Nakon pisanja portala Istra 24 direktor Pulaprometa Igor Škatar javio se danas kratkim priopćenjem u kojem stoji kako se "razmatraju opcije pomoći za Ukrajince koji koriste gradski prijevoz , te da će o njima pravodobro izvjestiti javnost čim donesu odluke"
Nakon pisanja portala Istra 24 direktor Pulaprometa Igor Škatar javio se danas kratkim priopćenjem u kojem stoji kako se "razmatraju opcije pomoći za Ukrajince koji koriste gradski prijevoz , te da će o njima pravodobro izvjestiti javnost čim donesu odluke"
Nakon pisanja portala Istra 24 direktor Pulaprometa Igor Škatar javio se danas kratkim priopćenjem u kojem stoji kako se "razmatraju opcije pomoći za Ukrajince koji koriste gradski prijevoz , te da će o njima pravodobro izvjestiti javnost čim donesu odluke".
Podsjetimo, velik broj izbjeglica koji su smješteni u Puli i okolici već mjesec dana čekaju da Grad Pula pokaže senzibilitet za situaciju u kojoj se nalaze i osigura im makar nužno potreban besplatni gradski prijevoz. Prijava u policiju, Centar za socijalnu skrb, Crveni križ, Dom zdravlja, pronalazak stana, posla i upis djece u školu dio su izbjegličke svakodnevice.
Kao što smo već pisali, velik broj žena s djecom smješten je u apartmanima i obiteljskim kućama u Medulinu, Banjolama i Ližnjanu, ovdje su bez osobnog automobila, trenutno nemaju nikakav izvor prihoda i gradski prijevoz im je potreban kako bi se što prije integrirali u društvo.
Kuha se tradicionalni boršč
U znak zahvale svim građanima koji su im otvorili vrata svojih kuća, koji tjednima volontiraju bez predaha, pomažu u donacijama, zaposlenju, razgovoru i integraciji, ove nedjelje u suradnji s udrugom Istra pomaže pulski Ukrajinci organiziraju kuhanje svog tradicionalnog jela boršč na Lungomareu. Na ovaj način žele poručiti da nisu ovdje samo kako bi tražili pomoć, žele biti korisni, raditi i učiniti nešto dobro za zajednicu čiji su članovi postali. Boršč će se kuhati u nedjelju od deset sati ujutro i svi su pozvani!
![]()
Boršč je juha je od cikle, popularna u Istočnoj Europi, a osobito u ukrajinskoj, ruskoj i poljskoj nacionalnoj kuhinji. Boršč potječe iz Ukrajine. Priprema se na brojne načine i s raznovrsnim namirnicama. Osnova boršča je juha od kostiju i mesa, najčešće govedina u ruskoj ili svinjetina u ukrajinskoj inačici boršča.
Nel corso della serata sono previste letture poetiche a cura di Loredana Bogliun, Laura Marchig, Mauro Sambi e Gaetano Benčić * Ospite d'eccezione il poeta polese Ugo Veselizza con la sua traduzione delle poesie di Tin Ujević “Collana” (
Singl donosi emotivnu i atmosferičnu priču o ljubavi i čežnji, a na glazbi i tekstu, uz Vedrana Šilipetra i Livia Morosina, sudjelovali su i Damir Krnjus te francuska glazbenica Maud Antolini
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.