Komunal

sastanak u gradu puli

Pulske obrtnike muči promet i dostava, a s gradonačelnikom su razgovarali i o revitalizaciji starogradske jezgre

Na sastanku se razgovaralo i o projektu Ribarske luke u uvali Zonka, koja je od izuzetnog značaja za sve ribare s ovog područja, zatim turističkim i izletničkim brodovima na Rivi i potrebi uređenja same rive


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Na sastanku se razgovaralo i o projektu Ribarske luke u uvali Zonka, koja je od izuzetnog značaja za sve ribare s ovog područja, zatim turističkim i izletničkim brodovima na Rivi i potrebi uređenja same rive

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić i suradnici održali su sastanak s predstavnicima Udruženja obrtnika Pule na kojem se razgovaralo o ključnim temama i izazovima s kojima se obrtnici susreću - uređenju prometa u gradu i dostave te revitalizaciji centra grada.

Po pitanju reguliranja dostave u starom gradu predstavnici Grada izložili su prijedloge vezane uz izradu nove odluke kojom bi se dostava kvalitetnije regulirala. Stoga su, navodi se u gradskom priopćenju, željeli čuti od samih poduzetnika s kojim se problemima susreću prilikom dostave te koji su njihovi prijedlozi. Pored ostalog bilo je riječi o planovima uređenja prometa u samom centru grada, uređenju Giardina kao i inicijativama i mjerama za revitalizaciju centra grada.

Predstavnici Udruženja obrtnika, na čelu s predsjednikom Andijem Vitasovićem, iznijeli su svoje viđenje i probleme na koje nailaze obrtnici u svakodnevnom poslovanju, a vezano za rad trgovine, plaćanje zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada, posebice za one zakupce koji  nemaju terasu te im je otežano poslovanje u vrijeme pandemije.

Između ostalog, bilo je govora i o projektu Ribarske luke u uvali Zonka, koja je od izuzetnog značaja za sve ribare s ovog područja, zatim turističkim i izletničkim brodovima na Rivi i potrebi uređenja same rive.

U zaključku sastanka istaknuto je da će Grad razmotriti sve inicijative Udruženja obrtnika te kako će se ovakvi sastanci između grada i obrtnika i dalje redovito održavati.


Nastavite čitati

Pula
 

KOMEMORACIJA ZA ŽRTVE VERGAROLE Ove godine prisutan i gradonačelnik Pule. To se nije dogodilo od 1996. godine

"Na današnji dan dopustite mi izraziti pijetet prema žrtvama i sjećanje na prošlost i povijest ali više od svega pogled u budućnost koja se iskazuje svime onime što naš grad stoljećima a posebno u zadnjim desetljećima ima. To je spremnost na razgovor, suradnju, uvažavanje i suživot. Grad koji to nema i koji ne gleda u budućnost ne može se sijećati niti svoje povijesti i prošlosti. I ovo je upravo jedan od tih trenutaka", rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Pula
 

OTKAZUJU SE OPERACIJE U PULSKOJ BOLNICI Zbog kvara na klimatizaciji kirurzi operiraju na plus 30! Izvode se samo žurni i hitni operativni zahvati

Zbog novonastalog kvara na klimatizacijskom sustavu, a koji je nastao kao posljedica grmljavinskog nevremena od utorka 16. kolovoza, uvjeti u operacijskim salama su bili neprimjereni, stoga je reduciran operacijski program na žurne i hitne operacije. Do današnjeg je dana odgođeno 10 operacijskih zahvata. * Sanaciji novog kvara pristupilo se odmah, ovlašteni serviser pokušavaju u što kraćem roku otkloniti novonastali kvar, trenutno su u OB Pula i po njihovim procjenama ovaj novonastali kvar trebao bi biti popravljen tijekom današnjeg, eventualno sutrašnjeg dana, odgovaraju iz pulske bolnice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.