Komunal

TIK DO PREMANTURSKE CESTE

DRSKO I BEZOBRAZNO : Samo dva tjedna nakon što je inspekcija zatvorila gradilište, na parceli niknuo montažni objekt!

Prekjučer je mještane dočekao novi prizor. Vlasnik tog poljoprivrednog zemljišta, unatoč svim zabranama, postavio je montažni kontejner. Već se priča po mjestu da se planira otvaranje nekakvog bistroa i sve to na poljoprivrednom zemljištu. Zakon se ne poštuje, i nikom ništa!


 
1 min
Danijela Bašić-Palković

Prekjučer je mještane dočekao novi prizor. Vlasnik tog poljoprivrednog zemljišta, unatoč svim zabranama, postavio je montažni kontejner. Već se priča po mjestu da se planira otvaranje nekakvog bistroa i sve to na poljoprivrednom zemljištu. Zakon se ne poštuje, i nikom ništa!

Tako to uvijek krene. Prvo na poljoprivrednom zemljištu počistite teren i raskrčite prilaz do parcele, a onda kreće bahata uzurpacija zelenog pojasa.

Iako nemate nikakve dozvole, to vas nimalo ne priječi da na betoniranu i bespravno sagrađenu podlogu, postavite kamp kućicu ili montažni objekt. Inspekcije privremeno zatvore gradilište i na tome sve stane.

Slično se dogodilo i nakon priče koju smo objavili prije nepuna dva tjedna.

Pisali smo o uzurpaciji poljoprivrednog zemljišta na području naselja Mušoga tik uz Premantursku cestu, na nekih stotinjak metara prije skretanja za Volme.

Nakon što je članak izašao na našem portalu, nadležne inspekcije Državnog inspektorata odmah su zatvorile gradilište.

No prekjučer je mještane dočekao novi prizor. Kažu, da vlasnik tog poljoprivrednog zemljišta, unatoč svim zabranama, postavio montažni kontejner.

- Već se priča po mjestu da se planira otvaranje nekakvog bistroa i sve to na poljoprivrednom zemljištu. Zakon se ne poštuje, i nikom ništa!

U neposrednoj blizini, neki su već izgradili malenu kućicu

Na dvije parcele već su izgrađeni temelji, svaki veličine oko 40-ak kvadrata. Vlasnici parcela u jednom su dijelu nasipali šljunak. Radi se o gradnji na dvije parcele koje se nalaze na području poljoprivrednog zemljišta, a u zemljišnim knjigama navedene su kao pašnjak.

O slučaju je upoznat i načelnik Općine Medulin Ivan Kirac koji je već prije na teren poslao komunalne redare, a Općina je o svemu još 22. ožujka obavijestila Državni inspektorat.


Nastavite čitati

Istra
 

NAJBOLJI ISTARSKI SPORTAŠI SU GIOVANNI CERNOGORAZ I RIA VOJKOVIĆ Nagrade za životno djelo otišle treneru Borisu Breščiću i veslačici Ivetti Volčić

Na prijedlog strukovnih sportskih saveza u Istri Izvršni odbor Sportske zajednice Istarske županije utvrdio je konačne nominacije u svim kategorijama, a glasanje se provodilo tako da je svaki član glasačkog žirija birao tri, prema njegovom mišljenju najbolja, nominirana u svakoj kategoriji te ih potom svrstao na prvo, drugo, odnosno treće mjesto

Istra
 

Povjerenstvo kaznilo Tomislava Tomaševića s tri tisuće kuna

Preporuku o imenovanju novih članova upravnog vijeća Dječje bolnice, gradonačelnik je dao pročelniku gradskog ureda za zdravstvo koji je potom podnio takav prijedlog temeljem kojeg su preporučeni članovi imenovani, a između ostalih radilo se o donatoru u Tomaševićevoj kampanji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.