Život

Disat ćemo na škrge

Ušli smo u stanje dugotrajnog toplinskog vala…Ne nazire mu se ni vrhunac, ni kraj

Temperature zraka bit će konstantno ustaljene značajno iznad prosjeka


 
1 min
Istra24

Temperature zraka bit će konstantno ustaljene značajno iznad prosjeka

Ušli smo u stanje dugotrajnog toplinskog vala, bez određenog dana kojeg bi mogli okarakterizirati kao vrhunac. Iznadprosječno toplo vrijeme potrajat će barem do kraja dekade, a možda i dulje. Temperature zraka bit će konstantno ustaljene značajno iznad prosjeka, javlja Istramet

Vrlo vruće, a ponegdje i ekstremno vruće bit će u cijeloj regiji. Maksimalne temperature zraka na istoku Hrvatske i u Dalmatinskoj zagori penjat će se lokalno i iznad 40 °C, dok maksimalne vrijednosti u Istri u predstojećem razdoblju ne bi trebale prelaziti 39 °C.

I noći će biti neugodno tople, a tome smo svjedočili već sinoć kada je u 23 sata navečer u Senju bilo čak 30 °C uz nesnosnu sparinu. Ugodnije će se spavati tek u dijelovima središnje Istre gdje će temperature ipak samo rijetko padati ispod 20 °C.

Iako jače promjene vremena nema na vidiku, do krajnjeg sjevera regije, u što svrstavamo sjever Slovenije i Austriju povremeno će “procuriti” manja količina svježijeg i vlažnog zraka, međutim bez većeg utjecaja na vrijeme u našem kraju. Ipak, spomenute države mogle bi imati problema s jakim lokalnim razvojem oblaka, što se naročito odnosi na Austriju. (P.R./IM).


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.