Crna kronika

UHIĆEN OTAC POGINULOG DJEČAKA

Ravnatelj policije: Češka obitelj olako uzela pronađeno eksplozivno sredstvo

Češka obitelj, čije je dijete stradalo u eksploziji u srijedu, na vojnom poligonu u kninskom zaleđu pronašla ubojito sredstvo koje su olako i nepromišljeno povezli svojim automobilom, a aktivirano je nakon zaustavljanja vozila zbog kvara


 
2 min
HINA
foto HINA/ MORH/ ik

Češka obitelj, čije je dijete stradalo u eksploziji u srijedu, na vojnom poligonu u kninskom zaleđu pronašla ubojito sredstvo koje su olako i nepromišljeno povezli svojim automobilom, a aktivirano je nakon zaustavljanja vozila zbog kvara

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u petak je izjavio da je češka obitelj, čije je dijete stradalo u eksploziji u srijedu, na vojnom poligonu u kninskom zaleđu pronašla ubojito sredstvo koje su olako i nepromišljeno povezli svojim automobilom, a aktivirano je nakon zaustavljanja vozila zbog kvara.

Milina je, odgovarajući na novinarske upite nakon polaganja prisege polaznika Policijske akademije, naglasio da je Hrvatska sigurna zemlja, no da se na području označenom kao opasno može dogoditi da se pronađu zaostala eksplozivna sredstva nakon provedbe vojnih vježbi.

"Prema prikupljenim saznanjima i obavijestima sumnjičimo oca preminulog djeteta da je počinio teško kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti povezano sa dovođenjem u opasnost života i imovine, on je uhićen i bit će priveden pritvorskom nadzorniku", rekao je Milina. 

Vezano uz ubojstvo supružnika u Slavonskom Brodu koje je počinio član obitelji, Milina je kazao da je osumnjičeni odmah uhićen i policija provodi dokazne radnje. "U policijskoj evidenciji nema ništa što bi upućivao na takav karakter i moguće počinjenje tako teškog kaznenog djela", dodao je.

U slučaju prometne nezgode bivšeg župana Vukovarsko-srijemskog Damira Dekanića, Milina je rekao kako je policija odradila svoj posao i, kao i u svakoj drugoj prometnoj nesreći, utvrdila je sudionike nesreće, prekršitelje i "podnosi odgovarajuće prijave i poduzima radnje iz svoje nadležnosti".

Policija stalno provodi akcije u prometu, a posebice vikendom i upozorava da se svi pridržavaju prometnih pravila i pridonesu da se smanji smrtno stradavanje u prometnim nesrećama, istaknuo je Milina. 


Nastavite čitati

HND: Tražimo oštru reakciju države na pokušaj ubojstva novinarke Melite Vrsaljko

Na vrata kuće kolegice Vrsaljko u Nadinu kod Benkovca banula je Iva Perić, kći Ivana Vrsaljka, čovjeka koji je našu kolegicu fizički napao dan ranije, te ju počela vući za kosu i gušiti ne bi li ju natjerala da obriše snimke na kojima se vidi kako njezin otac fizički nasrće na novinarku jer je sa snimateljem prolazila pokraj njegova terena na kojem se počeo gomilati otpad * HND smatra kako ovaj slučaj drastično upozorava na uvjete u kojima rade novinari i novinarke te svi medijski radnici, koji su svakodnevno izloženi brojnim verbalnim, pa i fizičkim napadima, posebno u malim sredinama gdje do izražaja dolazi sprega institucija i lokalnih moćnika

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.