Crna kronika

Iz prometa isključena 23 vozača i 4 vozila

Tijekom vikenda u Istri se dogodile 24 prometne nesreće, jedna sa smrtnih ishodom

Tijekom vikenda kontrolirano je 615 vozila i vozača. Utvrđeno je 213 prekršaja, a najčešća su korištenje mobitela za vrijeme vožnje i nekorištenje sigurnosnog pojasa


 
3 min
Istra24
foto: MUP

Tijekom vikenda kontrolirano je 615 vozila i vozača. Utvrđeno je 213 prekršaja, a najčešća su korištenje mobitela za vrijeme vožnje i nekorištenje sigurnosnog pojasa

Tijekom proteklog vikenda, od 14. do 16. lipnja, na području Policijske uprave istarske dogodile su se 24 prometne nesreće, od kojih jedna s poginulom osobom, osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, a deset osoba lake tjelesne ozljede.

Tijekom vikenda kontrolirano je 615 vozila i vozača. Iz prometa su isključena 23 vozača i 4 vozila. Utvrđeno je 213 prekršaja, od koji izdvajamo: nepropisna brzina - 8 prekršaja, nekorištenje sigurnosnog pojasa - 22 prekršaja, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola - 19 prekršaja, korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 38 prekršaja, neregistrirano i teh. nepregledano vozilo - 4 prekršaja te 123 ostalih prekršaja.

Kao što je i najavljeno, 15. lipnja od 9 do 13 sati na području provedena je prometna akcija ''Nadzor vozača mopeda i motocikala''. Tijekom provođenja prometnih akcije kontrolirano je 80 vozila, a utvrđeno je 57 prekršaja, od kojih 37 prekršaja vozača mopeda, motocikala i električnih romobila.
Trojica vozača koji su ovog vikenda sudjelovali u prometu dok su u organizmu imali preko dva promila zadržani su u policijskim postajama.

Na području Pule, u Gervaiusovoj ulici, policijski službenici su 16. lipnja oko 4.15 sati zaustavili 24-godišnjeg državljanina Srbije kako upravlja automobilom, pulske registracijske oznake, prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2.66 promila.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču je izrečena novčana kazna 2640 eura, dok se protiv 21-godišnjeg državljanina Srbije, suputnika i vlasnika vozila, također pokreće prekršajni postupak jer je dao vozilo na upravljanje osobi koja ne ispunjava uvjete za upravljanje vozilom.
Istog dana umaška je policija oko 13.30 sati u Voćarskoj ulici kontrolirala 45-godišnjaka koji je upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.78 promila. Vozač je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv njega pokreće prekršajni postupak.

Oko 20.55 sati posla je imala i pazinska policija, koja je koja je kod Lovrina evidentirala prometnu nesreću s materijalnom štetom. Nesreća se dogodila kada je 44-godišnjak upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, od mjesta Lovrin prema raskrižju s državnom cestom D-48. Dolaskom do raskrižja, nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska te se sudario s automobilom, karlovačke registracijske oznake, kojim je upravljala 54-godišnjak. Budući da je 44-godišnjak bio pod utjecajem alkohola te mu je izmjereno 2.35 promila, uhićen je i protiv njega se pokreće prekršajni postupak.

Tijekom ovog tjedna policijski službenici će u sklopu aktivnosti ROADPOL-a provoditi pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača i vožnje pod utjecajem droge te pozivamo sudionike u prometu da poštuju prometne propise te da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali alkohol ili opojne droge.


Nastavite čitati

Istra
 

Irena Hrstić nova je državna tajnica u Ministarstvu zdravstva, sad se istarski HDZ osjeća jačim na Poluotoku

Velika Zlatna Arena za najbolji film 71. Pulskog filmskog festivala dodijeljena je "Proslavi", a po ocjeni publike najbolji je film "Sveta obitelj"* Dugogodišnja ravnateljica Opće bolnice Pula, članica HDZ Irena Hrstić, danas je imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu zdravstva * Odzvonilo divljem deponiju na Vodnjanštini * Sutra pišemo o Domu "Ruža Petrović" i o pulskom Studentskom domu

Istra
 

ODZVONILO JOŠ JEDNOM ILEGALNOM DEPONIJU NA VODNJANŠTINI Kreće uklanjanje više od 300 tisuća tona odbačenog građevinskog i organskog otpada

Tvrtka čija je ponuda ostvarila maksimalni broj bodova i izabrana za izvođenje radova je Marana Transporti iz Vodnjana, kojoj će za obavljanje posla biti potrebno nešto manje od procjene Grada, točnije 85.820 eura s uključenim PDV-om. Pulska tvrtka METIS, čija je ponuda na ovom natječaju odbijena kao nepovoljnija, vrijednost svojih radova procijenila je na preko 100 tisuća eura, odnosno dvadesetak više od izabrane ponude

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.