Sutra Gibonni nastupa u pulskoj Areni: evo uputa za publiku
Provjeriti na ulaznicama koji ulaz koristiti no, kako se ne bi stvarale gužve, organizatori će po potrebi usmjeravati posjetitelje prema trenutnom opterećenju ulaza
Ribe na pulskoj ribarnici svakako ima, cijene su tržišne i u ovim vremenima ne baš za svačiji džep. Kupaca nema previše, ali vjerujemo kako će se to promijeniti za tjedan dana kada prestane lovostaj
Ribe na pulskoj ribarnici svakako ima, cijene su tržišne i u ovim vremenima ne baš za svačiji džep. Kupaca nema previše, ali vjerujemo kako će se to promijeniti za tjedan dana kada prestane lovostaj
Lovostaj na plavu ribu još traje, ipak ove godine nešto kraće pa već 16.veljače možemo očekivati plavu ribu na ribarnicama. Najtraženija i najjeftinija, a po mnogima i najzdravija riba koja se može naći na našim ribarnicama. Cijena prije lovostaja prošlog Badnjaka bila je od 20 do 30 kuna, a kakve će biti cijene nakon lovostaja, ostaje nam za pričekati još tjedan dana.
Odlučili smo provjeriti kakva je ponuda na pulskoj ribarnici, kakve su cijene i ima li kupaca.
Prodavačica Jasminka kaže kako tijekom radnih dana nema baš previše kupaca, ali da to nije ništa novo. Vikendi su i dalje udarni i tada se proda najviše ribe.
Na stolovima vidimo različite cijene orada, poredane su po veličini, što manja orada, to je manja i cijena. One najmanje su po 8 eura za kilogram, a one najveće po 24 eura.
Omiljene školjke kapesante su 21,2 eura, jadranska lignja drži istu ili nešto manju cijenu, ovisno o prodavaču kod kojega kupujete, sipe su 12 eura. Brancini će vas koštati 11,3 eura, očade ravno 10, a skuše samo 8 eura za kilogram.
Spomenimo škampe za koje treba izdvojiti 30 eura, kozice ovisno o veličini od 16 do 21,2 eura.
Došli smo i do sardele, istina smrznute, koja još uvijek drži zavidnu cijenu kao da je tek ulovljena i košta 4 eura za kilogram. Zanimljivo je napomenuti kako ista takva smrznuta sitna plava riba u trgovačkim centrima košta skoro pa upola manje.
Za one koji žele kupiti slane marinirane sardone, taj će gušt platiti 12 eura za staklenku s 300 grama. Zerice su 8 eura, a cipal 4,5 eura. I na samom kraju cijena lista je 15 eura.
Puljanin Josip kaže kako barem dva puta tjedno kupuje ribu na pulskoj ribarnici i da je to jednostavno pravilo u njegovoj obitelji. Riba se jede barem jednom u tjednu i obavezno za kraj tjedna. Jedva čeka kraj lovostaja, jer vrlo rado kupuje sardele ili inćune. Danas se zadovoljio s onim oradama po najnižoj cijeni od 8 eura.
Ponude na pulskoj ribarnici svakako ima, cijene su tržišne i u ovim vremenima ne baš za svačiji džep. Kupaca nema previše, ali vjerujemo kako će se to promijeniti za tjedan dana kada prestane lovostaj.
Provjeriti na ulaznicama koji ulaz koristiti no, kako se ne bi stvarale gužve, organizatori će po potrebi usmjeravati posjetitelje prema trenutnom opterećenju ulaza
Oltre alle visite di Pola e dell'escursione a Lussino, avrà luogo la cerimonia di consegna della Benemerenza “Istria Terra Amata” a Enrico Miletto, ricercatore dell’Università di Torino autore di “Novecento di confine. L’Istria, le foibe, l’esodo”
Pored razgledavanja Pule i Lošinja, održati će svečana dodjela priznanja „Istria Terra Amata“ Enricu Milettu, istraživaču sa Sveučilišta u Torinu i autoru djela “Novecento di confine. L’Istria, le foibe, l’esodo”
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.
Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.
Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primate.