Komunal

prve su brojke obećavajuće

KRENULA SEZONA LETOVA Pula će ove godine biti povezana s 30-ak europskih metropola, pogledajte kojima

Osim redovnih i čarter linija u Pulu ove sezone lete i već poznate niskotarifne kompanije: britanski EasyJet, najstarija, najveća i najpoznatija niskotarifna aviokompanija sa sjedištem u Dublinu - RyanAir zatim njemački niskotarifni zračni prijevoznik Eurowings, češki Smartwings, švicarski Edelweiss Air, norveška niskotarifna kompanija Norwegian Air Shuttle te nizozemska niskotarifna zrakoplovna tvrtka Transavia Holland


 
1 min
Borka Petrović

Osim redovnih i čarter linija u Pulu ove sezone lete i već poznate niskotarifne kompanije: britanski EasyJet, najstarija, najveća i najpoznatija niskotarifna aviokompanija sa sjedištem u Dublinu - RyanAir zatim njemački niskotarifni zračni prijevoznik Eurowings, češki Smartwings, švicarski Edelweiss Air, norveška niskotarifna kompanija Norwegian Air Shuttle te nizozemska niskotarifna zrakoplovna tvrtka Transavia Holland

Zračna luka Pula za ovu godinu planira promet od oko 400 tisuća putnika, što bi bilo za stotinjak tisuća putnika više nego lanjske godine ili gotovo pet puta više putnika od početne pandemijske godine, kada je u zabilježeno tek 83 tisuće putnika.

Za primjer, rekordne 2019. godine, ovaj je aerodrom imao promet od gotovo 778 tisuća putnika.

Kako nam veli direktorica pulske Zračne luke Nina Vojnić Žagar, ovu su trenutni planovi prema najavljenim letovima, a koji su pak podložni promjenama jer je situacija u okruženju nestabilna.

- Tijekom svibnja očekujemo porast aktivnosti kompanija s time da, od kraja lipnja, kreću intenzivnije operacije (povećanje frekvencija) i preostali letovi niskobudžetnih kompanija. Prošli vikend (subota 30.4. te nedjelja 1.5.) ostvaren je tako promet od 825 putnika i 23 rotacije redovne i generalne avijacije, kazala je Vojnić Žagar.

Ostali bez ruskog tržišta

Upitana koliko će avio promet trpiti zbog rata u Ukrajini, a znamo li da je Pula s Rusijom bila povezana avionima koji su ovdje slijetali svakog vikenda, Žagar navodi da je u prošloj godini ostvaren promet od 50.834 putnika iz Rusije te 21.670 putnika iz Ukrajine, što čini oko 27 posto od ukupno ostvarenog prometa.

Pula je lani u sezoni najveći broj zračnih linija imala upravo prema Rusiji, a s ovog je tržišta u prometu bilo čak 12 tjednih letova i pet različitih aviokompanija.

- Prije invazije, očekivani broj putnika sa ruskog i ukrajinskog tržišta u 2022. godini je iznosio je oko 92.000 putnika, navodi Vojnić Žagar. Očito je kako ćemo ove godine, ostati bez ovih emitivnih tržišta.

Pula će ove godine avionski, redovnim i charter linijama, biti povezana sa 13 europskih država i 30-ak gradova.

Primjerice, Velikom Britanijom i Londonom, Manchesterom, Bristolom, Glasgowom, Doncasterom, njemačkim gradovima Frankfurt, Munchen, Duesseldorf, Stuttgart, Cologne te, u Francuskoj, Parisom.

Avioni će letjeti i u poljski Poznam, u Nizozemskoj u Amsterdam i Roterdam, u austrijski Beč, a tu su i čak četiri švicarska grada: Zurich, Geneva, Basel i St. Gallen. Što se tiče sjevera Europe Pula će biti povezana s Oslom, Copenhagenom, Stockholmom i Goteborgom te finskim glavnim gradom Helsinkijem.

Osim redovnih i čarter linija u Pulu ove sezone lete i već poznate niskotarifne kompanije: britanski EasyJet, najstarija, najveća i najpoznatija niskotarifna aviokompanija sa sjedištem u Dublinu - RyanAir zatim njemački niskotarifni zračni prijevoznik Eurowings, češki Smartwings, švicarski Edelweiss Air, norveška niskotarifna kompanija Norwegian Air Shuttle te nizozemska niskotarifnazrakoplovna tvrtka Transavia Holland.

GODINA

UKUPNO

2019.

777.568

2020.

83.502

2021.

270.322

2022.

trenutni plan cca 400.000


Nastavite čitati

Pula
 

MALA EKIPA ZA VELIKE STVARI: Pulska tvrtka zaslužna za prisutnost Jaguara i Land Rovera na domaćem tržištu. Ali i za ulazak kovanice s motivom Huma u Guinnessovu knjigu rekorda!

"Možda jesmo malo atipični za jednu marketinšku agenciju. Naime, ako proizvodi neke tvrtke naprosto nemaju plasman na društvenim mrežama, mi im nećemo kreirati Facebook samo zato što ga svi imaju, jer će u jednom trenutku oni jednostavno ostati bez sadržaja. Njihovu ćemo priču stoga graditi drugačije, i svejedno će doći do rezultata. I tako smo sretni mi, sretni klijenti i sretni njihovi klijenti. A klijenti nam u pravilu odu jedino ako su narasli do te razine da ih je netko drugi kupio, no i tada nam je jasno da smo i mi tome doprinijeli" govore nam u ovoj maloj pulskoj tvrtki koja postiže globalno značajne rezultate

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.