Komunal

ZAHVAĆENE TRI UVALE NA KAMENJAKU

EKOLOŠKO ONEČIŠĆENJE U PREMANTURI Dino Kozlevac: Pokazali smo da sustav djeluje i da je reakcija bila uspješna i na vrijeme

Zrakoplov je danas ujutro preletio cijele područje i izviješteno je da nije uočeno niti jedno onečišćenje. Mogu samo izraziti zadovoljstvo da je jučer preko stotinu ljudi, od vatrogasaca, djelatnika Općine Medulin, Javne ustanove Kamenjak, dvadesetak mještana i njihove barke zajedno s vatrogasnim plovilima, radilo na sanaciji, poručio je Kozlevac


 
2 min
Dean Mladenović ⒸFOTO: Dean Mladenović

Zrakoplov je danas ujutro preletio cijele područje i izviješteno je da nije uočeno niti jedno onečišćenje. Mogu samo izraziti zadovoljstvo da je jučer preko stotinu ljudi, od vatrogasaca, djelatnika Općine Medulin, Javne ustanove Kamenjak, dvadesetak mještana i njihove barke zajedno s vatrogasnim plovilima, radilo na sanaciji, poručio je Kozlevac

Na današnjoj konferenciji za medije povodom jučerašnjeg velikog ekološkog incidenta do kojega je došlo zbog ogromne količine naftnih derivata koji su nošeni jakim jugom došli do autokampa Stupice, te zahvatili još dvije obližnje uvale Lokva i Dražice u dužini od oko jednog kilometra, kapetanica Lučke uprave Pula Dolores Brenko Škerjanc je izjavila da je najveći dio onečišćenja očišćen i da je sada angažirana specijalna tvrtka za uklanjanje ostataka zagađenja.

Dino Kozlevac županijski vatrogasni zapovjednik kazao je da je onaj najbitniji dio onečišćenja uklonjen do večernjih sati, i da su zaštitne upijajuće brane izvučene iz mora, ali da će se preventivno postaviti druge brane.

- Zrakoplov je danas ujutro preletio cijele područje i izviješteno je da nije uočeno niti jedno onečišćenje. Mogu samo izraziti zadovoljstvo da je jučer preko stotinu ljudi, od vatrogasaca, djelatnika Općine Medulin, Javne ustanove Kamenjak, dvadesetak mještana i njihove barke zajedno s vatrogasnim plovilima, radilo na sanaciji. Pokazali smo da sustav u Istri djeluje i da je reakcija učinjena uspješno i na vrijeme, poručio je Kozlevac.

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac izrazio je zadovoljstvo učinjenim tijekom jučerašnjeg dana, te najavio da će se ostaci ugljikovodika očistiti narednih dana, te da će situacija na terenu biti kao što je bila prije ovog zagađenja. Poručio je da kupanje u moru nije zabranjeno, ali da se ne preporučuje dok traje akcija čišćenja.

Ravnatelj Javne ustanove Kamenjak Slobodan Belević naglasio je da se čišćenje nastavlja i da specijalna firma uklanja ostatke, a da će oni na terenu i dalje pratiti situaciju.

Na novinarski upit o kakvoj je vrsti zagađenja riječ, Brenko Škerjanc je izjavila da su uzorci izuzeti i da će tek nakon analize znati o kakvim se ugljikovodicima radi, te naglasila da još uvijek ne znaju izvor zagađenja, osim da je došao nošen južnim vjetrom i da nakon sanacije ne bi trebalo biti većeg utjecaja na okoliš.


Nastavite čitati

Istra
 

Overturizam silom otvorio nove, za mnoge građane trnovite staze

Nakon današnjeg teksta o velikim problemima podstanarstva u Puli i Istri donosimo tekst o sve većem broju beskućnika koji zbog skupoće izazvane overturizmom završavaju na ulici * Saznat ćete i detalje o nezakonitim poslovima koji su se godinama odvijali u kontroverznoj pulskoj zgradi Porečanka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.