Život

U STAROJ TVORNICI DUHANA

ROVINJ: U petak počinje treći Weekend Food Festival

Poseban naglasak ovogodišnjeg Festivala je na Weekend Food Marketu, gdje će svi posjetitelji moći uživati u bogatoj ponudi lokalnih specijaliteta i internacionalnih jela,a predstavit će se i mnogi OPG-ovi


 
3 min
Istra24
Alejandro Serrano restoran

Poseban naglasak ovogodišnjeg Festivala je na Weekend Food Marketu, gdje će svi posjetitelji moći uživati u bogatoj ponudi lokalnih specijaliteta i internacionalnih jela,a predstavit će se i mnogi OPG-ovi

Ovog petka otvaraju se vrata trećeg Weekend Food Festivala.

Od 19. do 21. travnja stara rovinjska Tvornica duhana postat će mjesto okupljanja svih onih koji dijele strast prema okusima i gurmanskim doživljajima, dok će najsadržajniji Weekend Food Festival do sada,kako navode organizatori, otvoriti brojne aktualne gastronomske teme, donijeti atraktivne showcooking radionice i masterclassove za koje se traži mjesto više te osigurati pregršt zabave na jednom mjestu.

Treće izdanje festivala donosi i pregršt novosti i atraktivnih priča iz svijeta gastronomije, a iskusni svjetski poznati chefovi otkrit će tajne svog uspjeha.

Food market

Jedna od takvih mega uspješnih domaćih priča koja je prešla granice, ona je o Boogie Labu, craft pekarni, bistrou i baru u jednom, iza koje stoje vlasnici Mladen Vidović i Karlo Vulin. Boogie Lab poznat je po svojoj odličnoj hrani i ukusnom kruhu, ali i odličnoj glazbi, a svoj put od Pakoštana preko Zagreba do New Yorka ispričat će u razgovoru s direktorom Weekend Food Festivala, Tomom Ricovom. Što stoji iza fenomena beogradske gastronomske scene, koliko dugo je trajao put do uspjeha i zašto mnogi inspiraciju traže baš u tom gradu? O ovoj će temi govoriti Goran Kovačević iz Atoll Hotel Managementa, Dimitrije Acevski, izvršni kuhar u grupaciji Karisma Hotels & Resorts, Aleksandar Vasiljević, generalni manager Hilton Hotela i Saša Pejić, CEO BQ Restaurant Group kojoj pripada i popularni Lafayette.

Što se događa iza svjetla reflektora kulinarskih emisija i zašto su postale toliko popularne doznat ćemo od Filipa Ćirića, člana žirija MasterChef Srbija, Dinka Paleke, izvršnog producenta MasterChef Hrvatska i Ivane Bekavac, sous chefice Hell’s Kitchen Hrvatska na panelu “U backstage kulinarskih emisija”.

Zašto je danas teško naći konobara, zašto pravi konobar nije i ne može biti samo osoba koja donosi i odnosi hranu i piće, nego mora biti i trgovac i psiholog koji zna granicu između želja i mogućnosti realizacije? O zanimanju koje narušavaju mnogi koji ga u potpunosti ne razumiju govorit će se na panelu „Njegovo veličanstvo – konobar“ na kojemu će o brojnim aktualnim problemima diskutirati Alen Jerkunica, dekan Veleučilišta Aspira i Davor Bienenfeld, vlasnik azijskog restorana Izakaya. Kako je raditi u obiteljskom okruženju, koje su pozitivne, ali i negativne strane u radu s najbližima ispričat će Mladen Roxanich iz vinarije Roxanich i Igor Čimbur, vlasnik Baltazara.

Ivana Bekavac

Osim na pozornicama, dio programa Weekend Food Festivala održavat će se i u dodatnim prostorima, a jedan od njih je i Make It Count Bar u kojemu se priprema Coffee Talk s Nikom Orosijem, vlasnikom Eliscaffea, Wine talk s Irenom i Brunom Trapan iz Trapan Vina, Rakija Talk s Dejanom Rakijom Veljovićem i gostima.

Na Weekend Food Festivalu održat će se i natjecanje mladih kuhara METRO Junior Top Chef. Mladi talenti već su prošli nekoliko krugova natjecanja te će u Rovinju pred žirijem kuhati pet najboljih natjecatelja, a pobjednike očekuju vrijedne nagrade, uključujući i mogućnost usavršavanja i stažiranja kod fantastičnog chefa Alejandra Serrana, najmlađeg chefa s Michelinovom zvjezdicom u Španjolskoj, koji je i jedan od panelista na Weekend Food Festivalu. 

Poseban naglasak ovogodišnjeg Festivala je na Weekend Food Marketu, gdje će svi posjetitelji moći uživati u bogatoj ponudi lokalnih specijaliteta i internacionalnih jela. Na Weekend Food Marketu predstavit će se i mnogi OPG-ovi. Ulaz na Weekend Food Market otvoren je za sve posjetitelje, dok će oni koji žele pratiti predavanja, panele, radionice i masterclassove ulaziti s kotizacijom.

Dejan Rakija Veljović

Sve informacije o programu festivala potražite na službenim stranicama događaja, gdje su dostupne i ulaznice, te u aplikaciji MY.Weekend powered by Good-to-go. Aplikacija sadrži sve najvažnije informacije o festivalu i programu i nudi mogućnost odabira favorita ili prijava za sudjelovanje na masterclassovima te kreiranja potpuno personaliziranog rasporeda praćenja festivala.

Svi s kupljenom kotizacijom s aplikacijom mogu i ući na Weekend Food Festival, kojemu je i ove godine domaćin i partner Maistra.


Foto Weekend Food Festival

Nastavite čitati

Istra
 

Održana državna smotra Lidrano 2024.

Iz Pazinskoga kolegija-klasične gimnazije državnu je smotru dostigao, među 20 najboljih literarnih radova, učenik Dino Peruško lirskom pjesmom na labinjonskoj cakavici Nerina Zulijani drži sunce va pinjate

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.