Život

Na plantaži od 76 hektara

Španjolska policija uništila najveću europsku farmu marihuane

Gotovo 50 tona biljaka sušilo se u skladištu za preradu u CBD, spoj koji se sve više koristi za liječenje anksioznosti, nesanice i drugih bolesti jer nije psihoaktivan


 
1 min
HINA

Gotovo 50 tona biljaka sušilo se u skladištu za preradu u CBD, spoj koji se sve više koristi za liječenje anksioznosti, nesanice i drugih bolesti jer nije psihoaktivan

Španjolske vlasti uništile su 415.000 stabljika marihuane u vrijednosti od gotovo 100 milijuna eura, ističući da je riječ o najvećoj plantaži marihuane u Europi.

Gotovo 50 tona biljaka sušilo se u skladištu za preradu u CBD, spoj koji se sve više koristi za liječenje anksioznosti, nesanice i drugih bolesti jer nije psihoaktivan.

Plantaža, koja se nalazi u ruralnoj sjevernoj regiji Navarri, protezala se na 11 polja ukupne površine 67 hektara, priopćila je Civilna garda. 

Prodaja CBD-a i njegovo korištenje legalno je u Španjolskoj i većini Europe, no španjolski zakon zabranjuje uzgoj marihuane osim za industrijsku uporabu, kao što je tekstil i sjeme.

Uzgoj radi proizvodnje CBD-a i drugih derivata je kazneno djelo.

U sklopu operacije uhićeno je troje ljudi. Operacija je počela sredinom 2021. kada je policija otkrila jedno od polja.

Civilna garda rekla je da je vlasnik plantaže prvo tvrdio da vodi legalan posao za proizvodnju marihuane u industrijske svrhe, ali je poslije utvrđeno da je planirao izvoz velikih količina te biljke u Italiju i Švicarsku radi proizvodnje CBD-a.


FOTO: Freepik

Nastavite čitati

Svijet
 

Svijet kasni u postizanju ciljeva koji se odnose na okoliš, zdravlje i glad

UN-ovo godišnje izvješće o održivom razvoju rangira učinak svoje 193 države članice u provedbi 17 opsežnih „ciljeva održivog razvoja“ (SDG), koji uključuju poboljšanje pristupa obrazovanju i zdravstvenoj skrbi, proizvodnju čiste energije i zaštitu biološke raznolikosti. Utvrđeno je da se niti jedan od 17 ciljeva neće ostvariti do 2030., a većina ciljeva pokazuje „ograničen napredak ili nazadovanje“

Svijet
 

NATO razlišlja o stavljanju nuklearnog oružja u stanje pripravnosti

"Cilj NATO-a, naravno, svijet je bez nuklearnog naoružanja, no dokle god nuklearno oružje postoji, mi ćemo ostati nuklearan savez jer svijet u kojem Rusija, Kina i Sjeverna Koreja imaju nuklearno oružje, a NATO ne, opasniji je svijet" * Ruski predsjednik Vladimir Putin je u više navrata upozorio da bi Moskva mogla upotrijebiti nuklearno oružje kako bi se obranila u ekstremnim okolnostima

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.