Komunal

reagirala pulska veterinarka

Andrea Faggian: Nije istina da moj azil ne udovoljava uvjetima, kao što to Grad Pula tvrdi

Moja ambulanta udovoljava svim pravilnicima pa i najnovijim izmjenama iz 2020. godine. Imam troje zaposlenih veterinara, dakle dovoljan broj, a moji boksevi imaju zatvoren dio, ali i otvoreni u koji psi mogu izaći, kazala nam je Andrea Faggian


 
2 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Moja ambulanta udovoljava svim pravilnicima pa i najnovijim izmjenama iz 2020. godine. Imam troje zaposlenih veterinara, dakle dovoljan broj, a moji boksevi imaju zatvoren dio, ali i otvoreni u koji psi mogu izaći, kazala nam je Andrea Faggian

- Nije istina da moj azil ne udovoljava uvjetima. Nisam mislila reagirati na informacije koje je u javnost odaslao Grad Pula, ali moram to učiniti radi svoje ambulante i svih svojih pacijenata, kazala nam je veterinarka Andrea Faggian.

Njezina je veterinarska ambulanta A.N.D.A.R., podsjetimo, izgubila na natječaju koji je Grad Pula raspisao za zbrinjavanje napuštenih životinja i taj je posao, kao najpovoljniji ponuđač, dobila Veterinarska ambulanta Pula na Punti.

- Ponavljam, sve je to u skladu sa zakonom, ali ne mogu pristati da se iznose činjenice koje nisu točne. Moja ambulanta udovoljava svim pravilnicima pa i najnovijim izmjenama iz 2020. godine. Imam troje zaposlenih veterinara, dakle dovoljan broj, a moji boksevi imaju zatvoren dio, ali i otvoreni u koji psi mogu izaći, kazala nam je Faggian.

Na kraju pita se Faggian, kako to da Grad navodi da ne udovoljava novom pravilniku, ako je s njima imala potpisan ugovor i lanjske godine te što je s Rješenjem koje je, kao i svi koji su se javili na natječaj, morala priložiti?

Rješenje za azil

- Stvarno ne znam tko je iz Grada Pule pisao odgovore na vaša pitanja o azilu, i ne želim se time baviti niti zamarati, no činjenice su činjenice, zaključila je Faggian.

Da je njezina ambulanta udovoljavala uvjetima za azil dobili smo i neslužbenu potvrdu nadležnih inspekcija koje su obavljale nadzor nad njim.

Podsjetimo, Grad Pula pojasnio je da je ova veterinarska ambulanta izgubila ugovor jer su, sukladno zakonu, odabrali najpovoljniju ponudu ali i zato što, kako su naveli "Sklonište koje je registrirano pri tvrtki A.N.D.A.R. nema dovoljan broj zaposlenih te ne ispunjava uvjete iz novog pravilnika već ima rješenje na osnovu pravilnika o uvjetima kojima moraju udovoljavati skloništa za životinje i higijenski servisi koji više nije na snazi."


Nastavite čitati

Pula
 

VOZILA PUNA IZMETA, A ULICA SMRDI Nastavlja se dugogodišnji problem stanara Kolodvorske ulice u Puli

Zvučni rastjerivači bilo koje vrste su funkcionalni prvih nekoliko dana, a nakon toga, to se može tretirati kao bačeni novac. Razlog je taj, da se ptice jako brzo naviknu na zvuk, te shvate da se radi o varci koja im ne predstavlja opasnost, i shodno tome nastavljaju boraviti na toj lokaciji, poručuje dr. sc. Jelena Kralj, upraviteljica Zavoda za ornitologiju, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.