Crna kronika

VLASNIK JE 44-GODIŠNJI PULEŽAN

Utvrđen je vlasnik stafordskog terijera koji je u centru Pule usmrtio maltezera

Staford je pobjegao s obližnje adrese. Preuzeli su ga djelatnici azila za pse i smjestili u njihove prostorije


 
2 min
Zoran Angeleski

Staford je pobjegao s obližnje adrese. Preuzeli su ga djelatnici azila za pse i smjestili u njihove prostorije

Utvrđen je vlasnik psa pasmine američki staford koji je jučer na terasi Doma hrvatskih branitelja iza 15 sati napao i usmrtio maltezera.

Riječ je o, kako saznajemo od Policijske uprave istarske, 44-godišnjem Puležanu. Policija pritom ne otkriva ime i prezime.

Policija još utvrđuje okolnosti je li se stafordski terijer otrgnuo vlasniku ili je možda neodgovornošću vlasnika pušten bez nadzora.

Stafordski terijer do daljnjeg je smješten u gradskom azilu za pse.

- Dosad provedenim izvidima utvrđeno je kako je pas pasmine američki staford dotrčao do 69-godišnjakinje i napao njenog maltezera te ga je pritom usmrtio. Utvrđeno je kako je američki staford u vlasništvu 44-godišnjaka te da je pobjegao s obližnje adrese. Preuzeli su ga djelatnici azila za pse i smjestili u njihove prostorije, kažu u policiji.

Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja te će o napadu psa obavijestiti nadležni veterinarski inspektorat.

Kako smo napisali jučer , drama se počela odvijati na Doma hrvatskih branitelja kada je na psića maltezera u društvu njegove vlasnice nasrnuo stafordski terijer bez vlasnika u blizini. Unatoč pokušajima starije gospođe, vlasnice 3-godišnjeg maltezera Ria, kao i ostalih ljudi koji su se zatekli pred groznim prizorom, da razdvoji staforda i svog psića, napad je završio tragično.

(Foto: nakon napada na terasi Doma HB)

*

U kratkom zagovoru s vlasnicom, kazala nam je da je dobro da staford nije i nju napao.

- Rio je bio pametan kao čovjek, rekla nam je u suzama, dok je suprug davao podatke policiji.


Nastavite čitati

Pula
 

PULA Domaće jedriličarke Una Krivić, Nika Fornažar i Iva Rokvić najbolje u klasama

U najbrojnijoj klasi Optimist (144 takmičara), pobijedio je Cristian Casetllan iz Triestina sport del Mare. U klasi ILCA 4 nastupila su 22 jedriličara i jedriličarke, najbolji je bio Jeremias Patikryl iz Češke, a među djevojkama je najbolja bila Nika Fornažar iz porečkog Horizonta. U klasi ILCA 6 u kojoj je nastupilo je 12 takmičara, najbolje se snašla Iva Rokvić iz JK Uljanik, na drugom mjestu je završio Luka Pahljina (Uljanik), dok je 3. bila Manola Miletić iz Kvarnera

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.