republika - dugi
Komunal

reagirala pulska veterinarka

Andrea Faggian: Nije istina da moj azil ne udovoljava uvjetima, kao što to Grad Pula tvrdi

Moja ambulanta udovoljava svim pravilnicima pa i najnovijim izmjenama iz 2020. godine. Imam troje zaposlenih veterinara, dakle dovoljan broj, a moji boksevi imaju zatvoren dio, ali i otvoreni u koji psi mogu izaći, kazala nam je Andrea Faggian


 
2 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Moja ambulanta udovoljava svim pravilnicima pa i najnovijim izmjenama iz 2020. godine. Imam troje zaposlenih veterinara, dakle dovoljan broj, a moji boksevi imaju zatvoren dio, ali i otvoreni u koji psi mogu izaći, kazala nam je Andrea Faggian

- Nije istina da moj azil ne udovoljava uvjetima. Nisam mislila reagirati na informacije koje je u javnost odaslao Grad Pula, ali moram to učiniti radi svoje ambulante i svih svojih pacijenata, kazala nam je veterinarka Andrea Faggian.

Njezina je veterinarska ambulanta A.N.D.A.R., podsjetimo, izgubila na natječaju koji je Grad Pula raspisao za zbrinjavanje napuštenih životinja i taj je posao, kao najpovoljniji ponuđač, dobila Veterinarska ambulanta Pula na Punti.

- Ponavljam, sve je to u skladu sa zakonom, ali ne mogu pristati da se iznose činjenice koje nisu točne. Moja ambulanta udovoljava svim pravilnicima pa i najnovijim izmjenama iz 2020. godine. Imam troje zaposlenih veterinara, dakle dovoljan broj, a moji boksevi imaju zatvoren dio, ali i otvoreni u koji psi mogu izaći, kazala nam je Faggian.

Na kraju pita se Faggian, kako to da Grad navodi da ne udovoljava novom pravilniku, ako je s njima imala potpisan ugovor i lanjske godine te što je s Rješenjem koje je, kao i svi koji su se javili na natječaj, morala priložiti?

Rješenje za azil

- Stvarno ne znam tko je iz Grada Pule pisao odgovore na vaša pitanja o azilu, i ne želim se time baviti niti zamarati, no činjenice su činjenice, zaključila je Faggian.

Da je njezina ambulanta udovoljavala uvjetima za azil dobili smo i neslužbenu potvrdu nadležnih inspekcija koje su obavljale nadzor nad njim.

Podsjetimo, Grad Pula pojasnio je da je ova veterinarska ambulanta izgubila ugovor jer su, sukladno zakonu, odabrali najpovoljniju ponudu ali i zato što, kako su naveli "Sklonište koje je registrirano pri tvrtki A.N.D.A.R. nema dovoljan broj zaposlenih te ne ispunjava uvjete iz novog pravilnika već ima rješenje na osnovu pravilnika o uvjetima kojima moraju udovoljavati skloništa za životinje i higijenski servisi koji više nije na snazi."


Nastavite čitati

Pula
 

PULA Vozio motocikl s preinakama pa dobio novčanu kaznu

Obavljenim izvanrednim pregledom na motociklu je utvrđeno sedam većih nedostataka (u vidu zamijenjenog auspuha, bez ugrađenih retrovizora, registracijska pločica pričvršćena na neodgovarajućoj poziciji, preinake na karoseriji, blatobranu, uređaju za kočenje i dr.) koji predstavljaju opasnost u prometu. Zbog počinjenog prekršaja Iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 260 eura

Pula
 

Zbog gradnje prilaznog puta najavljena sječa dva stabla ladonje u Mutilskoj ulici. Teodora Beletić: U sukobu javnog i privatnog može i mora postojati kompromis

Da se ladonje namjeravaju posjeći te da za taj pothvat posjeduju dozvolu, potvrdili su nam iz tvrtke "Gradimo marljivo", investitora prilaznog puta i zgrade s 80 stanova. "Točno je, dozvole za rušenje imamo, kao i ostalu potrebnu dokumentaciju. Čekali smo ih tri godine", kazali su nam iz te tvrtke. Na pitanje jesu li razmišljali o alternativnom prilazu, kažu da su jesu, no da učinjeni elaborati ne idu tome u prilog.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.