Baštardini i Pravi

Četveronožna vitezica tame

(FOTO/VIDEO) Nije Bruce Wayne, ali je Batman: Maca koja je osvojila Društveni centar Rojc prava je pankerska duša

Već zna koji prostori kada rade, zna da se predvečer treba zavući u Dnevni boravak Rojca jer on radi dulje, do 21 sat. Nakon toga odlazi na Info punkt s noćnim čuvarima


 
1 min
Šima Kastelc
Dobila je ime po svojim crnim šarama koje izgledaju kao Batman-ova maska

Već zna koji prostori kada rade, zna da se predvečer treba zavući u Dnevni boravak Rojca jer on radi dulje, do 21 sat. Nakon toga odlazi na Info punkt s noćnim čuvarima

Nitko nije siguran otkud je došla tajanstvena mačka Batman, ali je svima drago da je našla dom u društvenom centru Rojc u Puli.

Društveni centar ima preko 100 udruga civilnog društva, pa se nekome može učiniti kao da je - kad prvi put uđe u zgradu s bezbroj stepenica i hodnika - u labirintu. No, Batman poznaje svaki kutak zgrade, unutarnjeg vrta i okolnog prostora Rojca (parking, skate park, livada itd.). 

Batmana možemo vidjet u tipičnim pozama ispred ulaza u Rojc kako se sunča na krovovima auta ili hladi na stepenicama. I to zasigurno nisu jedina mjesta koja je Batmanica osvojila u svom pohodu na svoje kraljevstvo Rojc.

U Rojcu dobiva hranu od svih. Prošeta od jednog prostora do drugog, malo zamijauče i ogrebe se za jednu vrećicu hrane.

Ide tamo gdje su ljudi, voli se ugrijati i ugurati se u svoja posebna mjesta, ponekad i na stolicu nekome iza leđa. A često je to i knjižnica Rojca koja joj se posebno sviđa.

Već zna koji prostori kada rade, zna da se predvečer treba zavući u Dnevni boravak Rojca jer on radi dulje, do 21 sat. Nakon toga odlazi na Info punkt s noćnim čuvarima. Mora je se odvesti na hodnik kad se izlazi iz sobe jer ne voli ostati zatvorena. 

Neke ljubimce Rojčana je odlučila ignorirati, ali većinu novih pasa otjera i pošteno preplaši kako bi si osigurala mir. A drugih mačaka nismo u krugu Rojca vidjeli godinama.

Po zimi se, kao i mi, voli grijati u prostorijama koje imaju grijalice ili radijatore.

I ona donosi svoje odluke. Više puta su ljudi iz raznih udruga pokušali kupiti pijesak kako bi zimi prespavala u prostoru ili joj nekakva mjesta za spavanje napraviti, ali ona mora biti slobodna i imati cijeli Rojc na raspolaganju. Pravi punkerski duh Pule pokazuje ne samo time, nego i podržavanjem raznih aktivnosti, kao što je slikanje ispred grafita, yoga, podržavanje protesta i sudjelovanje u projektima i izložbama.

Galerija posvecena Batmanici je postavljena na centralnom stepeništu Rojca, između drugog i trećeg kata, ali već je malo blijeda. Zato pozivamo sve da fotkaju Batmana i šalju fotke ili da ju tagiraju na Instagramu kako bismo imali ovu virtualnu galeriju.


Fotografije I videi: Instagram / @batman_the_rojc_cat

Nastavite čitati

Pula
 

'NIKAD VIŠE UHLJEBLJIVANJA' Gradonačelnik Zoričić o pripajanju triju gradskih firmi Pula Sportu: "Neće biti otkaza, ni smanjenja plaća, no bit će manje troškova, a više efikasnosti"

"Dobili smo punu sliku stanja u svim društvima i možemo ići u spajanje kako bismo imali nov početak i čistu tvrtku koja nikad više neće biti poligon za uhljebljivanje. Ovim postupkom željeli smo se resetirati od svih devijacija na koje se više ne želim vraćati. Promijenili smo standarde i, bio ja na čelu Pule ili netko drugi, Puležanke i Puležani više nikad neće dozvoliti povratak na staro“, rekao je gradonačelnik Zoričić

Pula
 

Zoričić i Miletić projekt GOO-a provode samo formalno

Naš je prijedlog bio usvojen te je tijekom lipnja i rujna održana edukacija za 21 učiteljicu iz pulskih osnovnih škola. Nakon provedene edukacije, započela je realizacija programa za pulske petašice i petaše. Iznos od 250.000 kuna će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća rebalansom biti smanjen za 65.000 kuna koji nisu potrošeni jer je odabrana edukacija za učitelje s manjim brojem sati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.