Život

ORGANIZATOR JE PUČKO OTVORENO UČILIŠTE

U Vodnjanu otvoreni upisi za tečaj za sommeliera maslinovog ulja

Prijave su otvorene do 22. siječnja, a početak nastave je predviđen krajem siječnja


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Prijave su otvorene do 22. siječnja, a početak nastave je predviđen krajem siječnja

Puško otvoreno učilište Vodnjan-Dignano priređuje tečaj za sommeliera maslinovog ulja.

Tečaj u trajanju od 126 sati realizirat će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio tečaja sastoji se od 46 sati, vježbe uz teorijsku nastavu od 15 sati, a praktični dio programa s vježbama od 65 sati.

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom tečaja su:

- interpretirati osnovne činjenice o razvoju maslinarstva kroz povijest i upotrebu maslinovog ulja u ljudskoj prehrani,

- razlikovati vrste maslina i specifičnosti svake pojedine vrste maslina,

- prepoznati pozitivna i poželjna svojstva djevičanskih maslinovih ulja,

- prepoznati mane ulja kao posljedice samog postupka proizvodnje i uzroke nastajanja tih nepoželjnih svojstava,

- razlikovati mane djevičanskog maslinovog ulja kao posljedice neodgovarajućeg čuvanja i skladištenja od pogrešne primjene pri pripremi hrane i drugih delicija kod kojih se koristi maslinovo ulje,

- razlikovati tipove maslinovih ulja obzirom na okusno – mirisna svojstva,

- savjetovati o primjeni maslinovog djevičanskog ulja određenih svojstava u gastronomiji radi naglašavanja istih.

Prijave i upisi obavljaju se osobno u Pučkom otvorenom učilištu “Vodnjan - Dignano”, Portarol 31, 52215 Vodnjan, radnim danom od 8.00 do 15.00 sati, ili putem e-maila obrazovanje.pou.vodnjan@gmail.com. Prijave su otvorene do 22. siječnja 2025., a početak nastave je predviđen krajem siječnja.


Nastavite čitati

Istra
 

Pulski filmski festival - kisik u sve desnijoj državi

Ne treba zaboraviti antifašistički čin otvorenja festivala, u godini u kojoj je ova zemlja sramno, jedva vidljivo obilježila jubilarnih 80 godina od partizanske pobjede u Drugom svjetskom ratu, bez koje ne bi bilo moderne Hrvatske, bar ne suverene i u ovim granicama

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.