Komunal

GRAĐANSKIM AKTIVIZMOM ZA OČUVANJE PRIRODE

U DVA DANA PRIKUPLJENO 500 POTPISA Umažani se u velikom broju odazivaju potpisivanju peticija protiv devastacije obale

Jer cilj je da jednog dana naša ostavština ne bude beton, već čista i netaknuta priroda za buduće generacije, poručila je Monika Bonazza iz Građanske inicijative Umaga i Savudrije


 
1 min
Dean Mladenović

Jer cilj je da jednog dana naša ostavština ne bude beton, već čista i netaknuta priroda za buduće generacije, poručila je Monika Bonazza iz Građanske inicijative Umaga i Savudrije

Jučer je ispred robne kuće u Umagu počelo potpisivanje dviju peticija, jedna protiv davanja koncesije na plaže Grada Umaga, a druga za zaustavljanje devastacije obale i daljnjeg iskopavanja plaže Alberi na Savudriji.

Kako poručuju iz Građanske inicijative Umaga i Savudrije, izuzetno su zadovoljni odazivom građana Umaga koji se u velikom broju odazivaju na potpisivanje peticija. U prva dva dana peticiju je potpisalo više od 500 stanovnika Umaga.

Čini se da su građani jedva dočekali da netko nešto poduzme, zadovoljno je kazala Monika Bonazza iz Građanske inicijative referirajući se na veliki odaziv građana potpisivanju peticija. "Motivatora koji će pokrenuti nešto kako bi se zaustavila daljnja devastacija obale Savudrije i izdavanje koncesija na plažama, nakon kojih se žiteljima Umaga brani sa zaštitarima dolazak na plaže", kazala je Bonazza i pozvala mlade da se odazovu u većem broju:

"Čini se da su ljudi uplašeni, ne vjeruju da će potpisivanje peticija pomoći u zaustavljanju devastacije obale, ali ipak potpisuju. Potpisuju najviše stariji ljudi, fale nam mladi koji se nisu odazvali u broju koji smo očekivali i zato ih pozivamo da dođu u naredna dva tjedna i potpišu peticiju. Jer cilj je da jednog dana naša ostavština ne bude beton, već čista i netaknuta priroda za buduće generacije", poručila je Monika Bonazza iz Građanske inicijative Umaga i Savudrije.


Foto: Monika Bonazza

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.