Život

Međunarodni dan starijih osoba

U Čitaonici kluba umirovljenika Pula u 11 sati započinje prigodni program

Program počinje u 11 sati, a ovogodišnji gosti su učenici Osnovne škole Centar koji su pripremili kratki zabavni program


 
1 min
Istra24
Pixabay

Program počinje u 11 sati, a ovogodišnji gosti su učenici Osnovne škole Centar koji su pripremili kratki zabavni program

U Čitaonici kluba umirovljenika Pula u petak, 30. rujna 2022. prigodnim programom Gradska knjižnica i čitaonica Pula obilježit će Međunarodni dan starijih osoba.

Program počinje u 11 sati, a ovogodišnji gosti su učenici Osnovne škole Centar koji su pripremili kratki zabavni program. Suorganizator događaja je Istarska stranka umirovljenika - Partito istriano dei pensionati.

Programom u povodu Međunarodnog dana umirovljenika, nakon pauze, nastavljaju se kulturni i edukativni programi u Čitaonici. U Mjesecu hrvatske knjige bit će održane radionice digitalne pismenosti, a tijekom jeseni i zime planirana su predavanja koja se odnose zdravu prehranu, ekologiju, energetsku učinkovitost i zdravlje, kao i izložbe te književna druženja. Nastavljaju se i redovni programi i aktivnosti pa će tako svakodnevno (ukoliko se ne održava drugi program) od 10.30 do 14 sati članovi mogu igrati šah, dok je u studenom predviđen nastavak radionica učenja engleskog jezika za osobe s predznanjem, koje će voditi profesorica Violeta Juvan.  

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se 1. listopada. Proglasila ga je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1990. da bi se naglasilo da su starije osobe važni članovi svakog društva, ukazalo na važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi njihovim potrebama i sposobnostima te s ciljem jačanja podrške i pomoći osobama starije dobi. Prema podacima Ujedinjenih naroda iz 2019. godine, u svijetu je živjelo 703 milijuna osoba u dobi 65 i više godina. Daljnja predviđanja ukazuju na porast broja osoba starije dobi na dvije milijarde do 2050. godine.


Nastavite čitati

Pula
 

Posjetitelji sarajevskog festivala ubuduće će prema pulskom konceptu uživati u 'Doručku s autorom'

"Prvi Bookstan organizirali smo povodom 20. godina Buybooka tek s idejom da nekim događajem obilježimo taj važan datum. Na kraju je to preraslo u Međunarodni festival knjiga koji se već sedam godina održava prve srijede u srpnju i u tri dana maratonski održi više od 30 programa. Od početka na festivalu predstavljamo najbolje autore s domaće i regionalne scene, a tradicionalna je postala i naša književno- kritičarska radionica u kojoj svake godine sudjeluje odabranih 20-ak polaznika", rekao je direktor Bookstana Damir Uzunović

Pula
 

Damir Prhat jedini kandidat na natječaju za pročelnika. Idući tjedan ima pismeno testiranje i intervju

Nakon onog za pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, Grad Pula je ovih dana objavio nekoliko novih natječaja. U planu je zapošljavanje višeg stručnog suradnika 1. za prometno redarstvo, stručnog suradnika i komunalnog redara. Planira se i zapošljavanje višeg stručnog suradnika za zaštitu okoliša, a čak sedam kandidata javilo se za posao referenta za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.