Baštardini i Pravi

psi osigurali ugodnu atmosferu

Večera u sidnejskoj operi uz patrolne pse koji tjeraju galebove

Galebovi koji se obrušavaju na hranu natjerali su upravu opernog bara da angažira dresirane pse kako bi se osiguralo da posjetitelji uživaju dok se pokušavaju oporaviti od mjera ograničenja uvedenih u borbi protiv koronavirusa


 
2 min
HINA
PIXSELL/Srećko Niketić

Galebovi koji se obrušavaju na hranu natjerali su upravu opernog bara da angažira dresirane pse kako bi se osiguralo da posjetitelji uživaju dok se pokušavaju oporaviti od mjera ograničenja uvedenih u borbi protiv koronavirusa

Za mnoge je stol u sidnejskoj operi s pogledom na plavu vodu njegove svjetski poznate luke vrhunski doživljaj tijekom ljeta.

Ali galebovi koji se obrušavaju na hranu natjerali su upravu opernog bara da angažira dresirane pse kako bi se osiguralo da posjetitelji uživaju dok se pokušavaju oporaviti od mjera ograničenja uvedenih u borbi protiv koronavirusa.

Sammy McPherson, voditelj kuhinje koja se nalazi uz bar, rekao je da su primijetili smanjenje zračnih napada za 80-85 posto otkako su patrole pasa prvi put isprobane 2018.

"Moglo bi se reći da je to bio preokret", rekao je McPherson za Reuters.

"Ne moramo juriti za pticama i nadomještati ogromne količine hrane, razbijene čaše, tanjure. Bilo je apsolutno nevjerojatno."

Psi i njihovi vodiči patroliraju šetnicom ispred objekata na rivi i tjeraju galebove.

Voditeljica pasa Carla Shoobert rekla je da koriste pse koji su prirodno skloni loviti galebove, kao što su australski čuvari stada i graničarski škotski ovčari.

“Ljudi vas zbunjeno gledaju prvi sat vaše smjene, pokušavajući shvatiti što radite”, rekla je.

"Onda odete na petominutnu stanku... i kad se vratite kažu: 'O, to ona radi' jer se ptice u međuvremenu vraćaju. 

Unatoč prisutnosti drugih ptica poput golubova, psi se usredotočuju samo na galebove.

Gosti kažu da su psi u tim prostorima osigurali ugodniju atmosferu.

"Ne moramo stalno pokrivati hranu i ne trebamo tjerati galebove ili udarati nogama u pod, i zapravo možete uživati u svom vremenu ovdje u opernom baru", rekla je stanovnica Sydneya Banita Sarhosh.


FOTO: HINA/EPA/BIANCA DE MARCHI AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.