Život

Snijeg je pao i u Sjevernoj Dakoti i Montani

Rijetka proljetna snježna mećava pogodila Kanadu

Natalie Hasell, meteorologinja u Environment Canada, rekla je za AFP da se "rijetko" vidi takav vremenski događaj u kojemu padne 30 centimetara snijega u travnju, kada se većina Kanađana priprema za proljeće


 
1 min
HINA
Pixabay

Natalie Hasell, meteorologinja u Environment Canada, rekla je za AFP da se "rijetko" vidi takav vremenski događaj u kojemu padne 30 centimetara snijega u travnju, kada se većina Kanađana priprema za proljeće

Rijetka proljetna snježna mećava ovog je tjedna zahvatila zapadnu kanadsku regiju Prairies i dijelove pokrajine Ontario, zatvarajući ceste, zračne luke i škole, te ostavljajući gomilu snijega i pune ruke posla službama i stanovnicima.

Snijeg je pao i u američkim državama Sjeverna Dakota i Montana.

Natalie Hasell, meteorologinja u Environment Canada, rekla je za AFP da se "rijetko" vidi takav vremenski događaj u kojemu padne 30 centimetara snijega u travnju, kada se većina Kanađana priprema za proljeće.

Samo dvije snježne oluje tog intenziteta zabilježene su u ovo doba godine od 1902.

Posljednja takvih razmjera, 1997., tri je dana trajala u pokrajini Manitobi i ušla u povijest kao "oluja stoljeća."

Samo nekoliko tjedana nakon što se otopio zadnji zimski snijeg u sezoni 2021.-2022., prognoze su upozorile u srijedu na "povijesnu" zimsku oluju, s 30 do 50 centimetara svježeg snijega u Manitobi i Saskatchewanu do kraja dana, a u petak, ponegdje i do 80 centimetara snijega uz jak vjetar.

Hasell je rekla da se najgori scenarij dosad nije ostvario, ali snijeg nastavlja padati.

Zabilježeno je nekoliko nestanaka struje, ali mnoge škole i ceste su zatvorene u gradu i okolici.

Air Canada je u srijedu otkazala 21 let za i iz Winnipega.

Očekuje se da će nevrijeme stati do petka navečer.


Nastavite čitati

Svijet
 

BEAVER CREEK: Otkazan spust skijaša za Svjetski kup

Prvotno je utrka trebala početi u 18.45 sati, no zbog napadaloga snijega start je pomaknut za 21 sat, odnosno 13 sati po lokalnom vremenu. No, vremenski uvjeti nisu dopustili niti taj kasniji početak pa je utrka morala biti otkazana

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.