Crna kronika

beton isporučen, para nema

Rovinj: Naručio beton pa krivotvorio nalog za plaćanje

Muškarca se sumnjiči da je od trgovačkog društva iz središnje Istre naručio beton za gradilište kuće za odmor, zaprimio ponudu, a potom krivotvorio nalog za plaćanje


 
1 min
Zoran Angeleski

Muškarca se sumnjiči da je od trgovačkog društva iz središnje Istre naručio beton za gradilište kuće za odmor, zaprimio ponudu, a potom krivotvorio nalog za plaćanje

Rovinjska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 29-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela krivotvorenje poslovne ili službene isprave te prijevara u gospodarskom poslovanju.
Muškarca se sumnjiči da je 29. travnja prošle godine, kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu iz Pule, od trgovačkog društva iz središnje Istre naručio beton za gradilište kuće za odmor.

Nakon što je zaprimio ponudu, krivotvorio je nalog za plaćanje, odnosno djelomično je popunio podatke na nalogu za plaćanje te je otišao do samouslužnog uređaja jedna banke, iako trgovačko društvo nije klijent te banke, kako bi mu uređaj otisnuo pečat banke u smislu da je nalog zaprimljen za plaćanje.

Iako uređaj nije primio nalog, 29-godišnjak ga je poslao trgovačkom društvu iz središnje Istre koje je, u uvjerenju da je novac uplaćen, obavilo isporuku betona, no novac nije nikada dobilo.

Budući da je osumnjičeni na taj način oštetio trgovačko društvo iz središnje Istre za nekoliko desetaka tisuća kuna, protiv njega se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Nastavite čitati

Istra
 

STEVE JOBS COME SAN FRANCESCO, TUTI DUE I GAVEVA UNA "START UP" E UNA "MISSION": Sai volte va finir che sacro e profano xe la stesa roba

Sia San Francesco, sia Steve Jobs, i se ga conquistado una sua “feta de mercato”, un “target” preciso de gente che iera stufa dela normalità e che la voleva qualcosa de diferente: per farse bei ai oci de Dio i seguaci de San Francesco, per farse bei ai oci dei altri i seguaci de Steve Jobs * Sia l’ordine de San Francesco, sia la dita de Jobs, le xe diventate in pochisimo tempo vere e proprie multinazionali, con centinaia de conventi francescani in tuta l’Europa nel giro de pochi anni, e milioni de persone che improvisamente le se ga ritrovà col telefonin Aifon in scarsela

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.