pulapromet - dugi
Život

natjecanje u pripremanju jela ispod čripnje

VALBANDON ISPOD ČRIPNJE Majstorima peke proglašena ekipa 'Svi gušti' pod kuharskom palicom Ede Mardešića i Silvije Hrvatin

Drugo mjesto osvojila je ekipa 'Kompanija z ognjišta', a čripnju su pripremali Edi Kolić, Aleksandar Puh, Sergio Ivančić, Mladen Blašković, Roland Cinkopan i Vladimir Erceg. Treće mjesto osvojila je ekipa 'Fažana', a čripnju su pripremali Ivan Cetina, Franko Šuran, Ivan Ljubotina i Damir Krneta


 
1 min
Borka Petrović

Drugo mjesto osvojila je ekipa 'Kompanija z ognjišta', a čripnju su pripremali Edi Kolić, Aleksandar Puh, Sergio Ivančić, Mladen Blašković, Roland Cinkopan i Vladimir Erceg. Treće mjesto osvojila je ekipa 'Fažana', a čripnju su pripremali Ivan Cetina, Franko Šuran, Ivan Ljubotina i Damir Krneta

Na valbandonskoj plaži održano je 18. Mediteransko natjecanje u pripremanju jela ispod čripnje – Valbandon ispod čripnje.

Prekrivena žarom, čripnja ili peka u sebi skriva raznolike sastojke za veličanstveni susret ljubitelja dobre, osobito tradicionalne, istarske kuhinje.

Na ovogodišnjem je natjecanju, doznajemo iz TZ-a Fažana, sudjelovalo 12 obiteljsko-amatersko-prijateljskih ekipa koje su pripremale razne mesne i morske delicije.

Majstorima čripnje proglašena je ekipa 'Svi gušti' pod kuharskom palicom Ede Mardešića i Silvije Hrvatin.

Drugo mjesto osvojila je ekipa 'Kompanija z ognjišta', a čripnju su pripremali Edi Kolić, Aleksandar Puh, Sergio Ivančić, Mladen Blašković, Roland Cinkopan i Vladimir Erceg. Treće mjesto osvojila je ekipa 'Fažana', a čripnju su pripremali Ivan Cetina, Franko Šuran, Ivan Ljubotina i Damir Krneta.

Pored natjecateljskih čripnja, Beach bar Pineta je za posjetitelje pripremio i posebnu atrakciju - mega čripnju, a poseban dodatak gastro doživljaju bili su i istarski gastro proizvodi, dok je Turistička zajednica Općine Fažana počastila posjetitelje slasnim lubenicama.

Za dobru atmosferu na valbandonskoj plaži pobrinuo se 'Tu i tamo band'.


Nastavite čitati

Istra
 

Preminuo francuski nogometni trener Jean-Louis Gasset

Bivši veznjak proveo je gotovo cijelu igračku karijeru u Montpellieru (1975.-85.), doprinoseći usponu ovog lokalnog kluba koji je suosnovao njegov otac Bernard. U nekoliko navrata je vodio taj klub, a posljednji put prije manje od godinu dana

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.