Crna kronika

ISTO IME I PREZIME

Na prijevaru podigao socijalnu naknadu druge osobe

Uz predočenje svoje osobne iskaznice u poslovnici pošte u Puli preuzeo je novčani iznos od više stotina kuna


 
1 min
Istra24
Foto: PU istarska

Uz predočenje svoje osobne iskaznice u poslovnici pošte u Puli preuzeo je novčani iznos od više stotina kuna

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijevara.
Policija sumnjiči 27-godišnjaka da je 4. studenoga prošle godine, znajući da nema pravo na socijalnu naknadu, već da to pravo ima osoba istog imena i prezimena, uz predočenje svoje osobne iskaznice u poslovnici pošte u Puli preuzeo novčani iznos od više stotina kuna. Na taj je način oštetio 55-godišnjaka koji je imao pravo na navedenu socijalnu naknadu.
Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, doznajemo iz PU istarske.


Nastavite čitati

Pula
 

VOZILA PUNA IZMETA, A ULICA SMRDI Nastavlja se dugogodišnji problem stanara Kolodvorske ulice u Puli

Zvučni rastjerivači bilo koje vrste su funkcionalni prvih nekoliko dana, a nakon toga, to se može tretirati kao bačeni novac. Razlog je taj, da se ptice jako brzo naviknu na zvuk, te shvate da se radi o varci koja im ne predstavlja opasnost, i shodno tome nastavljaju boraviti na toj lokaciji, poručuje dr. sc. Jelena Kralj, upraviteljica Zavoda za ornitologiju, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.