Crna kronika

zbog bure izostala pomoć kanadera

Još gori u Jesenicama kod Omiša

Zbog niskih temperatura i bure koja puše na širem omiškom području zračne snage u petak ne mogu uzletjeti kako bi pomogle vatrogascima u gašenju požara koji je sinoć buknuo u Starim Selima iznad Jesenica kod Omiša


 
1 min
HINA
FOTO: Hina

Zbog niskih temperatura i bure koja puše na širem omiškom području zračne snage u petak ne mogu uzletjeti kako bi pomogle vatrogascima u gašenju požara koji je sinoć buknuo u Starim Selima iznad Jesenica kod Omiša

Zbog niskih temperatura i bure koja puše na širem omiškom području zračne snage u petak ne mogu uzletjeti kako bi pomogle vatrogascima u gašenju požara koji je sinoć buknuo u Starim Selima iznad Jesenica kod Omiša.

Kako Hina doznaje od zapovjednika DVD Omiš Višeslava Pešića, gori velika površina na kojoj je uglavnom nisko raslinje, grabova šuma i nešto borovine. Za cijelo vrijeme požara u niti jednom trenutku nisu bili ugroženi objekti.

Još uvijek traje borba s vatrom. Vatrogasci su cijelu noć na terenu i odrađuju lavovski posao. Noćas smo imali jaki vjetar i teren koji je više za alpiniste nego za vatrogasce. Trenutno smo više na praćenju i sanaciji, kazao je Pešić.

Rekao je i da im zračne snage za sada ne mogu pomoći jer su temperature niske i puše jaki vjetar, ali tijekom popodneva očekuju smirivanje vjetra i podizanje temperature, te dolazak zračnih snaga na teren.

Također je otkrio da je riječ o velikoj površini koja je izgorjela, "o velikoj preriji na kojoj vatrogascima treba najmanje 40 minuta da je pješke obiđu". Unatoč tome, dobra je stvar da u požaru nisu stradale masline ili neke druge kulture jer gori sami vrh brda, dodao je.

Požar je buknuo u četvrtak oko 19,30 sati, a na terenu je više od stotinu vatrogasaca sa 35 vozila s područja Omiša, Splita, Makarske, Vranjica i Podstrane.


Nastavite čitati

Filipović: Rijeku pogodilo nevrijeme epskih razmjera

Najveće štete su u gradskim ustanovama u kulturi na području Art-kvarta, dodao je riječki gradonačelnik. Kako su najavljene nove veće količine oborina tijekom četvrtka, pozvao je građane da ne dolaze u središte ako to nije nužno, u slučaju da se ponovi nevrijeme u takvom intenzitetu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.