Život

vlasnici, ne puštajte pse same u šetnju

Ženu jučer u Medulinu napao pas: "Ugrizao me za ruku, bilo je jako bolno, a i sad me boli - dobila sam tetanus i antibiotik"

"Šetala sam svog psa u autokampu, bio je na povodcu. Za nama je dugo išao taj pas, bez povodca, ali s ogrlicom. U jednom trenutku napao je mog psa. Zaskočio ga je za vrat. A kad sam ga pokušala odvratiti, ugrizao me je za ruku. Idem na previjanja. U trenutku ugriza bilo je jako bolno, a i sada me boli. Danas mi je ruka u tom dijelu natečena i plava, veli 44-godišnja Medulinka


 
1 min
Zoran Angeleski

"Šetala sam svog psa u autokampu, bio je na povodcu. Za nama je dugo išao taj pas, bez povodca, ali s ogrlicom. U jednom trenutku napao je mog psa. Zaskočio ga je za vrat. A kad sam ga pokušala odvratiti, ugrizao me je za ruku. Idem na previjanja. U trenutku ugriza bilo je jako bolno, a i sada me boli. Danas mi je ruka u tom dijelu natečena i plava, veli 44-godišnja Medulinka

Našoj redakciji javila se 44-godišnja Medulinka koju je jučer u 14.20 sati u Medulinu, dok je u autokampu šetala sa psom na povodcu,  došao pas nepoznatog vlasnika te ju je ugrizao za ruku, pri čemu je žena zadobila lakše, ali bolne ozljede.

Pas (s ogrlicom) koji je ugrizao ženu

- Šetala sam svog psa, bio je na povodcu. Za nama je dugo išao taj pas, bez povodca, ali s ogrlicom. U jednom trenutku napao je mog psa. Zaskočio ga je za vrat i ugrizao. A kad sam ga pokušala odvratiti, ugrizao me je za ruku. Muž i ja jedva smo ga uspjeli otjerati. Jedva smo ga uspjeli i slikati, veli ova Medulinka, koja je željela ostati neimenovanom.

- Dobila sam tetanus  i antibiotik, idem na previjanja. U trenutku ugriza bilo je jako bolno, a i sada me boli. Danas mi je ruka u tom dijelu natečena i plava, kaže ona.

"Veliki je problem što dosta pasa šeta po Medulinu bez nadzora, a nose ogrlicu. Vlasnici ih očito puštaju da sami prošetaju, što je vrlo neodgovorno. Najlakše je pustiti psa da sam šeta, ali to nije rješenje. Ne možeš biti siguran da neće nekog napasti. Možda vlasnik ovog psa nije ni znao da mu je pas vani, ali to bi morao znati, zaključuje ona, podsjetivši da uskoro stiži i turisti, zbog čega dodatno treba obratiti9 pozornost na ovaj problem", kaže ova Medulinka

Pas je imao ogrlicu

Da ovo nije samo medulinski nego puno širi problem, pokazuje i svježi slučaj u Pješčanoj Uvali, gdje je u subotu ujutro, oko 8.20 sati, nepoznati vlasnik ostavio u Pješčanoj Uvali bez nadzora psa koji je napao psa kojeg je na povodcu vodio 61-godišnjak te je nepoznati pas ozlijedio psa na povodcu.

U nedjelju je pak policija zaprimila dojavu građana da se na ulici u Ližnjanu nalazi pas bez nadzora, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je oko 13 sati psa na ulicu pustio 60-godišnjak te je protiv muškarca pokrenut prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


Nastavite čitati

Istra
 

(FOTO I VIDEO) BICIKLOM DO VISINE MT. EVERESTA Odvezavši se 33 puta na Skitaču, Mario Pustijanac svladao ukupni uspon od 8.848 metra

"Everesting" je namijenjen trkačima i biciklistima i smatra se jednim od najtežih izazova u ovim sportovima. Uspon je moguće ostvariti na bilo kojem terenu, brdu ili planini, a osnovni je uvjet da se do cilja stigne bez pauza za spavanje * Cijeli je podvig, započet nešto prije 6 sati ujutro, trajao 15.5 sati, od čega je same vožnje bilo oko 13.5 sati ili, kako kaže Pustijanac "cijela jedna vječnost"

Istra
 

GROŽNJAN: Započela dvodnevna konferencija o komunikacijama u zdravstvu

Direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Dražen Jurković naglasio je kako prema iskustvima nekih susjednih država, liste čekanja, kao najaktualnije pitanje u zdravstvu, nastaju kao rezultat pada produktivnosti rada, a ne toliko zbog pada broja liječnika i razvoja medicinske tehnologije odnosno rasta broja medicinskih usluga

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.