Život

u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu

Prijavite se za sudjelovanje u kreativno-edukativnom projektu MPC UČIONICA: SRETAN RAZRED

Cilj dvodnevne radionice je polaznicima ponuditi teorijsko i praktično iskustvo za stvaranje okruženja koje se brine o cjelovitosti osobe i pomaže izgraditi strategije kako bi se osoba osjećala sretnijom u svim aspektima svog života


 
1 min

Cilj dvodnevne radionice je polaznicima ponuditi teorijsko i praktično iskustvo za stvaranje okruženja koje se brine o cjelovitosti osobe i pomaže izgraditi strategije kako bi se osoba osjećala sretnijom u svim aspektima svog života

Nakon uspješne radionice MPC Učionica: Učimo plesom i pokretom nastavljamo razvijati modele edukacije o plesu za djelatnike obrazovnog sustava. Vec 8. i 9. listopada možete se pridružiti radionici MPC Učionica: Sretan razred! u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu.

Pozivamo učitelje/ice, profesore/ice, odgajatelje/ice i sve ostale stručne suradnike/ice koje rade s djecom na sudjelovanje u kreativno-edukativnom projektu MPC Učionica: „Sretan razred“ koji će se održati  8. i 9. listopada u Mediteranskom plesnom centru u Savičenti.

Poštujući odgovornost javnog djelovanja kao što je izvedbena umjetnost te, s druge strane, shvaćajući ozbiljnost, zahtjevnost i osjetljivost rada s djecom, plesna produkcija se djeci mora otvarati s profesionalnim i odgovornim pristupom.

Cilj dvodnevne radionice je polaznicima ponuditi teorijsko i praktično iskustvo za stvaranje okruženja koje se brine o cjelovitosti osobe i pomaže izgraditi strategije kako bi se osoba osjećala sretnijom u svim aspektima svog života.

Plesna i kazališna umjetnost su te koje imaju moć aktivirati sve naše resurse (mozak, tijelo i odnose sa vanjskim svijetom) i upravo zato ih koristimo kao strategiju u radu na sebi. Istovremeno stvaraju sigurniji i zdraviji način komunikacije, jer nam olakšavaju izražavanje kada nam je teško riječima podijeliti iskustvo.

Teme kojima ćemo se baviti su:

samoregulacija, a ona se odnosi na sposobnost da održimo razinu pobuđenosti na optimalnoj razini, odnosno da funkcioniramo i prilagođavamo se okolini na fleksibilan, prilagodljiv i socijalno prihvatljiv način. Kroz radionicu ćemo prolaziti somatske tehnike koje nama kao odraslim pojedincima omogućuju uspješniju samoregulaciju, a koje možemo prenijeti na djecu i mlade u radu. Kroz vježbe mindfullnesa, joge, disanja i pokretanja tijela naučit ćemo vraćati svoje tijelo u sadašnji trenutak te ga kroz aktivaciju ili relaksaciju dovesti u optimalno stanje.
emocionalno zdravlje, a za koje je važno stvarati podržavajuću okolinu u kojoj se njeguje kultura kvalitetne komunikacije i uzajamnog povjerenja. U tu svrhu koristiti ćemo kreativne metode suvremenog plesa i kazališta. One omogućuju djeci i mladima da utjelove emocije, mentalna stanja, karaktere i želje, te kroz to utjelovljenje oni uče kako prepoznati i ovladati svojim emocijama, kako postavljati granice, slijediti intuiciju te pristupati životnim situacijama sa znatiželjom.

Voditeljice radionice su diplomirane psihologinje i plesne umjetnice s dugogodišnjim iskustvom umjetničkog rada na plesnoj sceni, Petra Chelfi i Ivana Pavlović.
Prijave na sudjelovanje u radionici primaju se putem info@mediteranskiplesnicentar.hr najkasnije do 7.10.2022. Broj mjesta je ograničen, a u odabiru sudionika uzimat će se u obzir jedino vrijeme slanja prijave.


Nastavite čitati

Istra
 

PRIHVAĆENA STRATEGIJA RAZVOJA URBANOG PODRUČJA Pula i okolica se okreću održivom gospodarstvu i socijalno uključivom prostoru i dostupnoj infrastrukturi

Strateški ciljevi su prostor visokog životnog standarda, dostupnih sadržaja, širokih mogućnosti zaposlenja i kvalitetnog radnog okruženja, zelenog, čistog i održivog razvoja. Primjera radi, pod kategorijom prostora visokog životnog standarda navodi se da je to prostor raznovrsne i dostupne kulturne ponude, s visokom razinom socijalne uključenosti, a s dostupnom društvenom infrastrukturom

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.