Komunal

na sustav odvodnje priključit će se 38 kuća

Poreč: Počela izgradnja kanalizacijske mreže u Stranićima

Planirani sustav ukupne dužine od oko 800 metara i jedne crpne stanice prikupljat će sanitarne otpadne vode naselja Stranići te ih odvoditi na postojeći kolektor sustava javne odvodnje Rošini, koji se nalazi u sklopu županijske prometnice Kaštelir – Kukci


 
1 min
Istra24

Planirani sustav ukupne dužine od oko 800 metara i jedne crpne stanice prikupljat će sanitarne otpadne vode naselja Stranići te ih odvoditi na postojeći kolektor sustava javne odvodnje Rošini, koji se nalazi u sklopu županijske prometnice Kaštelir – Kukci

Počela je izgradnja kanalizacijske mreže i kolektora u porečkom prigradskom naselju Stranići. Radi se o investiciji Odvodnje Poreč, ukupne vrijednosti 1,6 milijuna kuna (plus PDV)

Dovršetkom radova na sustav javne odvodnje će se priključiti 38 kućanstava.

Radove su danas obišli i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat. Gradonačelnik je pritom istaknuo kako je kanalizacijskom mrežom pokriveno više od 92 posto Poreča i 53 pripadajuća naselja.

- U posljednje četiri godine, Odvodnja Poreč d.o.o. uložila je skoro 35 milijuna kuna u razvoj i izgradnju komunalne mreže, čime je uređeno i izgrađeno ukupno 25 kilometara komunalne mreže. Želja nam je doći do sto pokrivenosti na način da svake godine ulažemo u izgradnju mreže za preostalih nekoliko naselja, rekao je gradonačelnik.

Planirani sustav ukupne dužine od oko 800 metara i jedne crpne stanice prikupljat će sanitarne otpadne vode naselja Stranići te ih odvoditi na postojeći kolektor sustava javne odvodnje Rošini, koji se nalazi u sklopu županijske prometnice Kaštelir – Kukci.


FOTO: Grad Poreč

Nastavite čitati

Istra
 

Sivo nebo i dugine boje prvog dana ljeta

Zbog velike koncentracije saharske prašine danas je nebom nad Istrom bilo žućkasto-sivo. Prvi dan ljeta, vruće je bilo, ali smo sunce jedva vidjeli. Pozitivno šarenilo u ovaj sivi dan unijela je reakcija gradonačelnika Pule Filipa Zoričića koji je oštro osudio natpise neprimjerenog i uvredljivog sadržaja, koji su danas osvanuli uoči subotnje prve Parade ponosa na više lokacija u Puli i Medulinu * Sutra: hoće li Irena Hrstić ostati na čelu pulske Opće Bolnice. Jesu li vodnjanski turistički djelatnici spremni za sezonu

Istra
 

"Polivocalità di tradizione - Tradicijsko višeglasje”: sutra u Šišanu koncert glazbe iz etno baštine

Manifestacija je pokrenuta sa željom da se na jednom mjestu prikaže tradicijska glazba Istre – kanat, tarankanje, bugarenje, mantignade, bitinade, canto a pera, canto a la longa, tj.diskantno dvoglasje uz zajednički nazivnik – stil tijesnih intervala koje se nalazi na Listi zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske, a od 2009. godine i na UNESCO-vom Reprezentativnom popisu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.