Komunal

sastanak u gradu puli

Pulske obrtnike muči promet i dostava, a s gradonačelnikom su razgovarali i o revitalizaciji starogradske jezgre

Na sastanku se razgovaralo i o projektu Ribarske luke u uvali Zonka, koja je od izuzetnog značaja za sve ribare s ovog područja, zatim turističkim i izletničkim brodovima na Rivi i potrebi uređenja same rive


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Na sastanku se razgovaralo i o projektu Ribarske luke u uvali Zonka, koja je od izuzetnog značaja za sve ribare s ovog područja, zatim turističkim i izletničkim brodovima na Rivi i potrebi uređenja same rive

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić i suradnici održali su sastanak s predstavnicima Udruženja obrtnika Pule na kojem se razgovaralo o ključnim temama i izazovima s kojima se obrtnici susreću - uređenju prometa u gradu i dostave te revitalizaciji centra grada.

Po pitanju reguliranja dostave u starom gradu predstavnici Grada izložili su prijedloge vezane uz izradu nove odluke kojom bi se dostava kvalitetnije regulirala. Stoga su, navodi se u gradskom priopćenju, željeli čuti od samih poduzetnika s kojim se problemima susreću prilikom dostave te koji su njihovi prijedlozi. Pored ostalog bilo je riječi o planovima uređenja prometa u samom centru grada, uređenju Giardina kao i inicijativama i mjerama za revitalizaciju centra grada.

Predstavnici Udruženja obrtnika, na čelu s predsjednikom Andijem Vitasovićem, iznijeli su svoje viđenje i probleme na koje nailaze obrtnici u svakodnevnom poslovanju, a vezano za rad trgovine, plaćanje zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada, posebice za one zakupce koji  nemaju terasu te im je otežano poslovanje u vrijeme pandemije.

Između ostalog, bilo je govora i o projektu Ribarske luke u uvali Zonka, koja je od izuzetnog značaja za sve ribare s ovog područja, zatim turističkim i izletničkim brodovima na Rivi i potrebi uređenja same rive.

U zaključku sastanka istaknuto je da će Grad razmotriti sve inicijative Udruženja obrtnika te kako će se ovakvi sastanci između grada i obrtnika i dalje redovito održavati.


Nastavite čitati

Pula
 

Učenici ''iz prve ruke“ vidjeli su kako je to biti policajac ili policajka

Policijski službenici dočekali su djecu te su im predstavili kako izgleda jedan radni dan policajca * U kratkom predavanju prilagođenom njihovoj životnoj dobi saznali su ponešto i o raznim oblicima ovisnosti te su se osvijestili kakva je vizija osobe koja je pod utjecajem alkohola isprobavši ''pijane naočale'' * Svoj posjet završili su razgledavanjem policijskih vozila pri čemu su oduševljeno palili svjetlosne i zvučne znakove na policijskom presretaču

Pula
 

Sutra predavanje „Spomenici, spomen obilježja i skulpture na području MO Gregovica

Za potrebe Grada Pule i Odsjeka za prostorno planiranje i graditeljsko nasljeđe izrađena je evidencija spomenika, spomen obilježja i skulptura za područje Grada Pule. Na području koje pripada MO Gregovica nalazi se 11 takvih obilježja koja govore o bogatoj i burnoj prošlosti našega grada. Među njima je i jedino sačuvano spomen obilježje postavljeno u vrijeme anglo-američke vojne uprave nad Pulom (1945. – 1947.)

Pula
 

Grad Pula domaćin dvodnevne konferencije Civilna zaštita i sigurnost gradova - SIGG

„Grad Pula je siguran grad i na tome želim zahvaliti cijeloj civilnoj zaštiti. Vijeće za prevenciju kriminaliteta podigli smo na jednu višu razinu i na to smo ponosni", rekao je gradonačelnik Filip Zoričić * Ravnatelj ravnateljstva Civilne zaštite Republike Hrvatske Damir Trut poručio je kako Hrvatska raspolaže jednim od naprednijih sustava civilne zaštite * Očekuje se kako će konferencija nastojati ponuditi odgovore na koje načine možemo jačati otpornost naših sustava i održivost funkcioniranja lokalnih zajednica te kako se zaštititi od utjecaja tehnoloških i prirodnih katastrofa

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.