Komunal

europa financira svih 3,1 milijun kuna

Labin: Počela obnova gradske ribarnice - sve mora biti gotovo za 110 dana

Poslove rekonstrukcije obavljat će tvrtka Premec d.o.o., a vrijednost ugovora je 1.7 milijuna kuna bez PDV-a * Ugovor za opremanje potpisan je s tvrtkom Fusio d.o.o., vrijedan 1.11 milijuna kuna bez PDV-a


 
1 min
Istra24

Poslove rekonstrukcije obavljat će tvrtka Premec d.o.o., a vrijednost ugovora je 1.7 milijuna kuna bez PDV-a * Ugovor za opremanje potpisan je s tvrtkom Fusio d.o.o., vrijedan 1.11 milijuna kuna bez PDV-a

Početak 2022. godine donio je gradu Labinu radove na rekonstrukciji i opremanju objekta ribarnice u sklopu tržnice Labin, što se financira sredstvima Europske unije.

Zbog toga će ribarnica privremeno,  u narednih dva-tri mjeseca, biti u poslovnim prostorima s vanjske strane, na vrhu stepenica s istočne strane (strana gdje su parkiralište i kafići).

- Nekada su u tim prostorima poslovale trgovine “Vindija” i “Lukež”, obavještavaju iz trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o Labin.

U drugoj polovici prošle godine proveden je postupak javne nabave i obavljen izbor najpovoljnijih ponuđača.

Poslove rekonstrukcije obavljat će tvrtka Premec d.o.o., a vrijednost ugovora je 1.7 milijuna kuna bez PDV-a.

Ugovor za opremanje, pak, potpisan je s tvrtkom Fusio d.o.o., a ugovor je vrijedan 1.11 milijuna kuna bez PDV-a. Isporuka opreme je u roku 90 dana te će biti ugrađena čim tijek radova na rekonstrukciji to dopusti.

Danas, uvođenjem izvođača u posao i službeno započetim radovima sukladno ugovoru, radovi će biti izvedeni u roku od 110 kalendarskih dana, uključujući i opremanje nove, moderne gradske ribarnice.

Za rekonstrukciju i opremanje ribarnice 1. Maj je osigurao bespovratna sredstva Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a kroz prijavu na natječaj za potpore koji je proveo FLAG “Alba”.

Ukupna vrijednost ovog EU projekta je 3.157.345 kuna, a bespovratna potpora pokriva 100 posto vrijednosti projekta.


FOTO: Grad Labin

Nastavite čitati

Istra
 

CALO DEI DICHIARATI DI MADRELINGUA ITALIANA Furio Radin: "I professori dovrebbero riposare un pò di meno durante i riposi"

Negli ultimi vent'anni, infatti, i cittadini di madrelingua italiana in Istria hanno subito una diminuzione del 38 percento. Se nel 2001 il 7,69 percento (15.867 cittadini) dichiarava l'italiano come madrelingua, nel 2021 questo numero si è ridotto al 5,04 percento (9.836 cittadini) * Marin Corva: "Questo è un dato abbastanza allarmante, da non prendere alla leggera in quanto il calo dei dichiarati di madrelingua italiana supera quello dei dichiarati di nazionalità italiana" * Furio Radin: "I professori dovrebbero imparare a usare la propria autorità, insistere un pò di più, anche a parlare l’italiano tra di loro. Si sforzino a farlo"

Istra
 

Holcim dobio HRIO nagradu za ljudska prava

Naučili smo koliko je važno razumjeti da se ona ne krše tamo negdje u manje razvijenim državama, nego da postoji proces kojim svaka tvrtka treba razumjeti čime može doći u poziciju kršiti ljudska prava, čak i u svojem možda razvijenijem okruženju, rekla je Julija Škoro, direktorica održivosti u Holcimu Hrvatska

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.