(FOTO) Božićna bajka na Učki. Djed Božićnjak razveselio mališane na prijevoju Poklon
Program za sve uzraste traje i danas i sutra
Na području sjevernog dijela Grada Rovinja, točnije uz samu trasu novouređene biciklističko-pješačke rute Štrika Ferate koja se proteže duž nekadašnjeg željezničkog odvojka Kanfanar – Rovinj sudionici će se moći okrijepiti na osam gastronomskih postaja
Na području sjevernog dijela Grada Rovinja, točnije uz samu trasu novouređene biciklističko-pješačke rute Štrika Ferate koja se proteže duž nekadašnjeg željezničkog odvojka Kanfanar – Rovinj sudionici će se moći okrijepiti na osam gastronomskih postaja
Iako nam je ove godine Uskrs uranio i stiže krajem ožujka, treća po redu manifestacija Štrika Ferata Olive Oil Wine and walk bit će spremna. Na području sjevernog dijela Grada Rovinja, točnije uz samu trasu novouređene biciklističko-pješačke rute Štrika Ferate koja se proteže duž nekadašnjeg željezničkog odvojka Kanfanar – Rovinj sudionici će se moći okrijepiti na osam gastronomskih postaja.
Na ovo izdanju odazvali su se gotovo svi vinari Rovinjštine, ali i poznati uljari. Naime, uz osam vinara, svoje će ekstra djevičansko ulje nuditi i tri uljara, a priču zaokružiti znani istarski proizvođači delicija - Buršić sa svojim pršutom i špaletom, Vesna sa širokom lepezom sireva iz Loborike i poznati proizvođač bakalara Alden iz Baderne. Partner manifestacije je AZZRI sa svojim odličnim domaćim kobasicama i Mirna Rovinj, a pokroviteljstvo zajedno potpisuju TZ Rovinj – Rovigno i Grad Rovinj – Rovigno.
Svi istinski ljubitelji istarskih delicija pozvani su uskrsni vikend u prirodi i prijave se na Štrika Ferata Olive Oil Wine Walk turu kako bi povezali dvije osnovne ljudske potrebe - uživanje u hrani i umjerenoj tjelesnoj aktivnosti. Na startu će svi zainteresirani gastronomadi preuzeti torbicu s degustacijskom čašom, mapom trase i krenuti po Štriki Ferati prema Rovinjskom selu, dionicom dugom sedam kilometara. Sudionici mogu prilikom prijave sami odabrati termin polaska jer će biti podijeljeni u nekoliko grupa te uz pratnju vodiča krenuti u intervalima od pola sata.
Gastronomadski izlet predviđa polazak prve grupe u 10 sati s parkinga Beach Bara Come Back uz kratku kapljicu eliksira Darna. Na prvom će zaustavljanju zainteresirani upoznati biodinamička vina g. Daniela Bastijančića, vlasnika vinarije Lunika, vinara koji je duša ova trase i zasluženo otvara ovu manifestaciju prvom degustacijom i usputnom pričom koja povezuje povijesne događaje i trenutke s imenima vina. Slijedi silazak sa Štrike na obiteljsko imanje Dobravac, proizvođača niza proizvoda, a ovaj put degustirat će se vina i srdele poznatog brenda Mirna, Podravke Rovinj.
Nakon degustacija vina, put vas vodi prema dvije točke na kojima će se, osim vina, degustirati i ekstra djevičanska maslinova ulja Olea Magica i Collis. Oba su uvrštena među najbolja ulja u ovogodišnjem izdanju Flos Olei i vjerujemo kako ćete uživati u degustaciji. Na drugoj nas postaji očekuju vinarski proizvodi Vivoda te ekstra djevičansko maslinovo ulje Olea Magica i domaće kobasice AZRRI, dok nas neposredno prije drugog mosta Štrike Ferate, u minimalističkom masliniku očekuje se spoj vina i ekstra djevičanskog maslinovog ulja Stancije Collis uz bakalar Alden na bijelo.
Ponovno slijedi odmor u masliniku, ali i degustacija vina koje imaju etiketu Matošević, a potom je vrijeme za Pršutarnu Buršić i za degustaciju vina Saina. Predzadnja postaja ture povezuje ime vinara i crkvice - sv. Toma/ San Tommaso, a kako bi vino lakše klizilo očekuje se i degustacija autohtonih Vesna sireva. Na samom kraju za opuštanje s istarskom supom u ruci i pincom uz prekrasan pogled na starogradsku jezgru i zvonikom crkve sv. Eufemije u zalasku sunca pobrinut će se udruga Agro Rovinj.
Više informacija na ovaj link ili broj telefona 099/745-6473.
Program za sve uzraste traje i danas i sutra
Javoran je redakciji Istre24 poslala demanti na izjave dekana Istarskog veleučilišta, Daglasa Korace, a koje smo u utorak, kao dio izvještaja, prenijeli sa sjednice Skupštine Istarske županije
U sve tri istarske investicije iz praškog fonda zasad su uložili oko 25.000.000 eura
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.