Život

SUSJEDI STAROG KOVA

POZNATI PULSKI FOTOGRAF Elvis Malagić spasio staricu od požara u stanu u Rizzijevoj

Sjedio sam ispred zgrade na klupici u hladu, gdje se inače nikad ne zaustavljam sjesti. Slučajno sam bacio pogled prema vrhu zgrade i vidio crni dim iz stana na 11. katu. Pošto se od dolje ne vidi točno što je, a i znao sam tko živi u tom stanu, odmah sam nazvao vatrogasce i potrčao gore, ispričao nam je Malagić


 
1 min
Matea Čelebija

Sjedio sam ispred zgrade na klupici u hladu, gdje se inače nikad ne zaustavljam sjesti. Slučajno sam bacio pogled prema vrhu zgrade i vidio crni dim iz stana na 11. katu. Pošto se od dolje ne vidi točno što je, a i znao sam tko živi u tom stanu, odmah sam nazvao vatrogasce i potrčao gore, ispričao nam je Malagić

Jučer je oko 14 sati izbio požar u stanu na 11. katu nebodera u Rizzijevoj. Na svu sreću, do dolaska vatrogasaca požar je ugašen, a iz stana je devedesetogodišnju staricu izvukao pulski fotograf Elvis Malagić.

Ispričao nam je da je požar primijetio sasvim slučajno i da je odmah znao o čijem se stanu radi.

Elvis Malagić/FOTO:Srećko Niketić
- Sjedio sam ispred zgrade na klupici u hladu, gdje se inače nikad ne zaustavljam sjesti. Slučajno sam bacio pogled prema vrhu zgrade i vidio crni dim iz stana na 11. katu. Pošto se od dolje ne vidi točno što je, a i znao sam tko živi u tom stanu, odmah sam nazvao vatrogasce i potrčao gore, govori samozatajni Elvis te nastavlja: 

- U tom stanu živi nonica od nekih 90 godina koja nije čula ništa, a nije ni primijetila da nešto gori. Potrčao sam odmah u zgradu i otišao gore, zvonili smo joj na vrata no ni tada nije ništa čula i morao sam provaliti, kaže.

Starica je bila vidno zbunjena i, kako nam je ispričao Elvis, nije joj bilo jasno što se događa pa su je susjed i njegova žena posjeli na katu.

- Iskopčao sam struju momentalno, a kad sam otvorio balkon, vidio sam da gori vanjska jedinica klima uređaja. Uzeli smo aparat za gašenje i ugasili vatru do dolaska policije i vatrogasaca. Oni su se pobrinuli za ostalo. Nonica je u redu i sva sreća da se ovo nije dogodilo po noći dok su svi spavali jer bi tko zna što bi tada bilo, zaključuje.

Na svu sreću, brzom intervencijom susjeda jučer je spriječena tragedija iza koje se opet mogao kriti požar.

Starica se kasnije zahvalila Elvisu iako je još neko vrijeme nakon nemilog događaja bila pod vidnim šokom.


Nastavite čitati

Pula
 

Sociolog Krešimir Krolo: "Teško da bi Filip Zoričić bio gradonačelnik da nije bilo aktivizma kojem sada ne vidi mjesto u politici"

Potaknut višekratnim izjavama gradonačelnika Filipa Zoričića u lokalnim i nacionalnim medijima, a u kojem je istaknuo po tko zna koji put “problem” aktivizma i osobnih ambicija u politici, mišljenja sam da je važno za javnost da se malo detaljnije analiziraju opaske upućene bivšim koalicijskim partnerima, ali i društvenom aktivizmu u Puli i Hrvatskoj. Analiza će se osvrnuti na karakteristike i funkcije civilnog sektora i društvenog aktivizma te usporedbu društvenog angažmana gradonačelnika i prozvanih aktivista u Gradskom vijeću u kontekstu aktualne lokalne i državne političke situacije

Pula
 

BOLNIČKO ISKUSTVO PULJANKE NIVES FRANIĆ: "A vi imate autoimunu bolest. Joj, kao onaj naš novinar.“ Reko: "Nije više ničiji"

Nakon tri sata čekanja dobivam tu famoznu infuziju i još neke lijekove za koje ti ne kažu koji su i zašto jer zašto bi? U neko doba, prije nego je sve to istočilo u mene, dolazi bolničar. "Je li vi idete ili ostajete kod nas?" Pa reko: "Ne znam. O čemu to ovisi?" Bolničar: "Aha, evo nalaza, onda idete." Ja: "Bez obzira kako se osjećam?" Bolničar, šeretski se osmjehujući: "Pa nećete se bolje osjećati kod nas". Ja, u šoku: "Pa nije Vam baš na ponos i diku. Možda ne bolje, ali bih se osjećala možda sigurnije". Ali bolničar zakucava: "Pa ne možemo mi utjecati na vaša osjećanja". Saniteta nema da me preveze doma. Oni tek voze ujutro

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.