Kreće vrijeme fritula i igara
Sutra pišemo o marini Danka Končara. Ujutro izvještavamo s najznačajnijih događaja prvog dana Sajma Knjiga. Razgovarali smo i s pedijatricom Nastasjom Trifoni o problemima s alergijom kod male djece
Nakon pisanja portala Istra 24 direktor Pulaprometa Igor Škatar javio se danas kratkim priopćenjem u kojem stoji kako se "razmatraju opcije pomoći za Ukrajince koji koriste gradski prijevoz , te da će o njima pravodobro izvjestiti javnost čim donesu odluke"
Nakon pisanja portala Istra 24 direktor Pulaprometa Igor Škatar javio se danas kratkim priopćenjem u kojem stoji kako se "razmatraju opcije pomoći za Ukrajince koji koriste gradski prijevoz , te da će o njima pravodobro izvjestiti javnost čim donesu odluke"
Nakon pisanja portala Istra 24 direktor Pulaprometa Igor Škatar javio se danas kratkim priopćenjem u kojem stoji kako se "razmatraju opcije pomoći za Ukrajince koji koriste gradski prijevoz , te da će o njima pravodobro izvjestiti javnost čim donesu odluke".
Podsjetimo, velik broj izbjeglica koji su smješteni u Puli i okolici već mjesec dana čekaju da Grad Pula pokaže senzibilitet za situaciju u kojoj se nalaze i osigura im makar nužno potreban besplatni gradski prijevoz. Prijava u policiju, Centar za socijalnu skrb, Crveni križ, Dom zdravlja, pronalazak stana, posla i upis djece u školu dio su izbjegličke svakodnevice.
Kao što smo već pisali, velik broj žena s djecom smješten je u apartmanima i obiteljskim kućama u Medulinu, Banjolama i Ližnjanu, ovdje su bez osobnog automobila, trenutno nemaju nikakav izvor prihoda i gradski prijevoz im je potreban kako bi se što prije integrirali u društvo.
Kuha se tradicionalni boršč
U znak zahvale svim građanima koji su im otvorili vrata svojih kuća, koji tjednima volontiraju bez predaha, pomažu u donacijama, zaposlenju, razgovoru i integraciji, ove nedjelje u suradnji s udrugom Istra pomaže pulski Ukrajinci organiziraju kuhanje svog tradicionalnog jela boršč na Lungomareu. Na ovaj način žele poručiti da nisu ovdje samo kako bi tražili pomoć, žele biti korisni, raditi i učiniti nešto dobro za zajednicu čiji su članovi postali. Boršč će se kuhati u nedjelju od deset sati ujutro i svi su pozvani!
![]()
Boršč je juha je od cikle, popularna u Istočnoj Europi, a osobito u ukrajinskoj, ruskoj i poljskoj nacionalnoj kuhinji. Boršč potječe iz Ukrajine. Priprema se na brojne načine i s raznovrsnim namirnicama. Osnova boršča je juha od kostiju i mesa, najčešće govedina u ruskoj ili svinjetina u ukrajinskoj inačici boršča.
Sutra pišemo o marini Danka Končara. Ujutro izvještavamo s najznačajnijih događaja prvog dana Sajma Knjiga. Razgovarali smo i s pedijatricom Nastasjom Trifoni o problemima s alergijom kod male djece
Uključili smo se u tu akciju s ljubavlju, uz svakodnevno pješačenje po Puli nakon napisane zadaće, navele su ponosne učiteljice Ester Richter Kontošić, Alida Vareško, Natalija Mišković i Tena Konjević te dodale kako su zahvalne roditeljima na potpori
Vijeće čini jedanaest djevojaka i devet mladića. Petero članova ima između 15 i 17 godina, osmero pripada dobnoj skupini od 18 do 24 godine, a sedmero ih je u dobi od 25 do 30 godina. U radu sudjeluje i troje pripadnika nacionalnih manjina
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.