Komunal

RUŠENJE U UTORAK

Herculanea najavila rušenje opasnog bora

Uz ovaj alepski bor nalazi se i stablo čempresa (Cupressus sempervirens var. pyramidalis) koje nema adekvatne uvjete za rast i razvoj, a koji će se uklanjanjem alepskog bora djelomično osigurati


 
1 min
Istra24

Uz ovaj alepski bor nalazi se i stablo čempresa (Cupressus sempervirens var. pyramidalis) koje nema adekvatne uvjete za rast i razvoj, a koji će se uklanjanjem alepskog bora djelomično osigurati

Iz Herculanee javljaju da će 21. veljače ukloniti alepski bor (Pinus halepensis) koji se nalazi na dijelu Mažuranićeve ulice ispred brojeva 15 i 21 . Rušenje je naložio Grad Pula " jer bor uništava cestovnu i kanalizacijsku infrastrukturu"

U Herculanei navode kako se stablo nalazi rubno u trupu ceste, a u neposrednoj blizini vidljiv je kanalizacijski šaht  te nepravilna izdizanja kolničkog zastora.

"Stablo alepskog bora ima relativno plitki, razgranati korijen koji evidentno nanosi štetu infrastrukturi i objektima te, obzirom na mikrolokaciju i strukturu terena, postoji potencijalna opasnost od vjetroizvale. Obzirom na navedeno, naloženo je njegovo uklanjanje", navode u Herculanei.

Uz ovaj alepski bor nalazi se i stablo čempresa (Cupressus sempervirens var. pyramidalis) koje nema adekvatne uvjete za rast i razvoj, a koji će se uklanjanjem alepskog bora djelomično osigurati.

Radove na uklanjanju obaviti će alpinisti uz podršku djelatnika Pula Herculanea-e na odvozu i osiguranju pristupa.


Nastavite čitati

Pula
 

Predavanje Gorana Blaževića: Ekspedicija na devi kroz pustinju Rub al Khali

Druga knjiga Gorana Blaževića „Karavana“ donosi priču o nesvakidašnjem iskustvu prelaska jedne od najvećih svjetskih pustinja, Rub al Khali u Saudijskoj Arabiji. Nakon „Svilima“, knjige o njegovom 3300 km dugom pješačenju od Jordana do Hrvatske, Blažević je ovoga puta 650 km pijeska prešao – na leđima jedne deve.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.