Komunal

komunalni (ne)red

Odseli punicu u jednom potezu

Oglasi se lijepe po stupovima, sandučićima za struju i praznim poslovnim prostorima dodatno ih nagrđujući. U zadnje su vrijeme to najčešće oglasi kojima se reklamiraju sitni građevinski radovi i odvoz krupnog otpada


 
1 min
Borka Petrović

Oglasi se lijepe po stupovima, sandučićima za struju i praznim poslovnim prostorima dodatno ih nagrđujući. U zadnje su vrijeme to najčešće oglasi kojima se reklamiraju sitni građevinski radovi i odvoz krupnog otpada

Iako se autorima letaka koji su se u zadnje vrijeme pojavili po centru grada Pule ne može osporiti marketinški upečatljiv slogan - Odseli punicu u jednom potezu - lijepiti oglase posvuda po gradu nije dozvoljeno. Dapače, zabranjeno je!

No, upravo se to često događa.

Oglasi se lijepe po stupovima, sandučićima za struju i praznim poslovnim prostorima dodatno ih nagrđujući. U zadnje su vrijeme to najčešće oglasi kojima se reklamiraju sitni građevinski radovi i odvoz krupnog otpada.

Podsjetimo, prema Komunalnom redu Grada Pule - članku 6., zabranjeno je lijepiti i postavljati plakate, oglase i promidžbeni materijal na mjestima koja nisu predviđena za tu namjenu kao što su stabla, potporni zidovi i stupovi, pročelja zgrada, telefonske govornice, stupovi javne rasvjete, čekaonice javnog gradskog prijevoza, semafori, automobili i druga motorna vozila parkirana na javnim površinama, posude za odlaganje otpada, ograde...

Članak 8., pak, predviđa da će za plakate i drugi reklami materijal, koji je postavljen bez odobrenja nadležnog odjela, komunalni redar odmah narediti uklanjanje, a ako se oni ne uklone, naplatit će se njihovo uklanjanje osobi koja ih je postavila.

U ovom slučaju, problema za komunalce ne bi trebalo biti: ako žele znati tko je letke polijepio neka samo nazovu brojeve s papirića.

Mogu se praviti da im treba odseliti punicu. Brojevi su dostupni, kako se navodi u letku, 0-24!


Snimila B.P.

Nastavite čitati

Pula
 

PULA: U utorak doček Sv. Nikole na Bunarini, a doći će i Krampus

Prije dolaska Sv. Nikole, djecu će nasmijati Vilibald, vilenjak Djeda Mraza, koji je  uvjeren da je došao na mjesto na kojemu djeca očekuju dolazak Djedice. Budući da je prošle godine jako zabrljao i da je zbog toga u nemilosti, svim se silama trudi urediti sve za njegov doček. Međutim, dok odlazi po kutiju s božićnim ukrasima, dolazi Krampus koji pokušava napraviti nered i kaos

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.