Komunal

sastanak u gradu puli

Pulske obrtnike muči promet i dostava, a s gradonačelnikom su razgovarali i o revitalizaciji starogradske jezgre

Na sastanku se razgovaralo i o projektu Ribarske luke u uvali Zonka, koja je od izuzetnog značaja za sve ribare s ovog područja, zatim turističkim i izletničkim brodovima na Rivi i potrebi uređenja same rive


 
2 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Na sastanku se razgovaralo i o projektu Ribarske luke u uvali Zonka, koja je od izuzetnog značaja za sve ribare s ovog područja, zatim turističkim i izletničkim brodovima na Rivi i potrebi uređenja same rive

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić i suradnici održali su sastanak s predstavnicima Udruženja obrtnika Pule na kojem se razgovaralo o ključnim temama i izazovima s kojima se obrtnici susreću - uređenju prometa u gradu i dostave te revitalizaciji centra grada.

Po pitanju reguliranja dostave u starom gradu predstavnici Grada izložili su prijedloge vezane uz izradu nove odluke kojom bi se dostava kvalitetnije regulirala. Stoga su, navodi se u gradskom priopćenju, željeli čuti od samih poduzetnika s kojim se problemima susreću prilikom dostave te koji su njihovi prijedlozi. Pored ostalog bilo je riječi o planovima uređenja prometa u samom centru grada, uređenju Giardina kao i inicijativama i mjerama za revitalizaciju centra grada.

Predstavnici Udruženja obrtnika, na čelu s predsjednikom Andijem Vitasovićem, iznijeli su svoje viđenje i probleme na koje nailaze obrtnici u svakodnevnom poslovanju, a vezano za rad trgovine, plaćanje zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada, posebice za one zakupce koji  nemaju terasu te im je otežano poslovanje u vrijeme pandemije.

Između ostalog, bilo je govora i o projektu Ribarske luke u uvali Zonka, koja je od izuzetnog značaja za sve ribare s ovog područja, zatim turističkim i izletničkim brodovima na Rivi i potrebi uređenja same rive.

U zaključku sastanka istaknuto je da će Grad razmotriti sve inicijative Udruženja obrtnika te kako će se ovakvi sastanci između grada i obrtnika i dalje redovito održavati.


Nastavite čitati

Pula
 

Za koji trenutak počinje koncert Avril Lavigne u Areni - u Pulu stigla s ekipom od 150 članova!

Ovo će biti njen prvi nastup u Hrvatskoj. Nakon obilaska Sjeverne Amerike, Avril je u Europi, a Pula ima veliku čast ugostiti je na jednom od rijetkih samostalnih koncerata, jer na ostatku europskog dijela turneje, nastupa skoro pa isključivo, na festivalima * Ulaznice za koncert prodavale su  za 65 eura za travu, 77 eura za tribine, 88 eura za parter, te najskuplje, za plato, za 150 eura *  Kao predgrupu za svoj nastup odabrala je riječki pop-punk-rock bend Kraj programa

Pula
 

(FOTO/VIDEO) NK ULJANIK UŠAO U 2. LIGU! Trener Saša Kolić: "Igrao je Uljanik već taj rang, igrao je i viši, ali ovo je definitivno povijesni trenutak"

"Mislim da Istra zaslužuje još klubova u višem rangu. S obzirom na to da imamo prvoligaša, važno je da i mi izborimo veći rang jer onda cijela nogometna priča dobiva više smisla. Za mlade igrače je to onda dobar temelj za razvijanje jer ne mogu svi odmah ući u prvoligašku momčad. Sada bi to trebalo održavati i ispratiti i nadam se da će biti podrške i suradnje iz ostalih klubova Istre. Bez podrške Grada i Županije neće biti moguće opstati u ovoj ligi", kaže trener Kolić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.