Komunal

europa financira svih 3,1 milijun kuna

Labin: Počela obnova gradske ribarnice - sve mora biti gotovo za 110 dana

Poslove rekonstrukcije obavljat će tvrtka Premec d.o.o., a vrijednost ugovora je 1.7 milijuna kuna bez PDV-a * Ugovor za opremanje potpisan je s tvrtkom Fusio d.o.o., vrijedan 1.11 milijuna kuna bez PDV-a


 
1 min
Istra24

Poslove rekonstrukcije obavljat će tvrtka Premec d.o.o., a vrijednost ugovora je 1.7 milijuna kuna bez PDV-a * Ugovor za opremanje potpisan je s tvrtkom Fusio d.o.o., vrijedan 1.11 milijuna kuna bez PDV-a

Početak 2022. godine donio je gradu Labinu radove na rekonstrukciji i opremanju objekta ribarnice u sklopu tržnice Labin, što se financira sredstvima Europske unije.

Zbog toga će ribarnica privremeno,  u narednih dva-tri mjeseca, biti u poslovnim prostorima s vanjske strane, na vrhu stepenica s istočne strane (strana gdje su parkiralište i kafići).

- Nekada su u tim prostorima poslovale trgovine “Vindija” i “Lukež”, obavještavaju iz trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o Labin.

U drugoj polovici prošle godine proveden je postupak javne nabave i obavljen izbor najpovoljnijih ponuđača.

Poslove rekonstrukcije obavljat će tvrtka Premec d.o.o., a vrijednost ugovora je 1.7 milijuna kuna bez PDV-a.

Ugovor za opremanje, pak, potpisan je s tvrtkom Fusio d.o.o., a ugovor je vrijedan 1.11 milijuna kuna bez PDV-a. Isporuka opreme je u roku 90 dana te će biti ugrađena čim tijek radova na rekonstrukciji to dopusti.

Danas, uvođenjem izvođača u posao i službeno započetim radovima sukladno ugovoru, radovi će biti izvedeni u roku od 110 kalendarskih dana, uključujući i opremanje nove, moderne gradske ribarnice.

Za rekonstrukciju i opremanje ribarnice 1. Maj je osigurao bespovratna sredstva Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a kroz prijavu na natječaj za potpore koji je proveo FLAG “Alba”.

Ukupna vrijednost ovog EU projekta je 3.157.345 kuna, a bespovratna potpora pokriva 100 posto vrijednosti projekta.


FOTO: Grad Labin

Nastavite čitati

Istra
 

PODUZETNIČKI „MINDSET“: Svi uspješni poduzetnici u jednom su trenutku riskirali i usudili se učiniti nešto što nitko prije nije!

„ Točno je da smo bili prvi hrvatski jednorog, ali to je bilo davno. Treba se znati održati i uvijek imati novu viziju razvoja. Naš idući korak je svakako umjetna inteligencija, a ta će interakcija promijeniti svijet. Mi očekujemo pravu revoluciju, a ona se prirodno naslanja na našu tehnologiju“ najavio je jučer u Rovinju osnivač Infobipa Roberto Kutić

Istra
 

JESU LI CRNI BALONI DOVOLJNI? Je li dovoljno jednom godišnje čuti crne statistike o broju premlaćenih i ubijenih žena i iz prvog reda pratiti naslikavanje političara?

Sutra čitajte o planovima za nogometno igralište Valkane oko čega su se ne tako davno lomila politička koplja i rušili stranački savezi. Iako gradnja debelo kasni, i dalje nema informacija kako će u konačnici izgledati zgotovljeno igralište i što to podrazumijeva termin -  "obuhvat radova" - ali i kada će, tko će, koliko će, i hoće li se rušiti stabla?

Istra
 

U Labin stigle prve kante za biootpad

Nešto manje od 100 kućanstava ulica Marcilnica, Viktora Cara Emina i Istarskih narodnjaka tako će moći odvajati kuhinjski otpad, vrtni/zeleni otpad, ostatke termički obrađene hrane i manje količine ostalog biootpada

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.