Komunal

ZA ISTRU 24 Piše Ana Orsag

U nedjelju Ukrajinci na Lungomareu kuhaju za vas, PROĐITE SVI NA BORŠČ!

Nakon pisanja portala Istra 24 direktor Pulaprometa Igor Škatar javio se danas kratkim priopćenjem u kojem stoji kako se "razmatraju opcije pomoći za Ukrajince koji koriste gradski prijevoz , te da će o njima  pravodobro izvjestiti javnost čim donesu odluke"


 
1 min

Nakon pisanja portala Istra 24 direktor Pulaprometa Igor Škatar javio se danas kratkim priopćenjem u kojem stoji kako se "razmatraju opcije pomoći za Ukrajince koji koriste gradski prijevoz , te da će o njima  pravodobro izvjestiti javnost čim donesu odluke"

Nakon pisanja portala Istra 24 direktor Pulaprometa Igor Škatar javio se danas kratkim priopćenjem u kojem stoji kako se "razmatraju opcije pomoći za Ukrajince koji koriste gradski prijevoz , te da će o njima  pravodobro izvjestiti javnost čim donesu odluke".
Podsjetimo, velik broj izbjeglica koji su smješteni u Puli i okolici već mjesec dana čekaju da Grad Pula pokaže senzibilitet za situaciju u kojoj se nalaze i osigura im makar nužno potreban besplatni gradski prijevoz. Prijava u policiju, Centar za socijalnu skrb, Crveni križ, Dom zdravlja, pronalazak stana, posla i  upis djece u školu dio su izbjegličke svakodnevice.

Kao što smo već pisali, velik broj žena s djecom smješten je u apartmanima i obiteljskim kućama u Medulinu, Banjolama i Ližnjanu, ovdje su bez osobnog automobila, trenutno nemaju nikakav izvor prihoda i gradski prijevoz im je potreban kako bi se što prije integrirali u društvo.

Kuha se tradicionalni boršč

U znak zahvale svim građanima koji su im otvorili vrata svojih kuća, koji tjednima volontiraju bez predaha, pomažu u donacijama, zaposlenju, razgovoru i integraciji, ove nedjelje u suradnji s udrugom Istra pomaže pulski Ukrajinci organiziraju kuhanje svog tradicionalnog jela boršč na Lungomareu. Na ovaj način žele poručiti da nisu ovdje samo kako bi tražili pomoć, žele biti korisni, raditi i učiniti nešto dobro za zajednicu čiji su članovi postali. Boršč će se kuhati u nedjelju od deset sati ujutro i svi su pozvani!

Boršč je juha je od cikle, popularna u Istočnoj Europi, a osobito u ukrajinskoj, ruskoj i poljskoj nacionalnoj kuhinji. Boršč potječe iz Ukrajine. Priprema se na brojne načine i s raznovrsnim namirnicama. Osnova boršča je juha od kostiju i mesa, najčešće govedina u ruskoj ili svinjetina u ukrajinskoj inačici boršča.


Nastavite čitati

Pula
 

PULA: Kreće distribucija letaka o sufinanciranju mjera energetske učinkovitosti

Putem javnog poziva sufinancira se kupnja novih kućanskih uređaja najviših energetskih razreda, kupnja novih električnih vozila (bicikl, moped, motocikl), izrada Glavnog projekta za solarnu elektranu u mrežnom radu za obiteljske kuće i kupnja novih fotonaponskih sunčanih modula potrebnih za izradu solarne elektrane na obiteljskoj kući

Pula
 

Vaterpolo: Barakude započele pripreme u Puli

Čeka nas naporno ljeto, desetak dana priprema u Puli, pa Rim gdje ćemo imati sparing s Italijom, dan-dva slobodno pa opet okupljanje u Dubrovniku i onda međunarodni turnir u Crnoj Gori. Nakon toga letimo u Ameriku gdje ćemo u četiri prijateljske utakmice s Amerikancima pokušati izbrusiti formu do maksimuma i 11. srpnja predviđen put za Fukuoku, rekao je izbornik Tucak

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.