Komunal

Gradi se i „tvrdi“ teren za tenis

U Poreču se uređuju igrališta u sklopu SRC „Veli Jože“, radovi će trajati do kaja travnja

Sanacijom je predviđena rekonstrukcija asfalta na koji će biti nanesena akrilna podloga za sportske terene, postavljanje rasvjete, čišćenje svih oborinskih kanala na igralištima te sanacija stepeništa – gledališta


 
2 min
Istra24
foto: Grad Poreč Parenzo

Sanacijom je predviđena rekonstrukcija asfalta na koji će biti nanesena akrilna podloga za sportske terene, postavljanje rasvjete, čišćenje svih oborinskih kanala na igralištima te sanacija stepeništa – gledališta

Grad Poreč Parenzo, na svojim mrežnim stranicama objavljuje da ovih dana kreće još jedna velika investicija u sportsku infrastrukturu, koju u potpunosti financira Grad Poreč-Parenzo.

Radi se o popularnim igralištima u sklopu sportsko-rekreacijskog centra „Veli Jože“, pokraj Osnovne škole Poreč i Sportske dvorane „Veli Jože“, na kojima su mnoge generacije provodile slobodno vrijeme, nastavu iz tjelesnog, proslave klubova i fešte. Planirani radovi obuhvatit će sanaciju vanjskih asfaltnih igrališta koja se sastoje od dva rukometna i dva košarkaška igrališta ukupne površine oko 3600m2.

Igrališta su originalno izgrađena u sklopu uređenja ŠRC „Veli Jože“ i izgradnje škole 1978. godine te ih redovno koriste učenici Osnovne škole Poreč, Srednje škole Mate Balota i Turističko-ugostiteljske škole Anton Štifanić u sklopu nastave tjelesnog.

foto: Grad Poreč Parenzo

Sanacijom je predviđena rekonstrukcija asfalta na koji će biti nanesena akrilna podloga za sportske terene, postavljanje rasvjete, čišćenje svih oborinskih kanala na igralištima te sanacija stepeništa – gledališta.

Osim što će dobiti potpuno uređena nova multifunkcionalna igrališta, mnoge će razveseliti i činjenica da će rekreativci dobiti „tvrdi“ teren za tenis, što će najviše obradovati mlade tenisače koji time dobivaju dodatni teren za trening.

Predviđeno je i spajanje terena s tenis centrom, koji će ovim radovima dobiti klupsku kućicu i direktnu komunikaciju s asfaltnim terenima, a riješit će se i problem sanitarnog čvora za vanjske terene, pošto će se sa bočne strane dvorane otvoriti dodatna vrata prema sanitarnom čvoru. 

Radove vodi Grad Poreč-Parenzo u suradnji sa Sportskom zajednicom grada Poreča, a predviđeni rok za završetak radova je kraj mjeseca travnja, što će najviše ovisiti zbog specifičnosti radova te vremenskim prilikama. Tijekom radova, korištenje igralište bit će onemogućeno, o čemu su već informirane sve škole i sportski klubovi.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.