Do 30. travnja traje gastronomska manifestacija "Šetimane fritaja središnje Istre". U ugostiteljskim objektima središnje Istre nude se fritaje - tradicionalni istarski objed u kombinacijama raznih sastojaka, među kojima će glavno mjesto zauzimati samoniklo bilje dostupno na području Istre upravo u proljetnom razdoblju, kao što su šparuge, maslačak i medvjeđi luk uz, naravno, domaća jaja.
Cijene fritaja kretat će se od 5,30 do 8 eura, a kušati ih možete u sljedećim ugostiteljskim objektima:
Konoba Dišpet: Fritaja sa šparogama i pršutom, Proljetna vege fritaja, Fritaja s pancetom i tikvicama / 5,30 €
Konoba Jelenić: Fritaja s pršutom/pancetom, Fritaja s vazmenim lukom/medvjeđim lukom, Fritaja s kobasicom, Fritaja s maslačkom i divljim radićem, Fritaja sa šparogama / 8 €
Tomažova konoba: Fritaja sa šparogama i pancetom, Fritaja sa špaletom i mladim lukom, Fritaja s tartufima, Fritaja s kobasicama i rukolom / 8 €
Konoba Marino: Fritaja s hmeljom, Fritaja s vazmenim lukom, Fritaja s gljivama, pršutom i parmezanom / 6 €
Organizatori gastronomske manifestacije su Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizator Udruženje obrtnika Pazin.