Život

PULA VOLI SECOND HAND & VINTAGE

Subota rezervirana za "Štrik butik" - pulski buvljak odsad jednom mjesečno

- Za ovu smo vam subotu pripremili podosta proljetne robice. Radi se o kvalitetnim, markiranim komadima koji su u trendu i itekako su nosivi. Cijene se kreću od 20 kuna nadalje, no uvijek ima onih koji su svoje "krpice" spremni pokloniti ili se mijenjati za tuđe, kaže organizatorica Kristina Pavić Višković


 
2 min
Martina Pereša
Foto: Privatni album Štrik butik

- Za ovu smo vam subotu pripremili podosta proljetne robice. Radi se o kvalitetnim, markiranim komadima koji su u trendu i itekako su nosivi. Cijene se kreću od 20 kuna nadalje, no uvijek ima onih koji su svoje "krpice" spremni pokloniti ili se mijenjati za tuđe, kaže organizatorica Kristina Pavić Višković

Sve je spremno za novi "Štrik butik", second hand & vintage buvljak, koji se u subotu, od 10 do 13 sati, održava na terasi pulske Zajednice Talijana.

Circolo će, neovisno o vremenskim prilikama, ugostiti zaljubljenike u second hand i vintage odjeću kakvih u Puli ima poprilično.

Napokon bez epidemioloških mjera

- Posljednji buvljak smo u Circolu imali u prosincu tako da jedva čekamo subotu. Uz kavicu, dobru glazbu i, nadamo se, lijepo vrijeme, očekujemo velik broj posjetitelja. Napokon smo dočekali ukidanje epidemioloških mjera i mislim da je vrijeme da "Štrik butik" zaživi jednom mjesečno, veli nam organizatorica i idejna začetnica ove manifestacije, Kristina Pavić Višković.

Sva su izlagačka mjesta već popunjena. Na terasi Circola u subotu će, naime, biti postavljeno 15 stolova za izlagače kojih će, ipak, biti nešto više. No, s obzirom na to da će se buvljak odsad održavati jednom mjesečno, organizatori pozivaju sve zainteresirane izlagače da ubuduće stolove rezerviraju putem E-mail adrese: strikbutik20@gmail.com te putem društvenih mreža Štrik butika.

Kvalitetni, markirani proljetni komadi

- Za ovu smo vam subotu pripremili podosta proljetne robice. Moram naglasiti da je odjeća očuvana. Radi se o kvalitetnim, markiranim komadima koji su u trendu i itekako su nosivi. Cijene se kreću od 20 kuna nadalje, no uvijek ima onih koji su svoje "krpice" spremni pokloniti ili se mijenjati za tuđe, kaže Pavić Višković.

Pulski "Štrik butik" zaživio je 2020. godine i Puljani su odmah pokazali veliki interes za kupovinu second hand i vintage garderobe, međutim pandemija je stopirala daljnje održavanje buvljaka. Sada je, nadaju se organizatori, stiglo vrijeme da se on  počne održavati sustavno i redovito, a sve u suradnji s pulskom Zajednicom Talijana koja im rado ustupa svoj prostor.


Foto: Privatni album Štrik butik

Nastavite čitati

Pula
 

TAKO JE IZGLEDALA SACCORGIANA 1926.: Slika "Zlatnih" prije 100 godina pripada Silviji Salamon koja je radila na Oscarom nagrađenom filmu "Mediterraneo"

Vlasnica djela, isprva, po vlastitom priznanju, nije znala navesti ime autora slike. Potom je poznati galerist iz Vodnjana Germano Fioranti pretpostavio da bi to mogao biti Romeo Marsi, umjetnik rođen u Puli 1909. godine, a poginuo u Trstu, tijekom bombardiranja, 1944. godine * Priča obitelji Salamon vrlo je zanimljiva. Počinje u Puli, a preko Skitače, Šumbera, Gračišća, Segeta, Trsta, Lomabardije i Ligurije vodi nas sve do Pariza

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.