republika - dugi
Komunal

Veruda i Sv. Polikarp Sisplac dobili predsjednike

Konstituirana i preostala Vijeća mjesnih odbora Grada Pule u novom sazivu

Za predsjednicu Vijeća mjesnog odbora Veruda izabrana je Gordana Stevanović Brajić, a Sv. Polikarp-Sisplac i naredne četiri godine vodit će David Demanuele


 
1 min
Istra24
MO Sv. Polikarp

Za predsjednicu Vijeća mjesnog odbora Veruda izabrana je Gordana Stevanović Brajić, a Sv. Polikarp-Sisplac i naredne četiri godine vodit će David Demanuele

Na ponovljenim konstituirajućim sjednicama vijeća dvaju mjesnih odbora Veruda i Sv. Polikarp-Sisplac, održanima u srijedu, 3. travnja 2024. godine izabrani su predsjednici čime je konstituirano svih 16 vijeća mjesnih odbora u Puli. Za predsjednicu Vijeća mjesnog odbora Veruda izabrana je Gordana Stevanović Brajić (IDS), a Sv. Polikarp-Sisplac i naredne četiri godine vodit će David Demanuele (IDS).

MO Veruda

„Čestitam na izboru i želim vam uspješan rad. Neka vas u vijeću mjesnog odbora vodi zajednička želja za boljitkom zajednice bez obzira kojoj političkoj opciji ili nezavisnoj listi pripadate“, rekao je zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul u svom obraćanju vijećnicima i novoizabranim predsjednicima.

Podsjetimo, nakon što su 18. veljače 2024. godine održani izbori za Vijeća mjesnih odbora u Gradu Puli, te 21. veljače 2024. godine objavljeni konačni rezultati izbora, 18. i 19. ožujka u Komunalnoj palači održane su konstituirajuće sjednice Vijeća mjesnih odbora Grada Pule.

Na konstituirajućim sjednicama izabrani su predsjednice i predsjednici 14 vijeća čime su ostvareni preduvjeti za njihov nesmetan daljnji rad u novom sazivu. Budući da se vijeća mjesnih odbora Veruda i Sv. Polikarp-Sisplac nisu uspjela konstituirati, sjednice su ponovljene u zakonskom roku od 30 dana.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska umirovljenica: "Rekla sam dosta! Nema pravo pucati na mene, sve sam snimila. Pod cijenu života branit ću pravo da sjednem na zidić i pomazim Vegu"

Najprije je vikao na mene, da mu skupljam štakore, da nemam što tu sjediti. Onda je po cijeloj dužini zida pobacao zemlju kako ne bih mogla sjediti, zatim me počeo tjerati prskajući me vodom. To sam prijavila policiji, no nakon toga napadi su bili sve žešći, ispričala nam je Puljanka * Policijski službenici u 2023. i 2024. godini u tri su navrata postupali po dojavama u Nazorovoj ulici poradi nesuglasica između građana koje su nastale u svezi hranjenja mačaka

Pula
 

Rozalija Javoran, dobitnica Grba Grada Pule: "Bilo je otpora pojedinaca, no gotovo svi zahtjevi roditelja djece s teškoćama su usvojeni"

Nije bilo lako, održala sam brojne prezentacije rada, sastanke na kojima su bili predstavnici Grada Pule, Istarske županije, Istarskih domova zdravlja, Centra za socijalnu skrb, Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju Martin Horvat iz Rovinja. Iako je bilo otpora nitko nije mogao ostati imun na činjenice, na brojne probleme koje s kojima se susreću roditelji djece s teškoćama, na njihove vapaje i u roku od godinu dana većina je zahtjeva, koje smo u radu zajednički postavili kao ciljeve, doista i riješena, veli Javoran

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.