Život

vlasnici, ne puštajte pse same u šetnju

Ženu jučer u Medulinu napao pas: "Ugrizao me za ruku, bilo je jako bolno, a i sad me boli - dobila sam tetanus i antibiotik"

"Šetala sam svog psa u autokampu, bio je na povodcu. Za nama je dugo išao taj pas, bez povodca, ali s ogrlicom. U jednom trenutku napao je mog psa. Zaskočio ga je za vrat. A kad sam ga pokušala odvratiti, ugrizao me je za ruku. Idem na previjanja. U trenutku ugriza bilo je jako bolno, a i sada me boli. Danas mi je ruka u tom dijelu natečena i plava, veli 44-godišnja Medulinka


 
2 min
Zoran Angeleski

"Šetala sam svog psa u autokampu, bio je na povodcu. Za nama je dugo išao taj pas, bez povodca, ali s ogrlicom. U jednom trenutku napao je mog psa. Zaskočio ga je za vrat. A kad sam ga pokušala odvratiti, ugrizao me je za ruku. Idem na previjanja. U trenutku ugriza bilo je jako bolno, a i sada me boli. Danas mi je ruka u tom dijelu natečena i plava, veli 44-godišnja Medulinka

Našoj redakciji javila se 44-godišnja Medulinka koju je jučer u 14.20 sati u Medulinu, dok je u autokampu šetala sa psom na povodcu,  došao pas nepoznatog vlasnika te ju je ugrizao za ruku, pri čemu je žena zadobila lakše, ali bolne ozljede.

Pas (s ogrlicom) koji je ugrizao ženu

- Šetala sam svog psa, bio je na povodcu. Za nama je dugo išao taj pas, bez povodca, ali s ogrlicom. U jednom trenutku napao je mog psa. Zaskočio ga je za vrat i ugrizao. A kad sam ga pokušala odvratiti, ugrizao me je za ruku. Muž i ja jedva smo ga uspjeli otjerati. Jedva smo ga uspjeli i slikati, veli ova Medulinka, koja je željela ostati neimenovanom.

- Dobila sam tetanus  i antibiotik, idem na previjanja. U trenutku ugriza bilo je jako bolno, a i sada me boli. Danas mi je ruka u tom dijelu natečena i plava, kaže ona.

"Veliki je problem što dosta pasa šeta po Medulinu bez nadzora, a nose ogrlicu. Vlasnici ih očito puštaju da sami prošetaju, što je vrlo neodgovorno. Najlakše je pustiti psa da sam šeta, ali to nije rješenje. Ne možeš biti siguran da neće nekog napasti. Možda vlasnik ovog psa nije ni znao da mu je pas vani, ali to bi morao znati, zaključuje ona, podsjetivši da uskoro stiži i turisti, zbog čega dodatno treba obratiti9 pozornost na ovaj problem", kaže ova Medulinka

Pas je imao ogrlicu

Da ovo nije samo medulinski nego puno širi problem, pokazuje i svježi slučaj u Pješčanoj Uvali, gdje je u subotu ujutro, oko 8.20 sati, nepoznati vlasnik ostavio u Pješčanoj Uvali bez nadzora psa koji je napao psa kojeg je na povodcu vodio 61-godišnjak te je nepoznati pas ozlijedio psa na povodcu.

U nedjelju je pak policija zaprimila dojavu građana da se na ulici u Ližnjanu nalazi pas bez nadzora, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je oko 13 sati psa na ulicu pustio 60-godišnjak te je protiv muškarca pokrenut prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


Nastavite čitati

Istra
 

IDS 'MINIRAO' SJEDNICU PAZINSKOG GRADSKOG VIJEĆA Vedran Ivančić (IDS): "Radi se o puno odluka koje su se donijele na štetu Grada Pazina", Suzana Jašić (Možemo!): "Bankomati im se smanjuju, zato postaju nervozni"

Vedran Ivančić odbio je voditi zadnju sjednicu Gradskog vijeća zbog točke dnevnog reda koja sadržava prijedlog drukčiji od onog s kojim su se slagali. Gradonačelnica Jašić kaže da je prijedlog bio na javnom savjetovanju, ali se IDS nije htio očitovati. IDS pak tvrdi da ona laže. Cijela priča slična je zagonetki 'je li starija kokoš ili jaje' jer je prijedlog izmijenjen, ali nakon što su uvažene sugestije na savjetovanju, na koje se IDS nije uključio s načelnom podrškom. Kako bilo, HDZ je bespogovorno stao uz IDS

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.