Baštardini i Pravi

PROJEKT REPOPUPULACIJE

SIGURNIJA BUDUĆNOST POREČKIH VJEVERICA U šumicama će se postaviti kućice, pojilice i hranilice za crvene vjeverice, važan dio lokalnog ekosustava

U suradnji s Conny Peto Đeneš i Draženom Požarićem, koji su pokretači cijelog projekta, prva će aktivnost biti usmjerena upravo na skrb za vjeverice o kojima se oni već nekoliko godina volonterski brinu, a o čemu smo pisali na Istri24


 
2 min
Borka Petrović

U suradnji s Conny Peto Đeneš i Draženom Požarićem, koji su pokretači cijelog projekta, prva će aktivnost biti usmjerena upravo na skrb za vjeverice o kojima se oni već nekoliko godina volonterski brinu, a o čemu smo pisali na Istri24

U četvrtak će se u Poreču predstaviti novi projekt usmjeren na repopulaciju crvenih vjeverica i zaštitu urbanih divljih životinja u gradu Poreču pod nazivom „Pružimo ruku prirodi“.

Radi se o projektu koji će se, kroz duže razdoblje i različite aktivnosti odvijati u Poreču, s ciljem stvaranja zdrave i održive okoline za divlje životinje, posebno crvene vjeverice, koje su važan dio lokalnog ekosustava.

U suradnji s Conny Peto Đeneš i Draženom Požarićem, koji su pokretači cijelog projekta, prva će aktivnost biti usmjerena upravo na skrb za vjeverice o kojima se oni već godinama brinu, a o čemu smo pisali i na našem portalu.

Tako će se, doznajemo, u šumici iznad bolnice postaviti kućice za vjeverice, hranilice i pojilice za vjeverice u šumicu iza Doma zdravlja Poreč, a Conny i Dražen voditi će daljnje aktivnosti u projektu koje će biti usmjerene na repopulaciju i zaštitu ovih simpatičnih životinjica.

To, kao što smo pisali, uspješno rade već nekoliko godina, potpuno volonterski. Zadnji njihov poduhvat bio je, primjerice, uspješno odgajanje triju vjeverica Bima, Buma i Bama koje su, nakon što su ih othranili, smještene u Zagrebački zoološki vrt, gdje će prezimiti u sigurnom okruženju.

Na predstavljanju će sudjelovati, osim pokretača cijelog projekta, i predstavnici drugih ustanova koje daju podršku ovome projektu, poput Grada Poreča-Parenzo i Zdravog grada Poreč.

Projekt će zajedno realizirati Udruga Centar Zdravlja Harmonija iz Poreča, Grad Poreč-Parenzo, Valamar Riviera, Zoološki vrt grada Zagreba, a sve uz podršku TZ Poreč, Zdravog grada Poreč i Javne ustanove Natura Histrica.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.