Život

Nije u skladu s uredbama EU

S polica se povlače fileti skuše Adriatic queen

Tijekom proizvodnog procesa određene prirodne komponente hrane previše se koncentriraju na određenom mjestu i precipitiraju iz otopine tvoreći kristale


 
1 min
HINA
Foto: Adriatic queen

Tijekom proizvodnog procesa određene prirodne komponente hrane previše se koncentriraju na određenom mjestu i precipitiraju iz otopine tvoreći kristale

Proizvod ADRIATIC QUEEN skuša fileti u maslinovom ulju 105 grama, bar koda 3850160110074, LOT broja L12/03/20 V4, najbolje upotrijebiti do 12/03/2026, povlači se s polica zbog mogućih prirodnih kristala nastalih tijekom proizvodnog procesa. Proizvođač je Sardina d.o.o. iz Postira, a obavijest se odnosi isključivo na proizvod s navedenim podatcima, izvijestio je Državni inspektorat.

Navedeni artikl nije u skladu s uredbama Europske unije o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Naime, tijekom proizvodnog procesa određene prirodne komponente hrane previše se koncentriraju na određenom mjestu i precipitiraju iz otopine tvoreći kristale. Nastali kristali po svojem sastavu nisu opasni za zdravlje potrošača jer se prilikom konzumacije uredno probave. Opasnost postoji kad je kristal tako velik da zbog svojeg oblika i oštrih rubova tijekom žvakanja i gutanja može prouzročiti ozljede usne šupljine, posebice u djece i starijih osoba, ističe se u priopćenju objavljenom u srijedu.


Nastavite čitati

Zlatko Dalić: 'Htjeli su me rušiti. Nemamo puno vremena za slavlje, čeka nas težak posao protiv Argentine'

"Ako Bog da, neka se ovako nastavi još i u ove dvije utakmice, neka pozitiva bude oko nas i dok sam ja izbornik reprezentacije, ona će biti središte okupljanja ljubavi, kvalitete, domoljublja i zajedništva. Kome god to smeta, neka se drži dalje od nas. U tom periodu kad sam preuzeo kormilo reprezentacije, postojala je sumnja u moj rad, mediji nisu bili toliko na mojoj strani i htjeli su me srušiti, ali eto sve se potpuno preokrenulo i danas uživamo u maksimalnoj podršci", rekao je jutros Zlatko Dalić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.