Crna kronika

UHićen je i udaljen iz službe

Uskok istražuje policajca koji je primao mito za lažne pečate u putovnici

Uskok sumnja da je 35-godišnjak, kao policijski službenik na graničnom prijelazu Županja, pristao na traženje 51-godišnjaka da za novac u putnu ispravu 47-godišnjaka otisne službene ulazno-izlazne granične pečate s namještenim datumima


 
2 min
HINA

Uskok sumnja da je 35-godišnjak, kao policijski službenik na graničnom prijelazu Županja, pristao na traženje 51-godišnjaka da za novac u putnu ispravu 47-godišnjaka otisne službene ulazno-izlazne granične pečate s namještenim datumima

Uskok je pokrenuo istragu protiv 35-godišnjeg policajca, osumnjičenog da je za mito neovlašteno otisnuo granične pečate u putovnicu 47-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, a koju mu je donosio 51-godišnji državljanin BiH.

Tužiteljstvo je izvijestilo da policajca, na temelju kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske, sumnjiči za primanje mita, zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje isprave, a dvojica državljana BiH za davanje mita.

Uskok sumnja da je 35-godišnjak, kao policijski službenik na graničnom prijelazu Županja, pristao na traženje 51-godišnjaka da za novac u putnu ispravu 47-godišnjaka otisne službene ulazno-izlazne granične pečate s namještenim datumim, kojima će lažno prikazati da je 47-godišnjak na vrijeme napustio teritorij Austrije i tako mu omogućiti izbjegavanje zabrane daljnjeg boravka u šengenskom prostoru.

Tužiteljstvo ističe da je 47-godišnjak u više navrata predavao svoju putovnicu 51-godišnjaku, dok mu je putem Western Uniona uplaćivao iznose od najmanje 200 eura koji su bili namijenjeni 35-godišnjem graničnom policajcu.

Nakon toga je 51-godišnjak, dodaje Uskok, donosio putovnicu i novac 35-godišnjem policajcu u Županju, a koji je potom u putovnicu otiskivao ulazno-izlazne pečate. Policajac je pečatiranu putovnicu zatim predavao 51-godišnjaku, koji ju je vračao 47-godišnjaku, a koji je s njome pokušao prijeći granični prijelaz Bajakovo.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestila je da su osumnjičenici, uz kaznenu prijavu Uskoku, uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske.

Dodaju i da je 35-godišnji policajac 10. veljače rješenjem načelnika PU vukovarsko-srijemske udaljen iz službe te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti.


Nastavite čitati

Sabor sutra raspravlja o demografskoj revitalizaciji Hrvatske

U predloženoj se strategiji govori i o učinkovitoj integraciji doseljenika u hrvatsko društvo, odnosno o osiguravanju kvalitetnih uvjeta za rad i život u novoj sredini. Uz to, dokument predviđa smanjenje emigracije te povratak dijaspore i recentnih iseljenika u zemlju

HND pozvao premijera Plenkovića da prestane prozivati novinare

''Premijer Plenković nije i ne može biti glavni urednik hrvatskih medija'', ističu u novinarskoj strukovnoj organizaciji. Pojasnili su i kako je uloga novinara, novinarki i medija da propituju osobe na položaju moći i ukazuju na nepravilnosti u sustavu jer na taj način čuvaju demokraciju i drže odgovornima pred javnošću osobe izabrane da obnašaju funkcije vlasti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.