Crna kronika

beton isporučen, para nema

Rovinj: Naručio beton pa krivotvorio nalog za plaćanje

Muškarca se sumnjiči da je od trgovačkog društva iz središnje Istre naručio beton za gradilište kuće za odmor, zaprimio ponudu, a potom krivotvorio nalog za plaćanje


 
1 min
Zoran Angeleski

Muškarca se sumnjiči da je od trgovačkog društva iz središnje Istre naručio beton za gradilište kuće za odmor, zaprimio ponudu, a potom krivotvorio nalog za plaćanje

Rovinjska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 29-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela krivotvorenje poslovne ili službene isprave te prijevara u gospodarskom poslovanju.
Muškarca se sumnjiči da je 29. travnja prošle godine, kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu iz Pule, od trgovačkog društva iz središnje Istre naručio beton za gradilište kuće za odmor.

Nakon što je zaprimio ponudu, krivotvorio je nalog za plaćanje, odnosno djelomično je popunio podatke na nalogu za plaćanje te je otišao do samouslužnog uređaja jedna banke, iako trgovačko društvo nije klijent te banke, kako bi mu uređaj otisnuo pečat banke u smislu da je nalog zaprimljen za plaćanje.

Iako uređaj nije primio nalog, 29-godišnjak ga je poslao trgovačkom društvu iz središnje Istre koje je, u uvjerenju da je novac uplaćen, obavilo isporuku betona, no novac nije nikada dobilo.

Budući da je osumnjičeni na taj način oštetio trgovačko društvo iz središnje Istre za nekoliko desetaka tisuća kuna, protiv njega se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Nastavite čitati

Istra
 

SVETA NEDELJA DOBILA SVOJU MONOGRAFIJU: Knjiga kao duhovni hodnik koji vodi kroz emocionalne i kulturne aspekte identiteta

Pružajući dubok uvid u povijesne korijene, događaje i ličnosti koje su oblikovale ovo jedinstveno područje, monografija “Između stoljeća i srca – Općina Sveta Nedelja u ogledalu povijesti” predstavlja temeljnu riznicu informacija o općini * Tekstovi kojima se predstavljaju razna mjesta su zanimljivi, kvalitetni, a neki su nastali od intervjua sa svjedocima određenih događaja te iz novih arhivskih istraživanja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.