Crna kronika

iSKLJUČENA TROJICA VOZAČA

Opasnost na cesti: vozili pijani, pod zabranom i utjecajem droga…


 
2 min
Istra24
FOTO: PU istarska

Unatoč brojnim upozorenjima policije o potrebi poštivanja prometnih propisa, svakodnevno se u prometu evidentiraju vozači koji grubim kršenjem propisa ugrožavaju svoju, ali i tuđu sigurnost u prometu.

Pijan vozio Japodskom u Puli

Pulska prometna policija je 2. ožujka oko 20 sati u Japodskoj ulici u Puli zaustavila automobil Fiat, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 66-godišnjak u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanje motornim vozilima B kategorije. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je muškarac pod utjecajem alkohola od 1.80 promila te je priveden u policijsku postaju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija mu je izrekla novčanu kaznu od 20.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Krivudao po pazinskim cestama

Pazinska je policija 3. ožujka oko 1.25 sati u Ulici 43. istarske divizije u Pazinu zaustavila 32-godišnjaka koji je krivudao cestom u automobilu Chevrolet, pulske registracijske oznake. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1.67 promila te je prethodno oštetio desni kotač tako da je neko vrijeme upravljao vozilom na praznom pneumatiku. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici priveli su ga u policijsku postaju do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Drogiran vozio ulicama Rovinja

Rovinjska je pak policija 4. ožujka oko 00.25 sati u Ulici Stjepana Radića u Rovinja zaustavila 33-godišnjaka koji je upravljao automobilom Peugeot, pulske registracijske oznake, u vrijeme dok ima na snazi dvije zaštitne mjere zabrane upravljanje motornim vozilima B kategorije i dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenog većeg broja negativnih bodova. Obavljenim testiranjem na prisutnost droga u organizmu, 33-godišnjak je bio pozitivan na prisutnost dvije droge te je uhićen i priveden u policijsku postaju, a policija će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Nastavite čitati

Istra
 

SVETA NEDELJA DOBILA SVOJU MONOGRAFIJU: Knjiga kao duhovni hodnik koji vodi kroz emocionalne i kulturne aspekte identiteta

Pružajući dubok uvid u povijesne korijene, događaje i ličnosti koje su oblikovale ovo jedinstveno područje, monografija “Između stoljeća i srca – Općina Sveta Nedelja u ogledalu povijesti” predstavlja temeljnu riznicu informacija o općini * Tekstovi kojima se predstavljaju razna mjesta su zanimljivi, kvalitetni, a neki su nastali od intervjua sa svjedocima određenih događaja te iz novih arhivskih istraživanja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.