Crna kronika

iSKLJUČENA TROJICA VOZAČA

Opasnost na cesti: vozili pijani, pod zabranom i utjecajem droga…


 
1 min
Istra24
FOTO: PU istarska

Unatoč brojnim upozorenjima policije o potrebi poštivanja prometnih propisa, svakodnevno se u prometu evidentiraju vozači koji grubim kršenjem propisa ugrožavaju svoju, ali i tuđu sigurnost u prometu.

Pijan vozio Japodskom u Puli

Pulska prometna policija je 2. ožujka oko 20 sati u Japodskoj ulici u Puli zaustavila automobil Fiat, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 66-godišnjak u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanje motornim vozilima B kategorije. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je muškarac pod utjecajem alkohola od 1.80 promila te je priveden u policijsku postaju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija mu je izrekla novčanu kaznu od 20.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Krivudao po pazinskim cestama

Pazinska je policija 3. ožujka oko 1.25 sati u Ulici 43. istarske divizije u Pazinu zaustavila 32-godišnjaka koji je krivudao cestom u automobilu Chevrolet, pulske registracijske oznake. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1.67 promila te je prethodno oštetio desni kotač tako da je neko vrijeme upravljao vozilom na praznom pneumatiku. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici priveli su ga u policijsku postaju do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Drogiran vozio ulicama Rovinja

Rovinjska je pak policija 4. ožujka oko 00.25 sati u Ulici Stjepana Radića u Rovinja zaustavila 33-godišnjaka koji je upravljao automobilom Peugeot, pulske registracijske oznake, u vrijeme dok ima na snazi dvije zaštitne mjere zabrane upravljanje motornim vozilima B kategorije i dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenog većeg broja negativnih bodova. Obavljenim testiranjem na prisutnost droga u organizmu, 33-godišnjak je bio pozitivan na prisutnost dvije droge te je uhićen i priveden u policijsku postaju, a policija će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Nastavite čitati

Istra
 

Potpisan Ugovor o početku radova na proširenju groblja u naselju Stari Pazin

Ugovor je sklopljen između Grada Pazina i izvođača radova tvrtke Vladimir Gortan d.o.o. iz Pazina, dok je za poslovne obavljanja stručnog nadzora putem također putem postupka javne nabave odabrana tvrtka VEMA-ING d.o.o. Most Pićan * Početak izvođenja radova je sredina lipnja 2023. godine., dok se planirani završetak radova očekuje u veljači 2024. godine. Ukupna vrijednost radova iznosi 434.016,50€ (s PDV-om)

Istra
 

Na pulskoj rivi otvorena ižložba Blago jadranskog podmorja

Turističke Zajednice Gradova Pule, Umaga i Poreč organizirale su devetodnevnu turneju ove jedinstvene pokretne izložbe kako bi svojim gostima, sugrađanima te djeci, učenicima i studentima priuštili uživanje u atraktivnom sadržaju ali istovremeno i edukaciji o potrebi zaštite bioraznolikosti Jadranskog mora.

Istra
 

Čitatelj se požalio na zapuštenost u Fuškulinu, predsjednik MO Andrea Crevato tvrdi da su u Poreču počele "političke igre" prije jesenskih izbora

Našoj redakciji je javljeno kako je igralište opasno po život za djecu, autobusno stajalište bez stolica, a boćalište je zaraslo u travu, te da je to prestrašno. *"Mještanin koji vam je poslao kritiku, nije nikada poslao niti jednu žalbu ili prigovor Mjesnom odboru, tako da smatram da je u pitanju "politička igra" i da tako žele skupiti političke bodove za izbore koji slijede na jesen", poručio je IDS-ov predsjednik MO Fuškulin Andrea Crevato

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.