IT & Tech

U UKRAJINU STIGLA HUMANITARNA POMOĆ INFOBIPA

DOBRO DOBRIM uz Ukrajinu: Od srca za djecu Ukrajine uz pomoć vodnjanskog diva

Svjesna ugroženosti najranjivijih skupina, Udruga je akciju fokusirala na djecu koja su ostala bez roditelja tijekom rata u Ukrajini, stoga je humanitarna pomoć danas poslana u dječje domove i bolnice. Angažman u prikupljanju pomoći ratom pogođenom ukrajinskom stanovništvu i ukrajinskim izbjeglicama u Hrvatskoj prepoznala je vodeća regionalna IT kompanija - Infobip


 
2 min
Istra24

Svjesna ugroženosti najranjivijih skupina, Udruga je akciju fokusirala na djecu koja su ostala bez roditelja tijekom rata u Ukrajini, stoga je humanitarna pomoć danas poslana u dječje domove i bolnice. Angažman u prikupljanju pomoći ratom pogođenom ukrajinskom stanovništvu i ukrajinskim izbjeglicama u Hrvatskoj prepoznala je vodeća regionalna IT kompanija - Infobip

Nova velika humanitarna akcija udruge DOBRO DOBRIM u suradnji s Veleposlanstvom Ukrajine u Republici Hrvatskoj započela je početkom ovog mjeseca.

Svjesna ugroženosti najranjivijih skupina, Udruga je akciju fokusirala na djecu koja su ostala bez roditelja tijekom rata u Ukrajini, stoga je humanitarna pomoć danas poslana u dječje domove i bolnice. Angažman u prikupljanju pomoći ratom pogođenom ukrajinskom stanovništvu i ukrajinskim izbjeglicama u Hrvatskoj prepoznala je vodeća regionalna IT kompanija - Infobip.

Vodnjanski div je kroz velikodušnu donaciju omogućio slanje dva puna kamiona pomoći u Ukrajinu te je dječjim domovima i ustanovama koje zbrinjavaju veliki broj djece iz svih dijelova Ukrajine osigurao hranu, higijenske potrepštine, medicinsku pomoć, madrace, posteljinu, školski i kreativni pribor, didaktičke igre, te elektroničku opremu (laptope i pisače) za potrebe edukacije. Uz navedenu donaciju partner akcije Infobip odlučio je biti i dio projekata potpore ukrajinskim izbjeglicama u Hrvatskoj kako bi im olakšao prilagodbu na život u novoj sredini.

“U ovakvim trenucima svima nam je obveza pomoći najugroženijim skupinama koje je zadesio užas rata. Pomno pratimo situaciju od samog početka krize i zgroženi smo razaranjem koje je zadesilo ljude u Ukrajini. Smatramo kako je u trenutnoj situaciji ljudskost najveća vrlina koja nam je svima potrebna te se nadamo što skorijem okončanju sukoba”, rekla je Aurora Volarević, Infobipova potpredsjednica za korporativne poslove.

UDRUGA DOBRO DOBRIM

Udruga DOBRO DOBRIM je i do sada uspješno dostavljala humanitarnu pomoć u Ukrajinu slanjem preko 60 transporta humanitarne pomoći. Namjera joj je da uz pomoć građana, velikih i malih tvrtki te drugih udruga, gradova i županija, nastaviti s organiziranjem humanitarne pomoći i donacija. Koordiniranim i usmjerenim aktivnostima zajedno je moguće ostvariti  više, pa Udruga ovom prilikom poziva javnost da im se pridruži u njihovim naporima. Pomoći se može na više načina – donacijama, uplatom na račun HR9723600001503103252 ili pozivom na broj 060 9005 (6,25 kn s PDV-om).

Udruga DOBRO DOBRIM osnovana je s ciljem zaštite, promicanja i unapređenja kvalitete života obitelji koje žive u riziku od siromaštva i društvene isključenosti. Djeluju na cijelom području RH, a 2021. godine svoj rad usmjerili su prema potresom pogođenim područjima na Banovini/Baniji. Odmah u veljači 2022. djelovanje su proširili i na pružanje pomoći stradalima u ruskoj agresiji na Ukrajinu. Više o Udruzi: https://www.dobrodobrim.com/nasa-prica


FOTO: Udruga DOBRO DOBRIM

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.