Komunal

Manifestacija „CVIJET GRADU 2022."

Prođite po Flanatičkoj i kupite đirane za pet kuna

Od 20. do 23. travnja 2022. u vremenu od 8 do 18 sati održava se akcijska prodaja cvijeća na dijelu Flanatičke ulice. Izlagači – registrirani proizvođači biljnog materijala, tijekom trajanja manifestacije prodaju sadnice visećih pelargonija (đirana) po cijeni od 5  kuna te sadnice ljetnica po cijeni od 2,50 kune, a razliku cijene proizvođačima  sufinancira Grad Pula u maksimalnom iznosu od 2.500 kuna po izlagaču


 
2 min
Istra24
Pixabay

Od 20. do 23. travnja 2022. u vremenu od 8 do 18 sati održava se akcijska prodaja cvijeća na dijelu Flanatičke ulice. Izlagači – registrirani proizvođači biljnog materijala, tijekom trajanja manifestacije prodaju sadnice visećih pelargonija (đirana) po cijeni od 5  kuna te sadnice ljetnica po cijeni od 2,50 kune, a razliku cijene proizvođačima  sufinancira Grad Pula u maksimalnom iznosu od 2.500 kuna po izlagaču

Grad Pula brojim aktivnostima obilježit će 22. travnja, Dan planeta Zemlje s ciljem skretanja pozornosti na klimatske promjene i opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja te jačanja svijesti  o  problemu  neposrednog zagađenja okoliša, ali i pronalaska najboljih rješenja za njegovu zaštitu, doznajemo iz Grada Pule.

Osim višednevnih aktivnosti planiranih od strane pojedinih mjesnih odbora u suradnji s udrugama civilnog društva, Grad Pula organizira već tradicionalnu manifestaciju „CVIJET GRADU", edukativni program o promociji svijesti o okolišu, posebice zelenilu  i cvijeću.

U sklopu manifestacije za svaki mjesni odbor Grad Pula osigurao je 1.000 kuna za nabavu sezonskih sadnica. U mjesnim odborima održat će se besplatna edukativna predavanja nakon kojih će se građanima besplatno podijeliti sezonske sadnice.

Nadalje, od 20. do 23. travnja 2022. u vremenu od 8 do 18 sati održava se akcijska prodaja cvijeća na dijelu Flanatičke ulice. U cilju poticanja građana na uređenje svog neposrednog okoliša (balkona, vrtova i okućnica), izlagači – registrirani proizvođači biljnog materijala, tijekom trajanja manifestacije prodaju sadnice visećih pelargonija (đirana) po cijeni od 5  kuna te sadnice ljetnica po cijeni od 2,50  kune, a razliku cijene proizvođačima  sufinancira Grad Pula u maksimalnom iznosu od 2.500 kuna po izlagaču.

Obilježavanje Dana planeta Zemlje trenutak je za prigodan podsjetnik na „zelenu ekonomiju", kao ekonomiju koja rezultira poboljšanjem dobrobiti čovječanstva i socijalne jednakosti, istovremeno smanjujući ekološke rizike i ekološku oskudicu. Prevladavajuća obilježja zelene ekonomije su: nizak nivo ugljika, učinkovitost u korištenju prirodnih resursa i socijalna uključenost. Zelena ekonomija uključuje svjesnu potrošnju, recikliranje, ponovnu upotrebu robe, korištenje čiste energije i procjenu biološke raznolikosti. U zelenoj ekonomiji, skup proizvodnih procesa i transakcije koje iz njih proizlaze moraju pridonijeti razvoju, kako u društvenom, tako i u ekološkom pogledu. Cilj je poboljšati kvalitetu života, smanjiti nejednakosti, očuvati biološku raznolikost i očuvati okoliš, kao što zagovaraju glavni zagovornici međunarodnih foruma i multilateralnih agencija, poput UNEP-a, Svjetske banke i Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

Inače, u razdoblju od 1. lipnja 2021. godine do 31. prosinca 2021. godine u Gradu Puli posađeno je 245 stabala, dok je u prvom tromjesečju 2022. posađeno 85 stabala te oko  600 grmova, živice i trajnica, ističu u priopćenju iz Grada.


Nastavite čitati

Pula
 

TAKO JE IZGLEDALA SACCORGIANA 1926.: Slika "Zlatnih" prije 100 godina pripada Silviji Salamon koja je radila na Oscarom nagrađenom filmu "Mediterraneo"

Vlasnica djela, isprva, po vlastitom priznanju, nije znala navesti ime autora slike. Potom je poznati galerist iz Vodnjana Germano Fioranti pretpostavio da bi to mogao biti Romeo Marsi, umjetnik rođen u Puli 1909. godine, a poginuo u Trstu, tijekom bombardiranja, 1944. godine * Priča obitelji Salamon vrlo je zanimljiva. Počinje u Puli, a preko Skitače, Šumbera, Gračišća, Segeta, Trsta, Lomabardije i Ligurije vodi nas sve do Pariza

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.