Komunal

MALIŠANIMA KAPLJE VODA NAD GLAVAMA

U FAŽANI PROCURILI KROVOVI VRTIĆA I OSNOVNE ŠKOLE Traži se hitna sanacija!

"Isprva je znalo tek malo curiti po zidovima, ali nakon proširenja zgrade se to ispostavilo kao problem. Kod većih kiša znalo je curiti u jednom dijelu po stepenicama. Zbog toga smo zahtijevali hitnu sanaciju. Inače, radi se o ravnom krovu za kakve majstori tvrde da su uobičajeno manje otporni na kišu", rekla je Ljiljana Brajić, ravnateljica vrtića * Marijana Starčić, ravnateljica škole: "Obavijestili smo Županiju. Novi dio škole izgrađen je 1986. godine i kvarovi na starom krovu su neminovni"


 
1 min
Ivan Dobran ⒸFOTO: Manuel Angelini
Vrtić Sunce u Fažani

"Isprva je znalo tek malo curiti po zidovima, ali nakon proširenja zgrade se to ispostavilo kao problem. Kod većih kiša znalo je curiti u jednom dijelu po stepenicama. Zbog toga smo zahtijevali hitnu sanaciju. Inače, radi se o ravnom krovu za kakve majstori tvrde da su uobičajeno manje otporni na kišu", rekla je Ljiljana Brajić, ravnateljica vrtića * Marijana Starčić, ravnateljica škole: "Obavijestili smo Županiju. Novi dio škole izgrađen je 1986. godine i kvarovi na starom krovu su neminovni"

Obilne kiše posljednjih dana ukazuju na potrebu za hitnom sanacijom krovova Osnovne škole Fažana i Dječjeg vrtića Sunce u Fažani.

Obje se ustanove, naime, bore s problemom propuštanja vode. Ravnateljica vrtića Ljiljana Brajić rekla je da su problemi započeli nakon proširenja zgrade.

Ljiljana Brajić: Potrebna je hitna sanacija krova vrtića

- Isprva je znalo tek malo curiti po zidovima, ali nakon proširenja zgrade se to ispostavilo kao problem. Kod većih kiša znalo je curiti u jednom dijelu po stepenicama. Taj smo dio ogradili i ostavili oko metar i pol za prolaz djelatnika, roditelja i djece. Iako to nikada nije bio razlog za obustavu posla - svakako nije ugodno. Zbog toga smo zahtijevali hitnu sanaciju. Inače, radi se o ravnom krovu za kakve majstori tvrde da su uobičajeno manje otporni na kišu, rekla je Brajić.

Načelnik općine Fažana Radomir Korač rekao je kako se uskoro ide u cjelokupno renoviranje krova vrtića.

- Radovi  će započeti čim se vrijeme stabilizira, a izvodit će ih tvrtka Miramare d.o.o. iz Rovinja. Trošak je 150.000 kuna i bit će plaćen iz općinskog proračuna, rekao je Korač. 

Ako se trenutna vremenska prognoza ne promijeni radovi bi mogli započeti već početkom prosinca.

Vrtić je između 2015. i 2017. godine izgradila pazinska tvrtka Vladimir Gortan, a jamstvo na sve radove vrijedilo je dvije godine.

Marijana Starčić: Majstor će presložiti crjepove na pojedinim mjestima

Ravnateljica Osnove škole Fažana Marijana Starčić rekla je kako je novi dio škole izgrađen 1986. godine i kako su kvarovi na starom krovu neminovni. U školi se zasad poduzimaju tek najnužnije mjere.

- Obavijestili smo Županiju o tom problemu. Jučer je došao majstor koji će presložiti crijep na mjestima gdje propušta. Djeca mogu biti u školskoj zgradi i kvar ne utječe na redovitu djelatnost škole, rekla je ravnateljica.

Radomir Korač

Zbog dotrajalosti su se u Fažanskoj školi prije mjesec dana zapalile električne instalacije, a  zbog čega se nastava privremeno održavala na daljinu. Za sanaciju štete Županija je uložila 34.000 kuna. Radomir Korač potvrdio nam je kako sredstva za sanaciju krova idu iz proračuna škole.

- Općina je do sada sufinancirala izradu projekta, dobili smo građevinsku dozvolu i već niz godina tražimo i molimo Istarsku županiju, kao vlasnika škole, da se odradi rekonstrukcija, uključujući proširenje škole, zaključio je Korač.


Nastavite čitati

Istra
 

ZA TROFEJNE ROGOVE JELENA AKSISA LOVCI NA BRIJUNIMA PLAĆAJU I DO 10 TISUĆA KUNA Novi šef Brijuna Eduard Kolić odbacuje optužbe o ilegalnim lovačkim seansama: 'Zapošljavanje moje kćeri i zeta na Brijunima nema veze sa mnom!'

Bavio sam se zebrama, Lankom, tovarima, ovcama i 'drugim životinjama', ali nisam ubijao. Lovci uplate spavanje u vili koja košta 500 ili 600 eura po jednoj noći. Idu na čeku, uglavnom se fotografiraju i idu dalje. Znaju stajati i do tri dana, a da ništa ne upucaju. Ja nikad nisam ubio niti jednu životinju, iako imam lovačku iskaznicu. Sada sam u poziciji da neke stvari mogu promijeniti osobito što se tog lovnog turizma tiče koji Brijunima donosi prihod od možda 50 tisuća kuna godišnje što je zanemariv iznos.

Istra
 

IDS predstavio anketu za stambeno zbrinjavanje i prijedloge za proračun Poreča

U prijedlog je uvršten nastavak uređenja starogradskih ulica, poput Trga Marafor, a u planu je i obnova Cimare, odnosno Trga Joakima Rakovca. U starom gradu, stavit planira se staviti u funkciju palaču Becich uz zadržavanje vlasništva * Predložili smo i dogradnju Doma za starije osobe, kao i nastavak izgradnje objekata nogometnog kampusa u zoni Košambra", rekao je Roland Kosinožić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.