Baštardini i Pravi

monitoring ptica vodarica

(FOTO) Ovo su samo neke od 140 vrsta pernatih ljepotica koje obitavaju u Istri

Ptice su se, u sklopu najstarijeg programa monitoringa bioraznolikosti na svijetu, popisivale na području Vinkuranske vale, Medulinskog zaljeva te Šćuze


 
1 min
Borka Petrović
Liska - Fulica atra

Ptice su se, u sklopu najstarijeg programa monitoringa bioraznolikosti na svijetu, popisivale na području Vinkuranske vale, Medulinskog zaljeva te Šćuze

Kao svake godine, i ovog su siječnja iz JU Kamenjak sudjelovali u međunarodnom prebrojavanju ptica vodarica (International Waterbird Census IWC), najstarijem programu monitoringa bioraznolikosti na svijetu koji se održava još od 1967. godine.

- Ptice smo popisivali na području Vinkuranske vale, Medulinskog zaljeva te Šćuze, a u nastavku vam donosimo fotografije nekih od 140 zabilježenih ptica tijekom ovogodišnjeg monitoringa, naveli su na svojim stranicama.

Mi vam prenosimo nekoliko predivnih fotografija ptičjeg svijeta koji kod nas obitava. Riječni galeb, liska, mala bijela čaplja....samo su neke od njih.

Mala bijela čaplja - Egretta garzetta
Crnogrli gnjurac - Podiceps nigricollis
Veliki pozviždač - Numenius arquata
Riječni galeb - Croicocephalus ridibundus

FOTO: JU Kamenjak

Nastavite čitati

Istra
 

Festival Sete Sóis Sete Luas oduševio Vodnjance

Festival Sete Sóis Sete Luas manifestacija je kroz koju se razmjenjuje glazba i umjetničko stvaralaštvo, a odvija se diljem Mediterana i zemalja portugalskog govornog područja * Nastupi Madonninog gitarista i trbušne plesačice nikoga nisu ostavili ravnodušnim

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.