Život

prijavljeno više od 500 polaznika

Turističke zajednice Barban, Kanfanar, Žminj i Svetvinčenat organizirali zanimljive edukacije za iznajmljivače

Čista petica! Moj doživljaj: ležerno, uz dozu humora, vrlo profesionalno iznesen sadržaj kojeg je bilo zadovoljstvo pratiti. I nama polaznicima otvoreni horizonti novih mogućnosti koje moramo usvojiti za uspješan rad. Hvala predavaču i svima uključenima u ovaj projekt, navodi jedan polaznik


 
3 min
Istra24

Čista petica! Moj doživljaj: ležerno, uz dozu humora, vrlo profesionalno iznesen sadržaj kojeg je bilo zadovoljstvo pratiti. I nama polaznicima otvoreni horizonti novih mogućnosti koje moramo usvojiti za uspješan rad. Hvala predavaču i svima uključenima u ovaj projekt, navodi jedan polaznik

Ciklus online edukacija kojega su pred mjesec dana zajedno pokrenule turističke zajednice općina Barban, Kanfanar, Svetvinčenat i Žminj, uspješno je priveden kraju, uz brojne obrađene teme, ali i velik broj sudionika na edukacijama.

Tijekom mjesec dana, iznajmljivači s ovih područja, imali su priliku proširiti svoje znanje, saznati o novim turističkim trendovima i podsjetiti se obaveza vezanih uz svoje administrativno poslovanje.

S tim je ciljem bilo pripremljeno čak 9 zanimljivih i aktualnih tema, o kojima su iznajmljivačima pričali stručnjaci iz raznih područja – turizma, marketinga, prava, sigurnosti, odnosa prema gostima, ekologije…

 Ciklus edukacija počeo je temom o administrativnom poslovanju i pripremama za nadolazeću sezonu (Interligo), a već sljedećeg tjedna uslijedile su dvije nove teme – certifikacija eko-prijateljskog smještaja kroz program Eco Domus i kategorizacija smještaja – koje su pripremljene u suradnji s Upravnim odjelom za turizam Istarske županije.

Iznajmljivači su potom imali prilike saznati i o korištenju društvenih mreža u turizmu (Miško Macolić-Tomičić), čuti korisne savjete o tome kako unaprijediti svoje poslovanje njegovanjem gostoljubivog pristupa prema gostu kroz edukaciju na temu „Jeste li iznajmljivač ili domaćin“ (Dubravko Fijačko), podsjetiti se svojih poreznih obveza kroz edukaciju koju su vodili predstavnici Porezne uprave te o sigurnosti u turističkoj sezoni, o čemu su govorili predstavnici MUP-a.

 

Kao dar iznajmljivačima na kraju edukacija, sudionicima edukacije osigurani su popusti u iznosu od tisuću kuna za izradu web stranica, a poduzeće Feralis pripremilo je set dokumenata, obrazaca i uputa vezanih uz zaštitu osobnih podataka, posebno pripremljenih i prilagođenih za iznajmljivače, što uključuje i obrasce privola, informiranja o prikupljanju podataka, evidencije prikupljanja prigovora i niz drugih korisnih dokumenta, koje su polaznici edukacija također dobili besplatno.

O tome kako su prezentirane teme iznajmljivačima bile zanimljive i važne, govori i podatak da je na edukacije iz ovog ciklus ukupno bilo prijavljeno preko 500 polaznika, a zadovoljstvo održanim edukacijama iznajmljivači su iskazali i kroz anketiranja koja su provođena nakon svake edukacije.

Da su teme edukacija i koncept ovog ciklus dobro osmišljeni, pokazuju i komentari polaznika koji su kroz ankete pohvalili ovakav pristup sustavnom informiranju i komunikaciji s iznajmljivačima.

- Ovaj set edukacija je bila odlična ideja i radujem se svakoj sljedećoj edukaciji. Mislim da je kontinuirana edukacija ključ uspjeha svih nas zajedno, rekao je jedan polaznik edukacije.

- Čista petica! Moj doživljaj: ležerno, uz dozu humora, vrlo profesionalno iznesen sadržaj kojeg je bilo zadovoljstvo pratiti. I nama polaznicima otvoreni horizonti novih mogućnosti koje moramo usvojiti za uspješan rad. Hvala predavaču i svima uključenima u ovaj projekt, navodi još jedan polaznik.

Organizacijom ovih edukacija turističke zajednice Barbana, Kanfanara, Svetvinčenta i Žminja pokazale su svijest o potrebi zajedništva i sinergijskog djelovanja, a sve s ciljem informiranja svojih dionika te time i podizanja veće konkurentnosti svih destinacija.

- Samo suradnjom i stalnim osluškivanjem trendova i zbivanja u turističkom svijetu možemo biti konkurentni na tržištu. Privatni iznajmljivači snaga su naše ponude, a naša je želja u ovom vremenu brzih izmjena informacija, stalnih promjena i brojnih neizvjesnosti, našim iznajmljivačima kontinuirano pružati aktualne, točne i korisne informacije zbog čega smo ovim setom edukacija obuhvatili toliko tema i velik broj zbilja vrhunskih predavača i stručnjaka iz svojih područja, poručili su iz turističkih zajednica općina Barban, Kanfanar, Svetvinčenat i Žminj.


Nastavite čitati

Istra
 

Nakon kiše, Ćićarijom šeta endemska Velebitska gušterica

Podrijetlom je iz sjeverozapadne Hrvatske i prisutna je u srednjoj i južnoj Europi. Mala rasprostranjenost Velebitske gušterice glavni je uzrok zabrinutosti za opstanak pa joj je dodijeljen status skoro ugrožene životinje, a pravno je zaštićena i u zemljama u kojima živi

Istra
 

FALI PETI Dožupan Tulio Demetlika otvorio dušu: 'Nitko ne želi u Nadzorni odbor Kaštijuna pa da ga se razvlači po medijima'

To će biti sve veći problem, jer nitko se više ne želi javiti ni za direktora, kandidirati za gradonačelnika ili pročelnika jer ne žele da ih sutra prozivaju kao i njihove obitelji. Zamislite kada vam obitelj pročita u novinama "Tulio Demetlika je lopov, a onda iza te riječi lopov, stoji jedan veliki upitnik", slikovito se izrazio dožupan o nedostatku kandidata za Nadzorni odbor

Istra
 

"SKUSHA" U VRSARU Susjed: "Zbog buke s terase ne mogu mi spavati djeca" - Načelnik: "Niti je pretjerana buka, niti se radi kasno"

Žaleći se na buku, na dim cigareta kao i na mirise ribljeg pečenja koji ulaze u njihov stan, susjed Mrkobrada kaže: "Ugroženo je osnovno pravo moje djece, a to je pravo na odmor i pravo na djetinjstvo" * Načelnik Gerometta: "On živi u centru turističkog grada. Pa ne može očekivati da tu neće biti ljudi. Činjenica je da je da s njim uvijek imamo neke probleme. Uvijek mu nešto smeta"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.