Život

FOTKANJE ISPRED CRKVICE SV. VALENTINA

Valentinovo u Krnici

U povodu Valentinova 14. veljače od 16 do 18 sati moći će se razgledati crkvica, a djelatnik Turističke zajednice Luka Faraguna bit će na raspolaganju i fotografirati parove


 
2 min
Istra24
Jedinstvena foto lokacija kod crkvice Sv. Valentina u Krnici (Foto Loris Zupanc)

U povodu Valentinova 14. veljače od 16 do 18 sati moći će se razgledati crkvica, a djelatnik Turističke zajednice Luka Faraguna bit će na raspolaganju i fotografirati parove

Za sve zaljubljene i estete, ljubitelje lijepih scenografija za fotografiranje, Turistička zajednica Općine Marčana pripremila je jedinstvenu foto lokaciju kod crkvice Sv. Valentina u Krnici. Lokaciju je aranžiralo kreativno društvo Krničara s ciljem promicanja zanimljivosti svoga kraja.

Ispred crkvice iz 18. stoljeća postavljena je klupica i okvir u obliku srca s jasminom i crvenim balonima.

Crkvicu Sv. Valentina sagradila je obitelj Mandušić i u njoj su pokopani članovi obitelji i svećenik. Danas je u javno-privatnom vlasništvu. Riječ je o jednoprostornoj crkvici s preslicom bez zvona na pročelju, mramornim oltarom i palom sa svetačkim likovima (iz 1729. godine) u unutrašnjosti.

Foto point (Foto: Loris Zupanc)

U povodu Valentinova 14. veljače od 16 do 18 sati moći će se razgledati crkvica, a djelatnik Turističke zajednice Luka Faraguna bit će na raspolaganju i fotografirati parove. Romantičnu vizuru upotpunit će glazbeni program učenika Osnovnih glazbenih škola Pula (Barban) i Labin u izvedbi Free Žgomba na flauti, Noe Martinčić, Nikole Martinčića i Ivana Brakovića na harmonici i Luisa N.S. na gitari.

Za sve slučajne i namjerne prolaznike te one koji ne stižu unutar navedene satnice, scenografija će biti postavljena sve do nedjelje, stoga svi zainteresirani mogu proći tijekom ovog tjedna do Krnice i uživati u ovom kutku za zaljubljene.

Inače, sveti Valentin smatra se svecem i zaštitnikom zaljubljenih, a osim zaljubljenih, štiti epileptičare i pčelare. Slavi se od ranog srednjeg vijeka u Engleskoj, a kasnije i u cijelom svijetu.


Nastavite čitati

Istra
 

Povratak u antička vremena na valbandonskoj plaži

Za ljubitelje dobre hrane, manifestacija "Rimski Valbandon" nudi jedinstvenu gastro ponudu. Posjetitelji će imati priliku kušati meni star 2000 godina, sastavljen od mesa, ribe, priloga, lubenica i mulsuma – autentičnog rimskog vina s medom. Ovaj kulinarski doživljaj omogućit će vam da se prepustite okusima prošlosti i uživate u delicijama koje su nekoć bile sastavni dio rimskih gozbi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.