Komunal

ZA ISTRU 24 Piše Ana Orsag

U nedjelju Ukrajinci na Lungomareu kuhaju za vas, PROĐITE SVI NA BORŠČ!

Nakon pisanja portala Istra 24 direktor Pulaprometa Igor Škatar javio se danas kratkim priopćenjem u kojem stoji kako se "razmatraju opcije pomoći za Ukrajince koji koriste gradski prijevoz , te da će o njima  pravodobro izvjestiti javnost čim donesu odluke"


 
2 min

Nakon pisanja portala Istra 24 direktor Pulaprometa Igor Škatar javio se danas kratkim priopćenjem u kojem stoji kako se "razmatraju opcije pomoći za Ukrajince koji koriste gradski prijevoz , te da će o njima  pravodobro izvjestiti javnost čim donesu odluke"

Nakon pisanja portala Istra 24 direktor Pulaprometa Igor Škatar javio se danas kratkim priopćenjem u kojem stoji kako se "razmatraju opcije pomoći za Ukrajince koji koriste gradski prijevoz , te da će o njima  pravodobro izvjestiti javnost čim donesu odluke".
Podsjetimo, velik broj izbjeglica koji su smješteni u Puli i okolici već mjesec dana čekaju da Grad Pula pokaže senzibilitet za situaciju u kojoj se nalaze i osigura im makar nužno potreban besplatni gradski prijevoz. Prijava u policiju, Centar za socijalnu skrb, Crveni križ, Dom zdravlja, pronalazak stana, posla i  upis djece u školu dio su izbjegličke svakodnevice.

Kao što smo već pisali, velik broj žena s djecom smješten je u apartmanima i obiteljskim kućama u Medulinu, Banjolama i Ližnjanu, ovdje su bez osobnog automobila, trenutno nemaju nikakav izvor prihoda i gradski prijevoz im je potreban kako bi se što prije integrirali u društvo.

Kuha se tradicionalni boršč

U znak zahvale svim građanima koji su im otvorili vrata svojih kuća, koji tjednima volontiraju bez predaha, pomažu u donacijama, zaposlenju, razgovoru i integraciji, ove nedjelje u suradnji s udrugom Istra pomaže pulski Ukrajinci organiziraju kuhanje svog tradicionalnog jela boršč na Lungomareu. Na ovaj način žele poručiti da nisu ovdje samo kako bi tražili pomoć, žele biti korisni, raditi i učiniti nešto dobro za zajednicu čiji su članovi postali. Boršč će se kuhati u nedjelju od deset sati ujutro i svi su pozvani!

Boršč je juha je od cikle, popularna u Istočnoj Europi, a osobito u ukrajinskoj, ruskoj i poljskoj nacionalnoj kuhinji. Boršč potječe iz Ukrajine. Priprema se na brojne načine i s raznovrsnim namirnicama. Osnova boršča je juha od kostiju i mesa, najčešće govedina u ruskoj ili svinjetina u ukrajinskoj inačici boršča.


Nastavite čitati

Pula
 

Otvoren počasni konzulat Gruzije u Puli

"Naša suradnja počiva na zajedničkim europskim vrijednostima. U tom duhu još jednom želim potvrditi kako Hrvatska pruža punu potporu Gruziji u nastojanju da postane članica Europske unije i NATO-a" - poručio je Grlić Radman dodavši kako čvrsto vjeruje da gruzijski narod pripada europskoj zajednici naroda te da je mjesto Gruzije unutar Europe i Europske unije

Pula
 

Sutra na parkiralištu Karolina veliki Eko Party

Zainteresirani će moći pratiti izradu gadgeta od plastičnih boca / papira, bit će ondje kuglana sa čunjevima od plastičnih boca, rušit će se toranj od limenki, održat će se natjecanje u brzom razvrstavanju otpada, bacanje čepa u dalj…

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.