Komunal

reagirala pulska veterinarka

Andrea Faggian: Nije istina da moj azil ne udovoljava uvjetima, kao što to Grad Pula tvrdi

Moja ambulanta udovoljava svim pravilnicima pa i najnovijim izmjenama iz 2020. godine. Imam troje zaposlenih veterinara, dakle dovoljan broj, a moji boksevi imaju zatvoren dio, ali i otvoreni u koji psi mogu izaći, kazala nam je Andrea Faggian


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Moja ambulanta udovoljava svim pravilnicima pa i najnovijim izmjenama iz 2020. godine. Imam troje zaposlenih veterinara, dakle dovoljan broj, a moji boksevi imaju zatvoren dio, ali i otvoreni u koji psi mogu izaći, kazala nam je Andrea Faggian

- Nije istina da moj azil ne udovoljava uvjetima. Nisam mislila reagirati na informacije koje je u javnost odaslao Grad Pula, ali moram to učiniti radi svoje ambulante i svih svojih pacijenata, kazala nam je veterinarka Andrea Faggian.

Njezina je veterinarska ambulanta A.N.D.A.R., podsjetimo, izgubila na natječaju koji je Grad Pula raspisao za zbrinjavanje napuštenih životinja i taj je posao, kao najpovoljniji ponuđač, dobila Veterinarska ambulanta Pula na Punti.

- Ponavljam, sve je to u skladu sa zakonom, ali ne mogu pristati da se iznose činjenice koje nisu točne. Moja ambulanta udovoljava svim pravilnicima pa i najnovijim izmjenama iz 2020. godine. Imam troje zaposlenih veterinara, dakle dovoljan broj, a moji boksevi imaju zatvoren dio, ali i otvoreni u koji psi mogu izaći, kazala nam je Faggian.

Na kraju pita se Faggian, kako to da Grad navodi da ne udovoljava novom pravilniku, ako je s njima imala potpisan ugovor i lanjske godine te što je s Rješenjem koje je, kao i svi koji su se javili na natječaj, morala priložiti?

Rješenje za azil

- Stvarno ne znam tko je iz Grada Pule pisao odgovore na vaša pitanja o azilu, i ne želim se time baviti niti zamarati, no činjenice su činjenice, zaključila je Faggian.

Da je njezina ambulanta udovoljavala uvjetima za azil dobili smo i neslužbenu potvrdu nadležnih inspekcija koje su obavljale nadzor nad njim.

Podsjetimo, Grad Pula pojasnio je da je ova veterinarska ambulanta izgubila ugovor jer su, sukladno zakonu, odabrali najpovoljniju ponudu ali i zato što, kako su naveli "Sklonište koje je registrirano pri tvrtki A.N.D.A.R. nema dovoljan broj zaposlenih te ne ispunjava uvjete iz novog pravilnika već ima rješenje na osnovu pravilnika o uvjetima kojima moraju udovoljavati skloništa za životinje i higijenski servisi koji više nije na snazi."


Nastavite čitati

Pula
 

'NIKAD VIŠE UHLJEBLJIVANJA' Gradonačelnik Zoričić o pripajanju triju gradskih firmi Pula Sportu: "Neće biti otkaza, ni smanjenja plaća, no bit će manje troškova, a više efikasnosti"

"Dobili smo punu sliku stanja u svim društvima i možemo ići u spajanje kako bismo imali nov početak i čistu tvrtku koja nikad više neće biti poligon za uhljebljivanje. Ovim postupkom željeli smo se resetirati od svih devijacija na koje se više ne želim vraćati. Promijenili smo standarde i, bio ja na čelu Pule ili netko drugi, Puležanke i Puležani više nikad neće dozvoliti povratak na staro“, rekao je gradonačelnik Zoričić

Pula
 

Zoričić i Miletić projekt GOO-a provode samo formalno

Naš je prijedlog bio usvojen te je tijekom lipnja i rujna održana edukacija za 21 učiteljicu iz pulskih osnovnih škola. Nakon provedene edukacije, započela je realizacija programa za pulske petašice i petaše. Iznos od 250.000 kuna će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća rebalansom biti smanjen za 65.000 kuna koji nisu potrošeni jer je odabrana edukacija za učitelje s manjim brojem sati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.