Crna kronika

DRSKI PROVALNIK

Kroz prozor se ušuljao u stan u Creskoj ulici u Puli i otuđio vrijedan nakit

Nepoznati počinitelj je kroz otvorena vrata ostave ušao u kuću i kroz otvoren prozor, na kojem je skinuo zaštitu od insekata, ušao u unutrašnjost i otuđio razni nakit. Time je oštetio 54-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna


 
1 min
Istra24
PU istarska

Nepoznati počinitelj je kroz otvorena vrata ostave ušao u kuću i kroz otvoren prozor, na kojem je skinuo zaštitu od insekata, ušao u unutrašnjost i otuđio razni nakit. Time je oštetio 54-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je tijekom dana 24. studenog u Creskoj ulici u Puli kroz otvorena vrata ostave ušao u kuću i kroz otvoren prozor, na kojem je skinuo zaštitu od insekata, ušao u unutrašnjost i otuđio razni nakit. Time je oštetio 54-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna.
 
Provale u domove i krađe iz domova najčešća su kaznena djela, a žrtva može biti bilo koji građanin. Stoga, s obzirom na stil i navike kradljivaca, Policijska uprava istarska savjetuje građanima kojim mjerama i sami mogu spriječiti ili otežati počinjenje kaznenog djela:

 • zaključavajte vrata, bez obzira koliko dugo ćete biti odsutni iz svoga doma
 • ne zaboravite zatvoriti prozore ili balkonska vrata
 • ne ostavljajte ključeve stana ili kuće na mjestima dostupnim drugim osobama (npr. ispod otirača, u vazama za cvijeće, ispod kamena i slično)
 • novac i druge dragocjenosti ne ostavljajte u posudama na kuhinjskim policama, a posebice u spavaćoj sobi u ladicama ili ispod madraca jer su to mjesta na kojima počinitelji najprije traže
 • zapišite serijske brojeve vrijednih predmeta ili ih fotografirajte kako bi ih kasnije lakše  mogli identificirati
 • novac i kreditne kartice ne držite zajedno, a pogotovo ne s PIN brojevima
 • spremite ljestve i druge predmete  koje bi provalnici mogli koristiti
 • ne zaboravite uključiti alarmni sustav ukoliko ga posjedujete.

 
Ukoliko po povratku u svom domu zateknete provalnika,  ne pokušavajte ga sami uhvatiti jer je možda naoružan, a  vaša sigurnost i sigurnost vaše obitelji je najvažnija. Odmah nazovite policiju na broj 192! Policiji u hvatanju počinitelja možete pomoći i ukoliko dobro upamtite:

 • osobni opis: spol, starost, visina, odjeća, neki posebni znaci – npr. brada, brkovi, madež…
 • govor - dijalekt
 • ako se udaljio vozilom – marka, registarski broj, boja,
 • pravac u kojem je pobjegao

 
U slučaju da  počinitelja niste zatekli u svom domu,  odmah pozovite policiju i ništa ne dirajte ili spremajte kako ne biste uništili korisne tragove koji policiji mogu pomoći u pronalasku počinitelja.


Nastavite čitati

Pula
 

Srijeda u znaku žena (a u jutro i djece)

Pored jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti * Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“.

Pula
 

Sutra se uklanjaju trula stabla u Karlovačkoj ulici

Pula Herculanea će u Karlovačkoj ulici na zelenoj površini oko kućnih brojeva 25, 27 i 29 uklanjati dva stabla bagrema od kojih je jedno lošeg zdravstvenog stanja s vidljivim znakovima truleži, a drugo nagnuto prema prometnici i ulazi u slobodni profil ceste

Pula
 

Prošao kroz crveno, alkoholiziran i bez dozvole

Vozač je zaustavljen u Marulićevoj ulici. Kontrolom je utvrđeno da 38-godišnjak automobilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,66 promila, da nije vezan sigurnosnim pojasom i da kod sebe nema vozačku dozvolu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

 • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.