Komunal

NOVI UDAR NA GRAĐANE?

DRASTIČNO POSKUPLJENJE: Kaštijun će od 1. siječnja primjenjivati novi cjenik. Prijevoz, obrada i zbrinjavanja otpada s dosadašnjih 72, raste na 146 eura!

Dodatke ugovora o prijevozu, obradi i zbrinjavanju miješanog komunalnog otpada 27. rujna potpisali su Komunalni servis Rovinj, Pula Herculanea i Usluga Poreč. Tvrtke 6 maj Umag, 1 maj Labin i Med eko servis,  dodatke ugovora će potpisati po dobivanju suglasnosti nadležnog tijela (osnivača). Potpisivanju dodatka ugovora nisu se odazvale tvrtke Contrada d.o.o. Vodnjan, Park d.o.o. Buzet i Usluga d.o.o. Pazin, rekao je direktor Kaštijuna Dražen Stilinović


 
2 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Dodatke ugovora o prijevozu, obradi i zbrinjavanju miješanog komunalnog otpada 27. rujna potpisali su Komunalni servis Rovinj, Pula Herculanea i Usluga Poreč. Tvrtke 6 maj Umag, 1 maj Labin i Med eko servis,  dodatke ugovora će potpisati po dobivanju suglasnosti nadležnog tijela (osnivača). Potpisivanju dodatka ugovora nisu se odazvale tvrtke Contrada d.o.o. Vodnjan, Park d.o.o. Buzet i Usluga d.o.o. Pazin, rekao je direktor Kaštijuna Dražen Stilinović

Nakon saznanja da se planira drastično povećanje cijene zbrinjavanja otpada na Kaštijunu i nedavnog sastanaka na ovu temu s komunalnim društvima u Istri, provjerili smo s Upravom Kaštijuna zašto ta odluka još nije objavljena u javnosti, tim više jer su već formirani novi cijenici.

Budući na novi direktor Dražen Stilinović i nakon gotovo dva mjeseca od kada je stupio na tu funkciju komunicira isključivo mailom, prostora za dodatna pitanja nije bilo. U svom pisanom odgovoru, Stilinović je potvrdio povećanje cijene i primjenu novog cjenika koji na snagu stupa 1. siječnja 2023. godine.

Stilinović je istaknuo da je na Skupštini društva Kaštijun održanoj 20.rujna donesena Odluka o prihvaćanju cjenika trgovačkog društva KAŠTIJUN d.o.o. za uslugu prijevoza, obrade i zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada.

Po novom cjeniku, naveo je, cijena usluge obrade i zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada iznosi 146 eura bez PDV-a po toni preuzetog miješanog komunalnog otpada.

Za uslugu prijevoza miješanog komunalnog otpada od pretovarnih stanica do ŽCGO Kaštijun, naplaćuje se 6,60 eura bez PDV-a po toni preuzetog miješanog komunalnog otpada.

- Do potrebe za povećanjem cijene usluge obrade i zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada došlo je zbog povećanja energenata na tržištu, povećanja cijena sirovina, rezervnih i potrošnih dijelova kao i povećanja cijena usluga održavanja. Trenutno važeća cijena usluge Kaštijuna od 542 kune bez PDV-a po toni preuzetog miješanog komunalnog otpada, odnosno 592 kuna bez PDV-a po toni s prijevozom iz pretovarne stanice, definirana je po Cjeniku od 10. studenog 2017. godine, a koji je izrađen na temelju procjena prihoda i troškova te tada dostupnih podataka, naveo je Stilinović.

Povećanje cijene s 542 (72 eura) kuna po toni na 1.098 kuna po toni (146 eura) sastoji se "od dogovorenog predviđenog povećanja od oko 44 posto, što nije bilo moguće implementirati u 2021. godini, te novog povećanja od oko 41 posto za 2023. godinu".

- Navedeno povećanje je predviđeno da pokrije povećane operativne troškove rada ŽCGO Kaštijun. Napominjemo da su neki isporučitelji javne usluge već uključili u svoju cijenu usluge predviđeno povećanje, odgovara Stilinović.
 
Podsjeća da Kaštijun preuzima samo miješani komunalni otpad, a sve sukladno sklopljenim ugovorima s isporučiteljima javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada.

- Trgovačko društvo KAŠTIJUN d.o.o. uslugu naplaćuje isporučiteljima javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada. Dodatke ugovora o prijevozu, obradi i zbrinjavanju miješanog komunalnog otpada 27.rujna potpisali su Komunalni servis d.o.o. Rovinj, Pula Herculanea d.o.o. Pula, Usluga Poreč d.o.o. Poreč. Tvrtke 6. maj d.o.o Umag, 1. maj d.o.o. Labin i Med eko servis d.o.o. Pomer dodatke ugovora će potpisati po dobivanju suglasnosti nadležnog tijela (osnivača). Potpisivanju dodatka ugovora nisu se odazvale tvrtke Contrada d.o.o. Vodnjan, Park d.o.o. Buzet i Usluga d.o.o. Pazin, rekao je Stilinović.


Nastavite čitati

Istra
 

ZA TROFEJNE ROGOVE JELENA AKSISA LOVCI NA BRIJUNIMA PLAĆAJU I DO 10 TISUĆA KUNA Novi šef Brijuna Eduard Kolić odbacuje optužbe o ilegalnim lovačkim seansama: 'Zapošljavanje moje kćeri i zeta na Brijunima nema veze sa mnom!'

Bavio sam se zebrama, Lankom, tovarima, ovcama i 'drugim životinjama', ali nisam ubijao. Lovci uplate spavanje u vili koja košta 500 ili 600 eura po jednoj noći. Idu na čeku, uglavnom se fotografiraju i idu dalje. Znaju stajati i do tri dana, a da ništa ne upucaju. Ja nikad nisam ubio niti jednu životinju, iako imam lovačku iskaznicu. Sada sam u poziciji da neke stvari mogu promijeniti osobito što se tog lovnog turizma tiče koji Brijunima donosi prihod od možda 50 tisuća kuna godišnje što je zanemariv iznos.

Istra
 

IDS predstavio anketu za stambeno zbrinjavanje i prijedloge za proračun Poreča

U prijedlog je uvršten nastavak uređenja starogradskih ulica, poput Trga Marafor, a u planu je i obnova Cimare, odnosno Trga Joakima Rakovca. U starom gradu, stavit planira se staviti u funkciju palaču Becich uz zadržavanje vlasništva * Predložili smo i dogradnju Doma za starije osobe, kao i nastavak izgradnje objekata nogometnog kampusa u zoni Košambra", rekao je Roland Kosinožić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.