Kuha se tradicionalni boršč
U znak zahvale svim građanima koji su im otvorili vrata svojih kuća, koji tjednima volontiraju bez predaha, pomažu u donacijama, zaposlenju, razgovoru i integraciji, ove nedjelje u suradnji s udrugom Istra pomaže pulski Ukrajinci organiziraju kuhanje svog tradicionalnog jela boršč na Lungomareu. Na ovaj način žele poručiti da nisu ovdje samo kako bi tražili pomoć, žele biti korisni, raditi i učiniti nešto dobro za zajednicu čiji su članovi postali. Boršč će se kuhati u nedjelju od deset sati ujutro i svi su pozvani!
Boršč je juha je od cikle, popularna u Istočnoj Europi, a osobito u ukrajinskoj, ruskoj i poljskoj nacionalnoj kuhinji. Boršč potječe iz Ukrajine. Priprema se na brojne načine i s raznovrsnim namirnicama. Osnova boršča je juha od kostiju i mesa, najčešće govedina u ruskoj ili svinjetina u ukrajinskoj inačici boršča.