Baštardini i Pravi

Četveronožna vitezica tame

(FOTO/VIDEO) Nije Bruce Wayne, ali je Batman: Maca koja je osvojila Društveni centar Rojc prava je pankerska duša

Već zna koji prostori kada rade, zna da se predvečer treba zavući u Dnevni boravak Rojca jer on radi dulje, do 21 sat. Nakon toga odlazi na Info punkt s noćnim čuvarima


 
2 min
Šima Kastelc
Dobila je ime po svojim crnim šarama koje izgledaju kao Batman-ova maska

Već zna koji prostori kada rade, zna da se predvečer treba zavući u Dnevni boravak Rojca jer on radi dulje, do 21 sat. Nakon toga odlazi na Info punkt s noćnim čuvarima

Nitko nije siguran otkud je došla tajanstvena mačka Batman, ali je svima drago da je našla dom u društvenom centru Rojc u Puli.

Društveni centar ima preko 100 udruga civilnog društva, pa se nekome može učiniti kao da je - kad prvi put uđe u zgradu s bezbroj stepenica i hodnika - u labirintu. No, Batman poznaje svaki kutak zgrade, unutarnjeg vrta i okolnog prostora Rojca (parking, skate park, livada itd.). 

Batmana možemo vidjet u tipičnim pozama ispred ulaza u Rojc kako se sunča na krovovima auta ili hladi na stepenicama. I to zasigurno nisu jedina mjesta koja je Batmanica osvojila u svom pohodu na svoje kraljevstvo Rojc.

U Rojcu dobiva hranu od svih. Prošeta od jednog prostora do drugog, malo zamijauče i ogrebe se za jednu vrećicu hrane.

Ide tamo gdje su ljudi, voli se ugrijati i ugurati se u svoja posebna mjesta, ponekad i na stolicu nekome iza leđa. A često je to i knjižnica Rojca koja joj se posebno sviđa.

Već zna koji prostori kada rade, zna da se predvečer treba zavući u Dnevni boravak Rojca jer on radi dulje, do 21 sat. Nakon toga odlazi na Info punkt s noćnim čuvarima. Mora je se odvesti na hodnik kad se izlazi iz sobe jer ne voli ostati zatvorena. 

Neke ljubimce Rojčana je odlučila ignorirati, ali većinu novih pasa otjera i pošteno preplaši kako bi si osigurala mir. A drugih mačaka nismo u krugu Rojca vidjeli godinama.

Po zimi se, kao i mi, voli grijati u prostorijama koje imaju grijalice ili radijatore.

I ona donosi svoje odluke. Više puta su ljudi iz raznih udruga pokušali kupiti pijesak kako bi zimi prespavala u prostoru ili joj nekakva mjesta za spavanje napraviti, ali ona mora biti slobodna i imati cijeli Rojc na raspolaganju. Pravi punkerski duh Pule pokazuje ne samo time, nego i podržavanjem raznih aktivnosti, kao što je slikanje ispred grafita, yoga, podržavanje protesta i sudjelovanje u projektima i izložbama.

Galerija posvecena Batmanici je postavljena na centralnom stepeništu Rojca, između drugog i trećeg kata, ali već je malo blijeda. Zato pozivamo sve da fotkaju Batmana i šalju fotke ili da ju tagiraju na Instagramu kako bismo imali ovu virtualnu galeriju.


Fotografije I videi: Instagram / @batman_the_rojc_cat

Nastavite čitati

Pula
 

Pulski Aquarium krenuo u projekt uzgoja plemenitih periski. Još nitko nije uspio u tom naumu

Mi smo treća grupa na Mediteranu koja će raditi na mrijestu plemenite periske, a usko surađujemo i sa znanstvenicima iz Japana, koji nemaju našu vrstu periske, ali su svoju vrstu periske uspjeli razmnožiti. Iz njihovih iskustava doznajemo da je to dosta težak posao, pa i mi vjerujemo da što nas više radi na projektu uzgoja plemenite periske, to su veće šanse za uspjeh, poručila je direktorica Aquariuma Pula Milena Mičić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.