Biznis

Završen nagradni natječaj

Udruga Metamedij: Cilj nam je povećanje socijalne uključenosti mladih kroz suvremenu kulturu i umjetnost

Projekt Mladi na mreži adresira problem manjka motivacije i navika kod mladih za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim programima, online edukacijskim programima te participativnim projektima koji omogućuju preobrazbu iz pasivnih konzumenata u aktivne stvaratelje, kritičare i komentatore


 
3 min
Istra24

Projekt Mladi na mreži adresira problem manjka motivacije i navika kod mladih za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim programima, online edukacijskim programima te participativnim projektima koji omogućuju preobrazbu iz pasivnih konzumenata u aktivne stvaratelje, kritičare i komentatore

Žiriranjem pristiglih radova te zbrajanjem glasova publike na društvenim mrežama završio je nagradni natječaj za Odabir najboljeg društveno odgovornog marketing rješenja, kojega je u sklopu projekta „Mladi na mreži“ organizirala pulska udruga Metamedij.

Na natječaju su sudjelovali studenti studija Kultura i turizam pri Sveučilištu Juraj Dobrila iz Pule.

Projekt Mladi na mreži adresira problem manjka motivacije i navika kod mladih za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim programima, online edukacijskim programima te participativnim projektima koji omogućuju preobrazbu iz pasivnih konzumenata u aktivne stvaratelje, kritičare i komentatore.

Ciljevi su povećanje socijalne uključenosti kroz suvremenu kulturu i umjetnost, poticanje participacije, osobnog razvoja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena putem korištenja novih medija i tehnologija, te unapređenje kreativnih i socijalnih vještina zahvaljujući zanimljivim i prilagođenim kanalima, platformama i formatima.

Članovi žirija Miško Macolić Tomičić i Marino Jurcan dodijelili su prvo mjesto grupi koju čine Mia Pustijanac i Vanesa Abdić za projekt „Girl Power And Support“, drugo mjesto osvojio je tim kojeg vodi Tadea Pelcman i kojeg sačinjavaju Helena Malnar, Ivona Marić i Angelica Damijanić za projekt „Psihološko savjetovalište za Studente“, dok je s najvećim brojem glasova publike treće mjesto osvojila grupa koju čine Monika Tuličić, Iva Broz, Iva Martinović i Zita Tuđan za projekt „Šapa“ Pula.

Pobjednici natječaja bit će nagrađeni s tri poklon bona u Svijetu Medija d.o.o. Prvo mjesto dobit će bon od 300 HRK, drugo 200 HRK, a treće 100 HRK.

1. mjesto: Projekt „Girl Power And Support“

Autori: Mia Pustijanac, Vanesa Abdić

Opis: Projekt „Girl Power And Support“ za cilj ima omogućiti besplatne higijenske uloške svim ženama, a kampanja je podijeljena u četiri segmenta ovisno o dobi (djevojke od 10- 14 godina, djevojke od 15- 18 godina, djevojke od 19- 25 godina te zaposlene žene u obrazovnim ustanovama 24- 65).

 

2. mjesto: Projekt „Psihološko savjetovalište za Studente“

Voditelj Tima: Tadea Pelcman

Ostali: Helena Malnar, Ivona Marić, Angelica Damijanić

Opis: Projekt “Psihološko savjetovalište za student” usmjeren je studentima od 18 do 25 godina koji ne vole pričati o svojim psihološkim problemima u javnosti zbog prevelikog srama odnosno straha od omalovažavanja i manjka osobne vrijednosti, pa to potiskuju u sebe.

 

3. mjesto: Projekt: „Šapa“ Pula

Autori: Monika Tuličić, Iva Broz, Iva Martinović, Zita Tuđan

Opis: Projekt „Šapa“ Pula usmjeren je obiteljima s djecom (educiranje građana), ljubiteljima životinja (osnutak NO KILL skloništa u gradu Puli) i humanitarcima (borba protiv nasilja nad životinjama te suradnja s udrugama civilnog društva i raznim ustanovama).

 

Vrijednost projekta je 463.988,06 kuna, od čega iznos od 394.389,85 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je iznos od 69.598,21 kuna (15 %) sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Više informacija o EU fondovima moguće je pronaći na internetskim stranicama www.strukturnifondovi.hr ili www.esf.hr.


FOTO: Medamedij

Nastavite čitati

Pula
 

Boljunčić Zoričiću: "Zašto Puležanima oduzimaš viziju Pule?"

"Sva njegova priča oko otvaranja očiju, natječaja, tenisica, referenduma itd., ima za cilj samo jedno – distancirati se od suštine problema – a suština je kakvu Rivu žele Puležani?! Umjesto toga, Zoričić se u javnom prostoru arogantno i bahato prepucava temama koje se miču od ključnog pitanja, a to je Riva", napisao je Boljunčić

Pula
 

Djelatnicima gradskog poduzeća "Pula Usluge i upravljanje" plaće povećane za 5,4%, a od 1.rujna porasti će još za 3%

Ugovorom sa Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije, Nezavisnim sindikatom radnika Hrvatske i Samostalnim sindikatom radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske usklađeni su i povećani koeficijenti obračuna plaće radnih mjesta nižih stupnjeva složenosti u prosjeku za 4 do 15 posto, radi usklađivanja s porastom minimalne plaće i osiguravanja konkurentnosti pojedinih radnih mjesta na tržištu radne snage

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.