Biznis

PROPAST HRVATSKE BRODOGRADNJE

SUDSKA ODLUKA Riječki 3. maj mora platiti 2 milijuna eura Uljanik proizvodnji opreme iz Vodnjana

Gotovo milijun eura potraživanja imaju tvrtke iz Bosne i Hercegovine: Brodograditelj iz Sarajeva i Elektrovar iz Kaknja


 
2 min
Dražen Majić

Gotovo milijun eura potraživanja imaju tvrtke iz Bosne i Hercegovine: Brodograditelj iz Sarajeva i Elektrovar iz Kaknja

Trgovački sud u Pazinu odobrio je nagodbu između tvrtke Uljanik Proizvodnja opreme u stečaju iz Vodnjana i 3. maja iz Rijeke. Prema nagodbi koju je usvojila u skupština vjerovnika, 3 . Maj se obvezao vodnjanskoj tvrtki podmiriti ukupno 2.006.859,26 eura ( 15.120.681,09 kuna) u roku od 3 radna dana od dana predaje gradnje 527 naručitelju, ali ne kasnije od 28.02.2025. godine, ovisno o tome koji od navedena dva roka nastupi ranije.

Uljanik proizvodnja opreme u stečaju se obvezala da neće pokretati proces prisilne naplate a temeljem nagodbe vodnjanska tvrtka će se upisati na desetak nekretnina u vlasništvu 3. Maja.

Na pitanje u kom smjeru će se nakon naplate usmjeriti spomenutih dva milijuna eura, stečajna upraviteljica Milena Veljović kaže.

- Radnici su podmireni. Do isplate će doći ukoliko 3. maj uspije održati poslovanje do tada, što se svi nadamo da hoće. Isplata se u stečajnom postupku vrši na način da se svi vjerovnici isplate razmjerno visini svojih tražbina, dakle naplatit će se svi vjerovnici navedeni u rješenju u određenom postotku. 

U spomenutom rješenja najveća potraživanja imaju OTP banka (32 milijuna kuna), Brodograditelj iz Sarajeva  (4,7 milijuna kuna), Grad Vodnjan (588.000 kuna), UTP (2 milijuna kuna), Elektrovar Kakanj (2 milijuna kuna) IKB banka (milijun kuna).

Podsjetimo, Uljanikov pogon u Vodnjanu prije dvije godine za 70 milijuna kuna kupila je tvrtka Rektor LNG. Tom su prilikom podmirena radnička potraživanja. 


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.