentlmenski ću voditi kampanju"

O uhićenju načelnika Koraća: "Njemu je bilo najneugodnije, kao i njegovoj obitelji, ali i građanima općine. Nitko ne želi takve scene. To je i na njemu ostavilo traga. Ne želim prejudicirati krivnju * Brijuni trebaju pripasti Fažani, a ne biti pod Pulom * Postoji općina koja je meni draga: to je općina Bale. Imam izuzetno visoko mišljenje o njihovom načelniku

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.