Komunal

TIK DO PREMANTURSKE CESTE

DRSKO I BEZOBRAZNO : Samo dva tjedna nakon što je inspekcija zatvorila gradilište, na parceli niknuo montažni objekt!

Prekjučer je mještane dočekao novi prizor. Vlasnik tog poljoprivrednog zemljišta, unatoč svim zabranama, postavio je montažni kontejner. Već se priča po mjestu da se planira otvaranje nekakvog bistroa i sve to na poljoprivrednom zemljištu. Zakon se ne poštuje, i nikom ništa!


 
1 min
Danijela Bašić-Palković

Prekjučer je mještane dočekao novi prizor. Vlasnik tog poljoprivrednog zemljišta, unatoč svim zabranama, postavio je montažni kontejner. Već se priča po mjestu da se planira otvaranje nekakvog bistroa i sve to na poljoprivrednom zemljištu. Zakon se ne poštuje, i nikom ništa!

Tako to uvijek krene. Prvo na poljoprivrednom zemljištu počistite teren i raskrčite prilaz do parcele, a onda kreće bahata uzurpacija zelenog pojasa.

Iako nemate nikakve dozvole, to vas nimalo ne priječi da na betoniranu i bespravno sagrađenu podlogu, postavite kamp kućicu ili montažni objekt. Inspekcije privremeno zatvore gradilište i na tome sve stane.

Slično se dogodilo i nakon priče koju smo objavili prije nepuna dva tjedna.

Pisali smo o uzurpaciji poljoprivrednog zemljišta na području naselja Mušoga tik uz Premantursku cestu, na nekih stotinjak metara prije skretanja za Volme.

Nakon što je članak izašao na našem portalu, nadležne inspekcije Državnog inspektorata odmah su zatvorile gradilište.

No prekjučer je mještane dočekao novi prizor. Kažu, da vlasnik tog poljoprivrednog zemljišta, unatoč svim zabranama, postavio montažni kontejner.

- Već se priča po mjestu da se planira otvaranje nekakvog bistroa i sve to na poljoprivrednom zemljištu. Zakon se ne poštuje, i nikom ništa!

U neposrednoj blizini, neki su već izgradili malenu kućicu

Na dvije parcele već su izgrađeni temelji, svaki veličine oko 40-ak kvadrata. Vlasnici parcela u jednom su dijelu nasipali šljunak. Radi se o gradnji na dvije parcele koje se nalaze na području poljoprivrednog zemljišta, a u zemljišnim knjigama navedene su kao pašnjak.

O slučaju je upoznat i načelnik Općine Medulin Ivan Kirac koji je već prije na teren poslao komunalne redare, a Općina je o svemu još 22. ožujka obavijestila Državni inspektorat.


Nastavite čitati

Istra
 

IDS-ov mladi lav Marin Lerotić digao sidro iz stranke koja se urušava poput kule od karata. Župan Miletić zadovoljno trlja ruke i sprema listu za Sabor?

Lerotić je jučer izašao iz stranke zbog brojnih, kako kaže, loših poteza vodstva, bezidejnosti, nedostatka programa i krivog smjera u kojem stranka ide. Sada je već prilično jasno da Lerotić smatra da je pod palicom Borisa Miletića IDS išao u najboljem mogućem smjeru. Taj ih je smjer doveo do potpune demontaže na zadnjim lokalnim izborima

Istra
 

FAŽANSKO OPĆINSKO VIJEĆE PROŠLO BEZ DRAME Lidija Udovički nije se pojavila na sjednici, većina prijedloga usvojena jednoglasno, bez rasprave

Od važnijih i opsežnijih tema izdvojili su se prijedlozi o izmjenama i dopunama urbanističkih planova za uređenje naselja Fažana te za uređenje Poduzetničke zone „San Pellegrino“ * Usvojena je i Odluka o socijalnoj skrbi, koja je jasnije definirala neophodnu dokumentaciju za dobivanje socijalne pomoći te, kao najvažnije, podigla cenzus prihoda za samce sa 146 na 340 eura

Istra
 

NEZAVISNI MARIN LEROTIĆ:' Članovi IDS-a dovoljno su sposobni i kvalitetni da mogu odabrati novo vodstvo ukoliko do toga dođe. Ne bude li tako, Dalibor Paus će i dalje biti predsjednik. I ja im želim svu sreću'

Da li će župan ići s nekom listom to morate njega pitati. Ja s njim nikad o tom nisam razgovarao. Moj fokus je biti što aktivniji i kvalitetniji saborski zastupnik i gradski vijećnik. Što će biti u budućnosti, to će vrijeme pokazati*Sve ovisi na koji će se način Daniel Deković postaviti prema pulskom gradonačelniku Filipu Zoričiću. Meni je koalicija s Zoričićem neprihvatljiva. Ako bude na tom tragu, onda možemo razgovarati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.