Crna kronika

beton isporučen, para nema

Rovinj: Naručio beton pa krivotvorio nalog za plaćanje

Muškarca se sumnjiči da je od trgovačkog društva iz središnje Istre naručio beton za gradilište kuće za odmor, zaprimio ponudu, a potom krivotvorio nalog za plaćanje


 
1 min
Zoran Angeleski

Muškarca se sumnjiči da je od trgovačkog društva iz središnje Istre naručio beton za gradilište kuće za odmor, zaprimio ponudu, a potom krivotvorio nalog za plaćanje

Rovinjska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 29-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela krivotvorenje poslovne ili službene isprave te prijevara u gospodarskom poslovanju.
Muškarca se sumnjiči da je 29. travnja prošle godine, kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu iz Pule, od trgovačkog društva iz središnje Istre naručio beton za gradilište kuće za odmor.

Nakon što je zaprimio ponudu, krivotvorio je nalog za plaćanje, odnosno djelomično je popunio podatke na nalogu za plaćanje te je otišao do samouslužnog uređaja jedna banke, iako trgovačko društvo nije klijent te banke, kako bi mu uređaj otisnuo pečat banke u smislu da je nalog zaprimljen za plaćanje.

Iako uređaj nije primio nalog, 29-godišnjak ga je poslao trgovačkom društvu iz središnje Istre koje je, u uvjerenju da je novac uplaćen, obavilo isporuku betona, no novac nije nikada dobilo.

Budući da je osumnjičeni na taj način oštetio trgovačko društvo iz središnje Istre za nekoliko desetaka tisuća kuna, protiv njega se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Nastavite čitati

Istra
 

CALO DEI DICHIARATI DI MADRELINGUA ITALIANA Furio Radin: "I professori dovrebbero riposare un pò di meno durante i riposi"

Negli ultimi vent'anni, infatti, i cittadini di madrelingua italiana in Istria hanno subito una diminuzione del 38 percento. Se nel 2001 il 7,69 percento (15.867 cittadini) dichiarava l'italiano come madrelingua, nel 2021 questo numero si è ridotto al 5,04 percento (9.836 cittadini) * Marin Corva: "Questo è un dato abbastanza allarmante, da non prendere alla leggera in quanto il calo dei dichiarati di madrelingua italiana supera quello dei dichiarati di nazionalità italiana" * Furio Radin: "I professori dovrebbero imparare a usare la propria autorità, insistere un pò di più, anche a parlare l’italiano tra di loro. Si sforzino a farlo"

Istra
 

Holcim dobio HRIO nagradu za ljudska prava

Naučili smo koliko je važno razumjeti da se ona ne krše tamo negdje u manje razvijenim državama, nego da postoji proces kojim svaka tvrtka treba razumjeti čime može doći u poziciju kršiti ljudska prava, čak i u svojem možda razvijenijem okruženju, rekla je Julija Škoro, direktorica održivosti u Holcimu Hrvatska

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.