Crna kronika

zbog bure izostala pomoć kanadera

Još gori u Jesenicama kod Omiša

Zbog niskih temperatura i bure koja puše na širem omiškom području zračne snage u petak ne mogu uzletjeti kako bi pomogle vatrogascima u gašenju požara koji je sinoć buknuo u Starim Selima iznad Jesenica kod Omiša


 
2 min
HINA
FOTO: Hina

Zbog niskih temperatura i bure koja puše na širem omiškom području zračne snage u petak ne mogu uzletjeti kako bi pomogle vatrogascima u gašenju požara koji je sinoć buknuo u Starim Selima iznad Jesenica kod Omiša

Zbog niskih temperatura i bure koja puše na širem omiškom području zračne snage u petak ne mogu uzletjeti kako bi pomogle vatrogascima u gašenju požara koji je sinoć buknuo u Starim Selima iznad Jesenica kod Omiša.

Kako Hina doznaje od zapovjednika DVD Omiš Višeslava Pešića, gori velika površina na kojoj je uglavnom nisko raslinje, grabova šuma i nešto borovine. Za cijelo vrijeme požara u niti jednom trenutku nisu bili ugroženi objekti.

Još uvijek traje borba s vatrom. Vatrogasci su cijelu noć na terenu i odrađuju lavovski posao. Noćas smo imali jaki vjetar i teren koji je više za alpiniste nego za vatrogasce. Trenutno smo više na praćenju i sanaciji, kazao je Pešić.

Rekao je i da im zračne snage za sada ne mogu pomoći jer su temperature niske i puše jaki vjetar, ali tijekom popodneva očekuju smirivanje vjetra i podizanje temperature, te dolazak zračnih snaga na teren.

Također je otkrio da je riječ o velikoj površini koja je izgorjela, "o velikoj preriji na kojoj vatrogascima treba najmanje 40 minuta da je pješke obiđu". Unatoč tome, dobra je stvar da u požaru nisu stradale masline ili neke druge kulture jer gori sami vrh brda, dodao je.

Požar je buknuo u četvrtak oko 19,30 sati, a na terenu je više od stotinu vatrogasaca sa 35 vozila s područja Omiša, Splita, Makarske, Vranjica i Podstrane.


Nastavite čitati

Oporba: Prije mijenjanja Zakona o zemljišnim knjigama treba bolje odrediti nadležnosti

Do drugog čitanja zakona inicirat ćemo raspravu na Odboru za pravosuđe koja će rezultirati analizom što točno rade javni bilježnici u postupku formiranja novih zemljišno- knjižnih uložaka, najavila je Dalija Orešković (DOSIP) *  „Smatramo da se izmjene kruga ovlaštenika kojima se dopušta pretraga u zemljišnim knjigama po nazivu, odnosno imenu, prezimenu i OIB-u treba proširiti i na općine i gradove jer to bi sigurno značajno doprinijelo transparentnosti i pravednosti prostornog planiranja“, istaknuo je predsjednik IDS-a Dalibor Paus koji se dotaknuo i teme bespravne gradnje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.