Komunal

komunalni (ne)red

Odseli punicu u jednom potezu

Oglasi se lijepe po stupovima, sandučićima za struju i praznim poslovnim prostorima dodatno ih nagrđujući. U zadnje su vrijeme to najčešće oglasi kojima se reklamiraju sitni građevinski radovi i odvoz krupnog otpada


 
2 min
Borka Petrović

Oglasi se lijepe po stupovima, sandučićima za struju i praznim poslovnim prostorima dodatno ih nagrđujući. U zadnje su vrijeme to najčešće oglasi kojima se reklamiraju sitni građevinski radovi i odvoz krupnog otpada

Iako se autorima letaka koji su se u zadnje vrijeme pojavili po centru grada Pule ne može osporiti marketinški upečatljiv slogan - Odseli punicu u jednom potezu - lijepiti oglase posvuda po gradu nije dozvoljeno. Dapače, zabranjeno je!

No, upravo se to često događa.

Oglasi se lijepe po stupovima, sandučićima za struju i praznim poslovnim prostorima dodatno ih nagrđujući. U zadnje su vrijeme to najčešće oglasi kojima se reklamiraju sitni građevinski radovi i odvoz krupnog otpada.

Podsjetimo, prema Komunalnom redu Grada Pule - članku 6., zabranjeno je lijepiti i postavljati plakate, oglase i promidžbeni materijal na mjestima koja nisu predviđena za tu namjenu kao što su stabla, potporni zidovi i stupovi, pročelja zgrada, telefonske govornice, stupovi javne rasvjete, čekaonice javnog gradskog prijevoza, semafori, automobili i druga motorna vozila parkirana na javnim površinama, posude za odlaganje otpada, ograde...

Članak 8., pak, predviđa da će za plakate i drugi reklami materijal, koji je postavljen bez odobrenja nadležnog odjela, komunalni redar odmah narediti uklanjanje, a ako se oni ne uklone, naplatit će se njihovo uklanjanje osobi koja ih je postavila.

U ovom slučaju, problema za komunalce ne bi trebalo biti: ako žele znati tko je letke polijepio neka samo nazovu brojeve s papirića.

Mogu se praviti da im treba odseliti punicu. Brojevi su dostupni, kako se navodi u letku, 0-24!


Snimila B.P.

Nastavite čitati

Pula
 

PULSKA ŠKOLA ŠIJANA DOBIVA DODATNO KRILO Šest novih učionica konačno će omogućiti rad u jednoj smjeni. Ravnateljica Tomljanović: "Ovome se svi radujemo! "

Moram pohvaliti projektante jer su prekrasno sve uklopili u cjelokupni ambijent i prostor. Lijepo smo surađivali; zanimale su ih naše potrebe, a mi smo tražili njihova stručna rješenja. Jer, na kraju je važno da taj prostor bude održiv, rekla nam je ravnateljica, dodavši i da je posebno sretna što oba vanjska igrališta ostaju u funkciji, a novi će ulaz, namijenjen najmlađima, rasteretiti onaj opasni, bočni iz Vodovodne ulice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.