Komunal

sastanak u gradu puli

Pulske obrtnike muči promet i dostava, a s gradonačelnikom su razgovarali i o revitalizaciji starogradske jezgre

Na sastanku se razgovaralo i o projektu Ribarske luke u uvali Zonka, koja je od izuzetnog značaja za sve ribare s ovog područja, zatim turističkim i izletničkim brodovima na Rivi i potrebi uređenja same rive


 
2 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Na sastanku se razgovaralo i o projektu Ribarske luke u uvali Zonka, koja je od izuzetnog značaja za sve ribare s ovog područja, zatim turističkim i izletničkim brodovima na Rivi i potrebi uređenja same rive

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić i suradnici održali su sastanak s predstavnicima Udruženja obrtnika Pule na kojem se razgovaralo o ključnim temama i izazovima s kojima se obrtnici susreću - uređenju prometa u gradu i dostave te revitalizaciji centra grada.

Po pitanju reguliranja dostave u starom gradu predstavnici Grada izložili su prijedloge vezane uz izradu nove odluke kojom bi se dostava kvalitetnije regulirala. Stoga su, navodi se u gradskom priopćenju, željeli čuti od samih poduzetnika s kojim se problemima susreću prilikom dostave te koji su njihovi prijedlozi. Pored ostalog bilo je riječi o planovima uređenja prometa u samom centru grada, uređenju Giardina kao i inicijativama i mjerama za revitalizaciju centra grada.

Predstavnici Udruženja obrtnika, na čelu s predsjednikom Andijem Vitasovićem, iznijeli su svoje viđenje i probleme na koje nailaze obrtnici u svakodnevnom poslovanju, a vezano za rad trgovine, plaćanje zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada, posebice za one zakupce koji  nemaju terasu te im je otežano poslovanje u vrijeme pandemije.

Između ostalog, bilo je govora i o projektu Ribarske luke u uvali Zonka, koja je od izuzetnog značaja za sve ribare s ovog područja, zatim turističkim i izletničkim brodovima na Rivi i potrebi uređenja same rive.

U zaključku sastanka istaknuto je da će Grad razmotriti sve inicijative Udruženja obrtnika te kako će se ovakvi sastanci između grada i obrtnika i dalje redovito održavati.


Nastavite čitati

Pula
 

Kako su se mladi Verudeži i Barakeri tukli šakama i kamenjem za granicu između Verude i Stoje, a zatim napuštali rodni grad

"Tullio Cerlienco, el fio del caliger de Veruda - sin postolara s Verude, upisao se u boksački klub Proletario čije je članove trenirao u gimnastičkoj dvorani škole Dante Alighieri slavni pulski boksač Otto Govich s Baraka. Tulliov me primjer privukao da idem u dvoranu učiti boksačke vještine željan da se konačno pošteno i tučem i tako napredujem u hijerarhiji dei muli de strada. Završio sam i na ringu, tukao sam se i krvario. Bio sam postao i šampion Pule u papir kategoriji na ponos svog oca", piše Krizmanić

Pula
 

Iz malog pulskog studija "Staša design" dizajnerska roba putuje u sve kutke svijeta. "Oduvijek sam govorila da ću biti ili učiteljica ili modna kreatorica"

Prije sam uvijek osmišljavala kolekcije iznova, a za izradu modela mi treba tri, četiri mjeseca, odnosno od crteža do modela koji ću izrađivati. Međutim, sada brend ima neku prepoznatljivu crtu i zato radim na starim modelima, malo mijenjam, prekrajam, prepravljam. To je proces. Dakle, radim ono s čim sam i počela i slijedim tu svoju prepoznatljivost, koristim iste materijale, ali druge boje i ubacim uvijek nešto moje, jer ne pratim baš modne trendove u svijetu. Općenito jako malo pratim modnu industriju, jer što manje gledam to bolje onda sam potpuno svoja, nema mogućnosti da me 'povuče' nešto tuđe, govori Staša Doblanović Randall

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.